Ο Θόδωρος Καρυπίδης και δεν πούλησε τον Μαντσίνι στα Εμιράτα αλλά και του έκανε νέα αύξηση αποδοχών, χωρίς να του επεκτείνει το συμβόλαιο (λήγει το 2024), κάτι άλλωστε που είχε κάνει μόλις πριν από έναν χρόνο.

Με αυτά και με αυτά ο Αργεντινός εξτρέμ μέσα σε έναν χρόνο έχει καταφέρει να ανεβάσει τις καθαρές ετήσιες αποδοχές του από τις 250.000 κοντά στις 400.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα βεβαίως αν και η πρόταση από τα ΗΑΕ, την οποία είχε αποδεχτεί του εξασφάλιζε για την επόμενη τριετία συνολικά πάνω από 3.000.000 ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης του Άρη για να μην δυσαρεστηθεί ο MVP της περασμένης σεζόν και μακράν ο παίκτης –μαζί με τον Πάλμα– που έχουν σοβαρή μεταπωλητική αξία και προοπτική για προσεχή περήφανη πώληση, αναγκάστηκε να του κάνει αύξηση στην… αύξηση αποδοχών, χωρίς να του πειράξει τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ήταν ένα… τρικ που τελικά άφησε ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές και ποιος ξέρει τι μπορεί να προκύψει ξανά τον Γενάρη…

Όσον αφορά την απόρριψη της πρότασης από τα Εμιράτα, την οποία πήγε στον Άρη, Έλληνας ατζέντης που κάνει δουλειές στην αραβική χερσόνησο, αν πιστέψουμε αυτό που κυκλοφορεί στην ελληνική πιάτσα agents ο τρόπος καταβολής του συνολικού ποσού κρίθηκε εξαιρετικά… αμφίβολος από τον Καρυπίδη. Για την ακρίβεια το φιξ ποσό του deal ήταν αρκετά μακριά από τα 2.500.000, που θα μπορούσε να τα εισπράξει σε βάθος χρόνους και εφόσον έπιαναν συγκεκριμένους στόχους.


Ο ΠΑΟΚ μέχρι τη… μουντιαλική διακοπή του πρωταθλήματος, στις 13 Νοεμβρίου, θα αναγκαστεί να πορευτεί με μοναδικό κλασικό σέντερ φορ τον Νέλσον Ολιβέιρα. Κι αυτό αφού δύσκολα θα προλάβει ο Μπράντον Τόμας, που υπέστη βαριά θλάση να είναι έτοιμος για περισσότερα από ένα, δύο ματς. Μέχρι τότε βέβαια στην Τούμπα θα κάνουν… προσευχές να μην πάθει τίποτα ο Πορτογάλος επιθετικός, που κι από χιαστούς προέρχεται και ντεφορμέ δείχνει και βαρύ σκαρί είναι και μια ευπάθεια στους τραυματισμούς τη… βγάζει.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κρατήσει τον Κούτσια και να μην τον παραχωρούσε δανεικό στον Βόλο. Έτσι ώστε να έχει τουλάχιστον τρεις καθαρόαιμους στράικερ στο ρόστερ του. Ήταν όμως, ένα συνειδητό ρίσκο που πήρε βασικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, από την στιγμή δε που ήταν ξεκάθαρο και δεν υπήρχε περίπτωση να πάει επιθετικός στην Τούμπα, είτε με μεταγραφή, είτε ελεύθερος.

Γιατί, λοιπόν, τότε δεν κράτησαν στην Τούμπα τον Κούτσια; Πολύ απλά επειδή ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί / πιστεύει πως δεν είναι έτοιμος για τον ΠΑΟΚ (δεν είναι δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με Λύρατζη, Τσιγγάρα, Κουλιεράκη). Ακόμη κι αν στην ανάγκη –ξέμενε– έπρεπε να αρχίσει με αυτόν βασικό, πιθανότατα να προτιμούσε και να πήγαινε σε κάποια… αλχημεία.

Κοινώς είτε μόνο με δύο κυνηγούς (Ολιβέιρα / Μπράντον), είτε με δύο συν τον Κούτσια, το ίδιο κι αυτό είναι για τον Λουτσέσκου, μικρή διαφορά θα είχε. Για τον Ρουμάνο και την προοπτική που έχει ο 18χρονος Έλληνας φορ, έπρεπε να πάει, να παίξει και να δείξει σε μια ομάδα όπως ο Βόλος και να επαναξιολογηθεί το καλοκαίρι του 2023!


Η στήλη είχε εγκαίρως γράψει πως ο Κούτσιας μια που πήγε στο Γραφείο του Πασχάλη Τουντούρη και μια που έφυγε! Ο Έλληνας μεγαλοατζέντης διαφώνησε με την οικογένεια του νεαρού ποδοσφαιριστή όσον αφορά στο «χτίσιμο της καριέρας του» και έτσι, πολύ νωρίς πήγαν σε… διαζύγιο!

Έτσι κι αλλιώς οι ουσιαστικοί μάνατζερ του παιδιού είναι ο πατέρας και ο θείος του. Βασικά ο θείος του, Βάιος Κούτσιας, είναι ο… άτυπος εκπρόσωπός του. Για αυτό –τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν– ο θείος του Κούτσια στις συζητήσεις που έκανε με τα διάφορα μανατζερικά γραφεία εκτός από τον Γιώργο, αυτοπροτεινόταν και ο ίδιος…

Όσον αφορά την Promosport, το γραφείο του Πασχάλη Τουντούρη μπορεί να έχασε τον Κούτσια αλλά έκανε δύο πολύ δυνατές προσθήκες. Η μία ήταν αυτή που γράψαμε πρόσφατα, του Δημήτρη Κουρμπέλη και η δεύτερη, του Τετέι της Κηφισιάς, από τους καλύτερους νέους επιθετικούς της Super League, που τον πολιορκούσαν πολλοί ατζέντηδες.


Από εκεί και πέρα θα δώσουμε… φωτογραφία του επόμενου «μπαμ» που θα σκάσει στην ελληνικά πιάτσα agents. Ονόματα και… διευθύνσεις δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα αφού ακόμη υπογραφές δεν έχουν πέσει…

Σίγουρα πάντως θα σηκώσει σκόνη η μετακίνηση ενός από τους κορυφαίους σήμερα Έλληνες ποδοσφαιριστές στην νέα του μανατζερική «στέγη» (αν και με την προηγούμενη το συμβόλαιο του δεν έχει τελειώσει). Κοινώς αφήνει τον Έλληνα ατζέντη του για να πάει σε άλλον, επίσης Έλληνα, ατζέντη.

Διαβάστε ακόμη: