Στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ προέκυψε αίφνης (;) θέμα απόκτησης στόπερ. Γενικότερα και όχι ντεμέκ αριστεροπόδαρου, που είχε και μία… προοπτική καλοκαιριού. Τώρα πλέον μιλάνε / γράφουν για άμεση ανάγκη και βέβαια προσθήκη εν όψει Γενάρη!

Τι άλλαξε στο θέμα των στόπερ της ΑΕΚ, σε σχέση με τον προγραμματισμό Αυγούστου – Σεπτεμβρίου; Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Τζαβέλλας (εξαιτίας του οποίου το καλοκαίρι ο κόουτς Αλμέιδα δεν ήθελε να αποκτηθεί και τρίτος στόπερ), ούτε ο Μήτογλου (παρότι όποτε έρχεται από τον πάγκο δεν… πείθει). Το πρόβλημα είναι συνολικό με την υπάρχουσα «κιτρινόμαυρη» 4άδα κεντρικών αμυντικών.

Τι εννοώ; Στο κάδρο του προβληματισμού μπαίνει και ο Βίντα. Ο αμυντικός ηγέτης της νέας ΑΕΚ πήγε Μουντιάλ με την Κροατία αλλά δεν κατέγραψε λεπτό συμμετοχής! Κυρίως γιατί δεν ήταν 100% έτοιμος, ουσιαστικά κάνοντας… αποθεραπεία / χαλαρή προπόνηση. Με αυτά και με αυτά ο Κροάτης στόπερ έχει 1.5 μήνα εκτός αγώνων και στα 34 του χρόνια χρειάζεται διαχείριση. Άλλωστε έπαιζε στην ΑΕΚ κάνοντας μέσα στην εβδομάδα περισσότερες ημέρες αποφόρτιση και λιγότερο προπόνηση!

Κατά συνέπεια με τον Βίντα να έχει τα θεματάκια του, με τον Τζαβέλλα να βγάζει τραυματισμούς (κι αυτός μεγάλος σε ηλικία), με τον Μήτογλου να μην είναι τόσο αξιόπιστος και με τον Λάτσι (που γύρισε από τον δανεισμό του) να μην υπολογίζεται, δε… βγαίνει (μόνο με την σταθερά Μουκουντί) το υπόλοιπο της σεζόν. Πόσο μάλλον σε μία ΑΕΚ που παίζει σε πολύ υψηλές εντάσεις και κτυπάει πρωτάθλημα και Κύπελλο…


Το ζητούμενο είναι Δεκέμβριο και Γενάρη μήνα αν μπορείς να πάρεις στόπερ που θα κάνει την διαφορά και θα αναβαθμίσει το αμυντικό ρόστερ της ΑΕΚ. Γιατί και οι λύσεις στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο είναι σαφώς πιο περιορισμένες εξου κοστίζουν και πολύ πιο ακριβά!

Στους ανθρώπους της ΑΕΚ, λοιπόν, το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής: Κάνεις προσθήκη στόπερ για να μπαλώσεις τις τωρινές σου ανάγκες (πιθανότατα με κάποιο δανεισμό) ή κτυπάς παίκτη με προοπτική, όσο κι αν κοστίζει…

Η στήλη έμαθε πως στην ΑΕΚ δεν ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι για το δεύτερο, με την προεργασία που είχε γίνει αρχικά να μην βάζει ως προϋπόθεση την ντε φάκτο απόκτηση στόπερ τον Γενάρη. Μόνο που πλέον τα δεδομένα άλλαξαν και οι «κιτρινόμαυροι»… τρέχουν πλέον για να προλάβουν.

Τι ψαρέψαμε από τη λάτιν πιάτσα agents; Πως ο Αλμέιδα έχει… υποδείξει και την περίπτωση ενός ταλαντούχου Μεξικάνου κεντρικού αμυντικού, που στην πατρίδα του τα ΜΜΕ τον θέλουν πολύ κοντά στην Τσίβας Γκουανταλαχάρα. Δηλαδή στην πρώην ομάδα του Αλμέιδα!

Ο λόγος για τον Βίκτορ Γκουζμάν, τον 21χρονο στόπερ της Τιχουάνα, με χρηματιστηριακή αξία 3.000.000 ευρώ, διεθνή με την Εθνική Ελπίδων του Μεξικό. Είναι μία δύσκολη περίπτωση αφού είναι στο μάτι μεγάλων μεξικάνικων κλαμπ αλλά και ισπανικών ομάδων και παρότι το συμβόλαιό του λήγει στην Τιχουάνα, λόγω νομοθεσίας οι παίκτες δεν μπορούν να φύγουν ως ελεύθεροι…


Έμαθα πως ένας από τους ταλαντούχους παίκτες του Παναθηναϊκού Β’, της γενιάς των Αλεξανδρόπουλου, Βαγιαννίδη, Ζαγαρίτη, Αθανασακόπουλου, Σερπέζη, Τζαβίδα, Μαυρουδή και σία την… κοπάνησε πρόσφατα για Καναδά!

Ο λόγος για τον Ηλία Ηλιάδη, τον 21χρονο αμυντικό μέσο των «πράσινων», που έχει επαγγελματικό συμβόλαιο, το οποίο έληγε τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Ηλιάδης με τον Παναθηναϊκό Β’ έκανε 5 συμμετοχές (με 1 γκολ) στο πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά δεν έβλεπε… μέλλον στους «πράσινους» και επέλεξε να αποχωρήσει πρόσφατα.

Γεννημένος στο Τορόντο ο Ελληνο–Καναδός Ηλίας Ηλιάδης, προϊόν των Ακαδημιών της Άρσεναλ, πριν πάει στα 14 του χρόνια στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, ακούγεται πως αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην… Αμερική.

Στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτιμούσε να ανεβάζει παίκτες από την Κ19 και όχι απο τον Παναθηναϊκό Β’, με αποτέλεσμα ο Ηλιάδης (που έχει πάρει μέρος την προετοιμασία της πρώτης ομάδας) να αντιληφθεί πως δεν έχει τύχη με τον Σέρβο κόουτς και να… αναζητήσει έτσι την τύχη του στο εξωτερικό!


Μία ακόμη μεγάλη επιβεβαίωση της στήλης, με τις ανακοινώσεις για τις ανανεώσεις του Ρούμπεν Πέρεθ και του Μπάρτ Σχένκεφελντ από τον Παναθηναϊκό. Πριν από την δύση του 2022. Και ακολουθεί ο Κουρμπέλης. Όπως ακριβώς είχε αποκαλύψει το «Radar» και μετά έγινε… αναπαραγωγή από άλλα ΜΜΕ!

Τόσο ο 34χρονος Ισπανός μέσος, όσο και ο 32χρονος Ολλανδός στόπερ ανανέωσαν με δυνατές αυξήσεις, μέχρι το 2025! Ο Ρούμπεν Πέρεθ θα καθαρίζει ετησίως 800.000 ευρώ, ποσό που τον βάζει στην πρώτη 5άδα των πιο υψηλών συμβολαίων του «πράσινου» ρόστερ (μαζί με τους Μπερνάρ, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μάγκνουσον). Την ανανέωση του Ρούμπεν Πέρεθ, με αυτά τα χρήματα, πήρε πάνω του ο κόουτς Γιοβάνοβιτς, ο οποίος άλλωστε έφερε κιόλας τον Ισπανό στη Λεωφόρο.

Όσον αφορά τον Σχένκεφελντ, μπορεί ο Ολλανδός ατζέντης του να προσπάθησε να εξασφαλίσει για τον πελάτη του τα χρήματα που παίρνει και ο Μάγκνουσον αλλά τελικά συμβιβάστηκε με το ποσό που ανανέωσε το καλοκαίρι και ο Χουανκάρ. Στην πιάτσα λένε πως ο Σχένκεφελντ τσίμπησε μία 700άρα τον χρόνο.

Όσον αφορά στην προσφορά από… Αραβία μεριά, που εκ των υστέρων φέρεται να εμφάνισε ο ατζέντης του «Σχέκ», δεν επηρέασε την ήδη υπάρχουσα συμφωνία κι ας μην είχαν πέσει ακόμη υπογραφές. Μόνο σε κάποιες… λεπτομέρειες, που άλλαξαν υπέρ του παίκτη…


Ποιοι θα πάρουν σειρά στο… «κύμα» των ανανεώσεων του Παναθηναϊκού; Κουρμπέλης, Φρόκου, Ιωαννίδης! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει ατζέντη τον Πασχάλη Τουντούρη, ο 19χρονος άτυχος (έπαθε χιαστούς) Αλβανός μέσος τον Βασίλη Κραστάνα ενώ ο διεθνής Έλληνας φορ τον Πρένταργκ Τζόρτζεβιτς.

Για τον Κουρμπέλη οι πληροφορίες κάνουν λόγο για deal done που θα προβλέπει μία μικρή αύξηση αποδοχών σε σύγκριση με τις τωρινές του αλλά πολλά μπόνους. Για τον Ιωαννίδη των 100.000 ευρώ η πιάτσα ξέρει πως θα πάρει συμβόλαιο με υπερδιπλασιασμό και επίσης μπόνους για πολλές κατηγορίες στόχων.

Όσον αφορά τον Φρόκου, που είχε ανεβεί στη πρώτη ομάδα από τον Γιοβάνοβιτς, έκανε και μία συμμετοχή αλλά τραυματίστηκε αμέσως μετά τους χιαστούς του Αϊτόρ, το νέο συμβόλαιο με πολύ καλύτερες αποδοχές θα είναι μία επιβράβευση…

Διαβάστε ακόμη: