O κορυφαίος δημοσιογράφος / μεταγραφολόγος, Ιταλός Ντι Μάρτζιο, αποκάλυψε πρόσφατα πως ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, παρότι αυτό λήγει το 2024! Ουσιαστικά θέλει να του κάνει αναπροσαρμογή αποδοχών, αφού παρότι βασικός κι αναντικατάστατος στους πρωτοπόρους του Γιοβάνοβιτς, δεν θεωρείται υψηλόμισθος. Βασικά δεν είναι καν στην πρώτη δωδεκάδα των καλύτερο αμειβομένων του «τριφυλλιού»!

Ο Μπρινιόλι –για να έχετε συγκριτικό μέτρο– παίρνει το 1/3 των αποδοχών του Βάτσλικ, τα μισά από τις αποδοχές του Στάνκοβιτς, λιγότερα από τον νεαρό Κοτάρσκι, ενώ, έχει αρκετά χαμηλότερο συμβόλαιο στους «πράσινους» κι από τον… τρίτο τερματοφύλακα Διούδη!

Άδικο για έναν σταθερότατο γκολκίπερ, με καταλυτική συμβολή στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και κορυφαίο της Super League στο παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια. Ο Μπρινιόλι είναι «τερματοφύλακας – δεκάρι», όπως τον λένε κάποιοι συμπαίκτες του…


Επειδή ζηλέψαμε τη… δόξα του Ντι Μάρτζιο, θα κάνει και η στήλη μία σχετική αποκάλυψη. Υπάρχει, λοιπόν και… δεύτερος Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή παίκτης που ενώ το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2024, η διοίκηση Αλαφούζου είναι ήδη σε συζητήσεις με τον ατζέντη του (Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς) για επέκταση του συμβολαίου του, με γενναία αύξηση αποδοχών…

Ο λόγος για τον Φώτη Ιωαννίδη των… 120.000 ευρώ το χρόνο. Μπορεί στη φετινή σεζόν να είναι το νούμερο 2 στους φουνταριστούς πίσω από τον Σπόραρ, αλλά βρίσκεται στο βασικό ροτέισον, «σκόραρε» όταν έλειψε ο Σλοβένος στράικερ, βρίσκεται σταθερά στις επιλογές τους Γκους Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας και κάνει δυνατό γκελ σε ευρωπαϊκά κλαμπ αλλά και το… ΜLS.


Για όλους αυτούς τους λόγους , λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θέλει να τον δέσει με ένα νέο ισχυρό συμβόλαιο. Άλλωστε από το καλοκαίρι το «τριφύλλι» έχει αλλάξει άρδην πολιτική συμβολαίων, μαζί με την αναβάθμιση στο ρόστερ του. Οπότε στην περίπτωση του διεθνή Ιωαννίδη, ο οποίος τον Γενάρη θα κλείσει τα 23 του χρόνια, «μιλάμε» για υπέρδιπλασιασμό των σημερινών αποδοχών του.

Μην ξεχνάμε πως είναι και παίκτης – «πουλέν» του Γιάννη Κομπότη, του συμβούλου του Αλαφούζου, ο οποίος και τον… πήγε στον Παναθηναϊκό. Κάποιοι βέβαια στην ελληνική πιάτσα λένε πως ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού έχει κρατήσει υψηλό ποσοστό δικαιωμάτων του Φώτη Ιωαννίδη, που θα τα… εισπράξει αν πουληθεί ο άσος! Λογικό, λοιπόν, μας φαίνεται που… γκρίνιαζε ο Κομπότης επειδή «ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τον χρησιμοποιούσε περισσότερο».


Ο διεθνής Γιάννης Μιχαηλίδης έχει επιστρέψει 100% στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ –μετά την εγχείρηση χιαστών– και δεν βλέπει την ώρα που θα πάρει επίσημα ματς. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που τον πιστεύει πολύ και τον έχει χαρακτηρίσει –στον Ιβάν Σαββίδη– «μεγάλο πρότζεκτ», όχι μόνο δεν βιάζεται αλλά κάνει και… δεύτερες σκέψεις για τη θέση του.

Ο Μιχαηλίδης είναι αριστεροπόδαρος μπαλάτος στόπερ, ιδανικός για build up παιχνιδιού από χαμηλά στο γήπεδο, αλλά τώρα που επέστρεψε βρήκε να έχει καπαρώσει την θέση του ο Κουλιεράκης. Στην Τούμπα θεωρούν τον 19χρονο Κρητικό, επίσης αριστεροπόδαρο στόπερ, super talent κι ακόμη μεγαλύτερο πρότζεκτ απο τον Μιχαηλίδη. Γνωρίζουν άλλωστε από πρώτο χέρι (Μπότο) πόσο συγκινεί την διεθνή πιάτσα scouts ο Κουλιεράκης και την… παρέλαση που έγινε σε ματς του «δικεφάλου» στον πρώτο γύρο.

Κατά συνέπεια, ο Κουλιεράκης θα συνεχίσει να είναι βασικός και δίδυμο με τον Ίνγκασον (ο Ισλανδός είναι ο ηγέτης της «ασπρόμαυρης» άμυνας αλλά και ο μοναδικός δεξιοπόδαρος στόπερ). Για αυτό και ο Λουτσέσκου σκέφτεται τον Μιχαηλίδη ως αμυντικό μέσο! Ήδη τον προετοιμάζει / τον δουλεύει στις προπονήσεις ως… χαφ, αν και προς το παρόν η προοπτική της νέας θέσης / μεταφοράς του στην μεσαία γραμμή, μάλλον δεν πρέπει να αρέσει ιδιαίτερα στον Μιχαηλίδη…


Ο Ροντινέι, ο καλύτερος μπακ του Μπραζιλεϊράο για το 2022, επιβεβαιωθήκαμε πως θα είναι το πρώτο απόκτημα του Ολυμπιακού για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο 30χρονος μπακ στην πρώτη του ευρωπαϊκή… απόπειρα, ερχόμενος ένα από τα top κλαμπ στην Βραζιλία (Φλαμένγκο), όντας ελεύθερος αλλά και έχοντας δεχτεί πολλές επίσημες πρoτάσεις.

Στην πιάτσα agents μάλιστα γνωρίζουν πως στις αρχές του Νοεμβρίου ο Ροντινέι είχε πει «όχι» σε μία δελεαστική προσφορά από κλαμπ της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα, έριξε «χυλόπιτα» στην Αλ Νάσρ που του έδινε συνολικά περίπου 3.000.000 ευρώ για κλειστό συμβόλαιο 1.5 χρόνων!


Θυμίζω πως η Αλ Νάσρ του κόουτς Ρούντι Γκαρσιά, την οποία… απαρνήθηκε ο Ροντινέι για να έρθει στον Ολυμπιακό, είναι η ομάδα που δίνει 200.000.000 ευρώ το χρόνο στον Κριστιάνο Ρονάλντο προκειμένου να γίνει… Σεΐχης( το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού βέβαια θα είναι από χορηγίες, κάτι που δεν πολυαρέσει στον Πορτογάλο σούπερ σταρ)!

Αν πιστέψουμε πάντως το transfermarkt και τις… φήμες (rumours) η Αλ Νασρ έχει μόλις μια 1% παραπάνω από τον Ολυμπιακό για να κάνει δικό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Συγκεκριμένα, της δίνουν 43% (όσες και στην Ίντερ Μαϊάμι του Μπέκαμ) έναντι 42 % των «ερυθρόλευκων» και 40% της Μπάγερν Μονάχου! Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει 45% αλλά πλέον σε καθοδική τάση.


Μακράν η πιο άνετη της Big 5 εν όψει του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού είναι η ΑΕΚ. Παρότι ο ιδιοκτήτης (Μελισσανίδης) έχει αφήσει εν λευκώ στον Ματίας Αλμέιδα να αποφασίσει αν θα γίνουν και πόσες προσθήκες, ο Αργεντινός κόουτς μάλλον δεν «καίγεται».

Βέβαια η «Ένωση» θα έχει μία σοβαρή προσθήκη, αγορά του περασμένου Σεπτεμβρίου που έμεινε δανεικός στην ομάδα του, τον Φερνάντες του Βόλου. Από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς της Super League, που καλύπτει και τις τρεις θέσεις πίσω από το «9άρι». Ο Φερναντές άλλωστε είναι ήδη στην Ολλανδία με την υπόλοιπή ομάδα της «Ένωσης»…

Πως μπορεί να αλλάξει αυτή η «συνθήκη» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αν και εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» εντοπίσουν κάτι καλό στη θέση του αριστερού στόπερ, με την προοπτική του καλοκαιριού που θα αποχωρήσει ο Τζαβέλας. Ώστε να τον πάρουν από τον Γενάρη! Γενικά στην ΑΕΚ λόγω Αλμέιδα γίνεται πολύ σοβαρός μεταγραφικός προγραμματισμός…

Διαβάστε ακόμη: