O Παναθηναϊκός είναι πρώτος και έχοντας κάνει το απόλυτο μέχρι τώρα (7 στα 7) και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ανοίγει το ροτέισον παρά μόνο όταν υπάρχουν αναγκαστικές αλλαγές αλλά ήδη έχει κλείσει μεταγραφή για τον Γενάρη ενώ θα πάει συνολικά για μίνιμουμ τρεις προσθήκες στο χειμερινό παζάρι!

Μπορεί το καλοκαίρι ο Σέρβος κόουτς να… καθυστέρησε στις επιλογές του και να χρειάστηκε τον Σεπτέμβριο αλλά σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agents που γνωρίζει πρόσωπα / πράγματα /καταστάσεις, τον Γενάρη θα κινηθούν διαφορετικά στο «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, η έγκυρη πληροφόρηση της στήλης θέλει τον ΠΑΟ να έχει έτοιμο από τώρα Ευρωπαίο μέσο που ήθελε / «κτύπησε» και στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο αλλά δεν υπήρξε τότε done deal. Λεπτομέρεια: Θα είναι δημιουργικός μέσος, που μπορεί να παίζει και 8άρι στο 4-3-3 και «10άρι» στο 4-2-3-1 του Γιοβάνοβιτς.


Από εκεί και πέρα εκτός του εν λόγω κλεισμένου χάφ, ο Παναθηναϊκός κοιτάει για δεξιό μπακ (παρότι στο ρόστερ υπάρχουν τρεις, οι Κώτσιρας, Βαγιαννίδης, Σάντσες) και για έναν επιπλέον χαφ! Υπάρχει εξήγηση ως προς το τελευταίο: Ο Μπερνάρ που έκανε καριέρα ως εξτρέμ ήρθε για «10άρι» αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα ανταποκριθεί ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι από τους υπάρχοντες μέσους ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Ρούμπεν Πέρεθ και Δημήτρη Κουρμπέλη.

Θυμίζω επίσης πως στα μέσα Σεπτεμβρίου αφίχθηκαν δύο χαφ στην «Λεωφόρο», οι Τσοκάι, Τρουγιέ, τους οποίους ακόμη να δούμε σε επίσημο ματς. Κι αν για τον Αλβανό διεθνή μέσο όλοι λένε πως σιγά – σιγά θα μπαίνει στην εξίσωση από τον Γιοβάνοβιτς, για τον Γάλλο μεσοεπιθετικό κάποιοι υποστηρίζουν πως τον Δεκέμβριο μπορεί να σταλεί με εξάμηνο δανεισμό στον Λεβαδειακό του Κομπότη.

Εκεί άλλωστε που στα τέλη Σεπτέμβρη κατέληξε ένας ακόμη πελάτης της Rogon του Κουτσολιάκου, ο Γιάννης Γιαννιώτας (ομόσταβλος με Τρουγιέ).


Ο Ολυμπιακός μπορεί τελικά να μην πήρε ελεύθερο στόπερ τον Σεπτέμβριο, αλλά σίγουρα θα αποκτήσει ενεργό στόπερ τον Γενάρη. Ίσως μάλιστα και δύο, ανάλογα τι θα γίνει και με το μέλλον του Σισέ. Εκτίμηση της στήλης, από πληροφορίες της πιάτσας, πως ο Ολυμπιακός αυτή την φορά θα επιχειρήσει να αποκτήσει κλασικό αριστεροπόδαρο στόπερ!

Ήδη αποκαλύφτηκε στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» πως οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάνε την περίπτωση του 20χρονου Βραζιλιάνου Λουίζ Γκουστάβο Ολιβέιρα ντα Σίλβα ή Λουιζάο (με σημερινή χρηματιστηριακή αξία μόλις 500.000 ευρώ)!

Προϊόν της Ακαδημίας της Σάο Πάολο, μεγάλο ταλέντο, που ανέβηκε την τρέχουσα σεζόν στην πρώτη της ομάδα και μετράει συνολικά 14 συμμετοχές (8 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο, 5 στο Σουνταμερικάνα).

Το συμβόλαιο του Λουιζάο με τη Σάο Πάολο ολοκληρώνεται στις 30 Ιανουαρίου 2023, ο ταλαντούχος άσος θέλει να έρθει στην Ευρώπη και λέγεται πως το… μανατζερικό κανάλι που βοήθησε / ενεπλάκη στο deal για Μαρτσέλο, του… στρώνει τον δρόμο για τους «ερυθρόλευκους».


Η στήλη ψάχτηκε… λίγο στην Βραζιλία κι από τις εκεί μανατζερικές πηγές έμαθε πως ο Ολυμπιακός ασχολείται με μία ακόμη περίπτωση Βραζιλιάνου αριστεροπόδαρου στόπερ, που έγινε γνωστός από… σπόντα το περασμένο καλοκαίρι στα μέρη μας. Ο λόγος για τον Βιτάο που ανήκει στη Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά παίζει δανεικός στην Ιντερνασιονάλ, δίδυμο με τον Μολέδο!

Τον 22χρονο Βιτάο πρώτο-έφερε στην Ευρώπη, πριν από μία 3ετία για λογαριασμό του ουκρανικού κλαμπ ο Ζοσέ Μπότο (ναι, ο σημερινός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ). Η Σαχτάρ το 2019 έσκασε για την αγορά του 4.000.000, χωρίς ο Βιτάο να είναι καν μέλος της πρώτης ομάδας της Παλμέιρας!

Με το που έσκασε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η ΦΙΦΑ έδωσε την δυνατότητα σε προπονητές και παίκτες λόγω πολέμου να φεύγουν χωρίς τις άδειες των ομάδων τους και να υπογράφουν όπου θέλουν αρχικά για 3 μήνες και μετά για επιπλέον ένα χρόνο, ο Μπότο κινήθηκε για τον Βιτάο αλλά ο Λουτσέσκου δεν ήθελε προσθήκη Μάρτιο μήνα και ενώ ο ΠΑΟΚ έτρεχε ένα μεγάλο σερί.

Τον περασμένο Ιούνιο, λοιπόν, ο Βιτάο έφτασε πολύ κοντά στην ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος στόπερ αποτελούσε «καψούρα» του Ματίας Αλμέιδα, οι «κιτρινόμαυροι» κατέθεσαν επίσημη πρόταση στη Σαχτάρ (για ετήσιο δανεισμό του, με αξιόλογο loan fee και οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι του 2023), είχαν από κοντά και τον παίκτη που έδειχνε να θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο μέχρι και ο Αλμέιδα μίλησε τότε με τον Βιτάο!

Η Σαχτάρ όμως, τα βρήκε με την Ιντερνασιονάλ για να επεκτείνει για ακόμη ένα χρόνο τον δανεισμό του Βιτάο, ο οποίος και πείστηκε τελικά να συνεχίσει στην μεγάλη ομάδα της πατρίδας του με στόχο να πάρουν το πρωτάθλημα (είναι δεύτερη, πίσω από την Παλμέιρας, αλλά στο -10, 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε). Και στην ΑΕΚ μάλλον… έμειναν παγωτό με την συγκεκριμένη εξέλιξη αφού είχαν πιστέψει πως θα τον έκαναν δικό τους.


Πάμε τώρα και στα φρέσκα κουλούρια: Στη Βραζιλία, λοιπόν, κυκλοφορεί πως ο Πρωταθλητής Ελλάδας έχει ρίξει δίχτυα και για τον αριστεροπόδαρο Βιτάο!

Η βραζιλιάνικη Serie A ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο, ο Βιτάο βέβαια έχει συμφωνήσει να μείνει μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο κι ενώ το συμβόλαιό του με την Σαχτάρ τελειώνει το 2025.

Ο Ολυμπιακός φέρεται να θέλει να εκμεταλλευτεί τις άριστες σχέσεις του με το ουκρανικό κλαμπ, την επιθυμία του Βιτάο να παίξει ξανά στην Ευρώπη αλλά και το γεγονός πως το εθνικό πρωτάθλημα στην Βραζιλία θα έχει τελειώσει και ο άσος θα παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο Βιτάο είναι τοπ κλας στόπερ, με χρηματιστηριακή αξία 4.000.000 ευρώ, έχοντας καταγράψει από τον Απρίλιο συνολικά 31 συμμετοχές (με 1 γκολ) στην Ιντερνασιονάλ. Δύσκολη κι ακριβή περίπτωση πάντως αφού κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες τον έχουν στο στόχαστρο. Βέβαια λόγω και Μαρσέλο, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να του δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο…


Σε τέσσερις πάγκους της Super League οι προπονητές κινδυνεύουν (άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο). Ο λόγος για τον Σπανό στον Ιωνικό, τον Στάικο στον ΠΑΣ, τον Μεταξά στον Αστέρα και τον Νιόπλια στον ΟΦΗ.

Από την άλλη, η πολυήμερη παρουσία / παραμονή του Νταμίρ Κάναντι στην Αθήνα (τέλη Σεπτέμβρη αποχώρησε απο την κροατική Σίμπενικ), φούντωσε την φημολογία. Βοήθησε βέβαια και ο… ίδιος αφού πήγε και παρακολούθησε τα ματς Ιωνικού – Λαμίας, ΠΑΟ – Αστέρα και Ατρομήτου – ΠΑΣ (ενώ αν προλάβαινε θα πήγαινε και στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός).

Ο Κάναντι αγαπάει πολύ την Ελλάδα (έχει σχεδόν… εμμονή με την Κρήτη), παρά το αρνητικό δεύτερο πέρασμά του από το Περιστέρι διατηρεί εκτός από καλούς φίλους και το δικό του παραγοντικό «fan club» στην χώρα μας. Και σίγουρα κάποια… σχετικά ραντεβού θα έκανε.

Σημειολογικά το αναφέρω, ο Νταμίρ Κάναντι παλαιότερα είχε προταθεί κι απασχολήσει την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Λέγεται πως τον είχε προτείνει στον ιδιοκτήτη των «κιτρινόμαυρων» ο τότε CEO, Μηνάς Λυσσάνδρου. Τώρα βέβαια ο Λυσάνδρου έχει την αντίστοιχη θέση στον ΟΦΗ και μετά την φυγή του Σαμαρά έχει το γενικό κουμάντο στην ομάδα. Δεδομένα πάντως για τον ΟΦΗ ο Αυστριακός κόουτς θα… πέταγε την σκούφια του.


Πόσο σοβαρά ο Γιάννη Αλαφούζος έχει πάρει την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει ο εφετινός Παναθηναϊκός, αποδεικνύεται από το νέο έξτρα πριμ που ετοιμάζεται να δώσει στην ομάδα, αν περάσουν νικηφόρα κι από την Λαμία.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ, προφανώς με την σύμφωνη γνώμη του κόουτς Γιοβάνοβιτς, έχουν περάσει στον εσωτερικό κανονισμό την πριμοδότηση 4άδων αγώνων. Έτσι για κάθε νικηφόρα 4άδα στο πρωτάθλημα, οι παίκτες θα μοιράζονται ένα ποσό περίπου κοντά στις 200.000 ευρώ. Τους βγαίνει ματς και 2.500 ευρώ.

Ήδη έχουν εισπράξει την πρώτη 200άρα και κόντρα στη Λαμία συμπληρώνουν δεύτερη 4άδα, στην οποία ήδη μετράνε τρεις νίκες…

Διαβάστε ακόμη: