search

ΣΠΟΡ

Ο Ιωαννίδης «λύτρωσε» ξανά τον αήττητο Παναθηναϊκό, 2–0 τον Ατρόμητο στο «Απ. Νικολαΐδης»

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρας του Ατρομήτου με 2–0, χάρη στα πανέμορφα τέρματα των Φώτη Ιωαννίδη και Χόρντουρ Μάγκνουσον και διατήρησε άθικτο το αήττητο σερί του.

Παναθηναϊκός.

Ο Φώτης Ιωαννίδης αντικατέστησε τον Δημήτρη Κουρμπέλη στο 64’, σκόραρε στο 80’ με «μυτάκι» στην κλειστή γωνία του Γιαννιώτη και «ξεκλείδωσε» ένα επιπλέον «τρίποντο» του Παναθηναϊκού, ο οποίος νίκησε με 2–0 τον αξιόμαχο Ατρόμητο, ο οποίος αγωνιζόταν από το 35’ με δέκα ποδοσφαιριστές, εξαιτίας της αποβολής του Όγκαστ Έρλινγκμαρκ. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον «έβαλε» το… κερασάκι στην «πράσινη» τούρτα, με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 93’, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Το «τριφύλλι» ήταν αποφασιστικό από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού και «πολιόρκησε» τα μετόπισθεν της ομάδας του Κρις Κόουλμαν, που περίμενε κάτω από το κέντρο και πίσω από τη μπάλα με καλή ανασταλτική οργάνωση και στόχο τις αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι δε μπόρεσαν σε καμία στιγμή να φανούν απειλητικοί, αλλά η αμυντική τους οργάνωση και συνοχή δεν επέτρεψε τη δημιουργία κλασσικών ευκαιριών από την πλευρά του Παναθηναϊκού που είχε μεν τον απόλυτο έλεγχο, κυριαρχώντας σε όλους του τομείς του παιχνιδιού, όχι όμως και τις μεγάλες φάσεις σε ροή αγώνα.

Όμως, στο 80’ ο Ιωαννίδης έμελλε να προσφέρει ξανά τη… λύση. Ο Μπερνάρ πάσαρε στον Σπόραρ κι εκείνος στον Ιωαννίδη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από την περιοχή (1–0), γνωρίζοντας την αποθέωση.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάγκνουσον σκόραρε με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ για το (2–0), «κλειδώνοντας» τη νίκη των γηπεδούχων.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82’ Βαγιαννίδης), Σχένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (82’ Γκάνεα), Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλης (64’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (88’ Τσοκάι), Σπόραρ, Μπερνάρ.

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (87’ Τζαβίδας), Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου (44’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (65’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (65’ Φριτζόνσον).

Διαβάστε ακόμη: