search

AREA 51

Cosmote – Wind: Αλβανική «κατάληψη» στην Κέρκυρα – Σε πολλές περιοχές της χώρας πάρα τις «αναβαθμίσεις» δικτύων κινητής τηλεφωνίας, δεν πιάνουν σήμα από τις ελληνικές εταιρίες αλλά από τις γειτονικές χώρες!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς μία και μόνη μέρα σύνδεσης με τηλεφωνικό δίκτυο της Αλβανίας κοστίζει 8 ευρώ έστω κι αν η κλήση είναι μόλις λίγων δευτερολέπτων!

Cosmote – Wind : Αλβανική «κατάληψη» στην Κέρκυρα: Σε πολλές περιοχές της χώρας πάρα τις «αναβαθμίσεις» δικτύων κινητής τηλεφωνίας, δεν πιάνουν σήμα από τις ελληνικές εταιρίες αλλά από τις γειτονικές χώρες!

Υπάρχουν πολλές περιοχές της χώρας, που παρά τις κατά καιρούς πολλές «αναβαθμίσεις» των δικτύων κινητής τηλεφωνίας , δεν «πιάνουν σήμα» από τις ελληνικές εταιρίες παρόχους , αλλά από τις γειτονικές χώρες.

Αυτό συμβαίνει και σε ένα μεγάλο τμήμα της ΒΑ Κέρκυρας , που αν κάποιος κάτοχος κινητού κάνει το λάθος και αφήσει το έξυπνο τηλέφωνό του, να επιλέξει δίκτυο , όταν έλθει η ώρα του λογαριασμού θα διαπιστώσει ότι χρησιμοποιούσε δίκτυο της γειτονικής Αλβανίας.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο αφού μια και μόνη μέρα σύνδεσης με τηλεφωνικό δίκτυο της Αλβανίας κοστίζει 8 ευρώ , έστω και αν γίνει μια τηλεφωνική κλήση, λίγων μόλις δευτερολέπτων , καθώς από τις ελληνικές εταιρίες θεωρείται περιαγωγή , από τρίτη ( εκτός ΕΕ ) , χώρα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα τηλεφωνικά δίκτυα της Cosmote και της Wind.

Οι δύο εταιρίες , υποστηρίζουν ότι οι γεωγραφικές ιδιομορφίες της συγκεκριμένης περιοχής , δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων τους και έτσι τα κινητά των συνδρομητών τους , συνδέονται μέσω δικτύων της γειτονικής χώρας.

Συνιστούν δε, στους διαμαρτυρόμενους για τους φουσκωμένους λογαριασμούς πελάτες τους , να απενεργοποιήσουν την αυτόματη επιλογή δικτύου στις συσκευές τους.

Αλλά, αν γίνει αυτό τότε , τα κινητά τίθενται εκτός …λειτουργίας, αφού δεν εμφανίζεται ούτε καν σήμα των δικτύων των δύο εταιριών.

Για την πιστοποίηση του γεγονότος : Σήμερα στα κινητά τηλέφωνα των συνδρομητών των δύο εταιριών στη συγκεκριμένη περιοχή ( Καλάμι Κέρκυρας ) τα δίκτυα που εμφανίζονται διαθέσιμα είναι τα εξής : One.al , Voda AL, ALBtelecom, Vodafone GR .

Διαβάστε ακόμη: