Τρεις ομάδες ασχολήθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου με την περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη! Η Μπολόνια, η Μπεσικτάς και η ΑΕΚ. Και οι τρεις τον ήθελαν με το καθεστώς του δανεισμού, με καλοκαιρινή οψιόν αγοράς.

Η Νόριτς όμως, ήταν κάθετη: «Ο Έλληνας αριστερός μπακ δεν παραχωρείται μέχρι το καλοκαίρι, μας είναι απαραίτητος για την επιστροφή μας στην Πρέμιερ Λιγκ»! Και κάπου εκεί τελειώνει η… ιστορία με τον Γιαννούλη!


Έπρεπε να γκελάρει και με τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός, για να… κόψουν το «παζάρι» στην Ουνιόν Βερολίνου για το loan fee και να έρθει άμεσα ο Τιμότεους Πούχατς στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας τον εξάμηνο δανεισμό του! Γιατί και ο… Άγιος φοβέρα θέλει!

Ο διεθνής Πολωνός αριστερός μπακ θα μπορούσε να είχε κλείσει τουλάχιστον εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά οι «πράσινοι» ήθελαν να γλιτώσουν το υψηλό ενοίκιο που ζητούσε το γερμανικό κλαμπ. Από τη στιγμή δε που ο Πούχατς θα είχε δικαίωμα συμμετοχής από 1η Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός (έχοντας συμφωνήσει με τον παίκτη και τον ατζέντη του) τράβηξε σε μάκρος την υπόθεση δανεισμού του, παζαρεύοντας… σκληρά 200 με 250 χιλιάρικα!


Η Ουνιόν αρχικά απαιτούσε 450.000 ευρώ loan fee για τον Πούχατς, o Παναθηναϊκός δεν ήθελε να πληρώσει loan fee και μετά ανέβηκε στις 200.000 ευρώ. Τελικά είχαμε done deal στις 300.000.

Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως στο «τριφύλλι»… περίμεναν να περάσουν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για να συμφωνήσουν, ώστε να τον φέρουν την επομένη στην Αθήνα. Μάλλον το δεύτερο εκτός προγράμματος 1-1 και οι «κραυγές» πλέον για μεταγραφές, επίσπευσαν την διαδικασία με τον Πολωνό αριστερό μπακ.

Όσον αφορά στο αν έχει μπει καλοκαιρινή οψιόν αγοράς του Πούχατς από τον Παναθηναϊκό, στην πατρίδα του άσου είναι κατηγορηματικοί πως μπήκε. Και μάλιστα κοντά στα 3.000.000 ευρώ, όσο δηλαδή ήθελε η Ουνιόν (οι «πράσινοι» πρότειναν ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ.).


Μίλος Μαλένοβιτς, ο Ελβετό – Σέρβος ατζέντης των Γκατσίνοβιτς / Τσούμπερ, που είναι εδώ και ένα χρόνο ο αγαπημένος της ΑΕΚ (βασικά των Κονέ – Γιάννη Παπαδόπουλου). Και όπως μαθαίνω έχει ενεργοποιηθεί για να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους» εν όψει Γενάρη, με την ΑΕΚ να «καίγεται» για αριστερό στόπερ και αριστερό μπακ.

Ο Μαλένοβιτς, με το ισχυρό πελατολόγιο σε εμιγκρέ Ελβετούς αλλά και Βαλκάνιους ποδοσφαιριστές, θα μπορούσε να βοηθήσει την «Ένωση» να βγει από τα όποια μεταγραφικά αδιέξοδα (αν υπάρξουν τέτοια προσεχώς). Όχι μόνο με δικούς του πελάτες αλλά κυρίως με διαμεσολαβήσεις σε ομάδες ή άλλα Γραφεία, παικτών που αρέσουν στον Αλμέιδα (όπως μου… μεταφέρθηκε).

Από το πελατολόγιο του Μαλένοβιτς πάντως υπάρχουν δύο παίκτες που έχουν αρχικά τις προϋποθέσεις για την ΑΕΚ. Ένας είναι ο 26χρονος διεθνής Ελβετός αριστερός μπακ της Γιουνγκ Μπόις, Ουλίσες Γκαρσία. Και δεύτερος ο 29χρονος στόπερ της Ζυρίχης Φιντάν Αλίτι. Πρόκειται για αριστεροπόδαρο (που ψάχνουν στην ΑΕΚ), με 44 συμμετοχές / 1 γκολ στην Εθνική του Κοσόβου…


Δεν έχει κλείσει καλά, καλά ολόκληρος χρόνος από τότε που ο agent Ίλια Ίβιτς πήγε τον Κάρολ Σφιντέρσκι στο MLS. H Σάρλοτ έσκασε τότε 4.500.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για την αγορά του διεθνή Πολωνού φορ, ο οποίος πάλι Γενάρη (του 2019) είχε πάει στην Τούμπα για να αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, ο Γενάρης πρέπει να είναι ο τυχερός μήνας του Μουντιαλικού (μόλις μία, 45άλεπτη, συμμετοχή στο Κατάρ) Σβιντέρσφκι αφού η Σέλτικ έχει ήδη ενδιαφερθεί για την απόκτησή του από την Σάρλοτ!

Συγκεκριμένα, οι «Κέλτες» θέλουν τον Πολωνό φορ για να αντικαταστήσουν τον Γιακουμάκη, με τον Έλληνα να έχει βγει επισήμως στην transfer list της Σέλτικ (από την στιγμή που ο «Γιάκου» ζητάει νέο συμβόλαιο με αποδοχές που δεν του δίνουν οι Σκωτσέζοι).


Σε πρώτη φάση η Σέλτικ θέλει δανεικό με οψιόν αγοράς τον Σφιντέρσκι αλλά αν βρεθεί ομάδα που θα αγοράσει τον Γιακουμάκη (εσχάτως ασχολείται μαζί του η Μπέρμιγχαμ της Τσάμπιονσιπ), τότε πιθανότατα θα κινηθεί για την αγορά του Πολωνού.

Και κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία ο… Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού! Η Σάρλοτ από πέρυσι ήθελε τον νεαρό Έλληνα επιθετικό, αλλά ο Αλαφούζος είχε απορρίψει την προσφορά της. Από ό,τι ξέρω το… αμερικάνικο ενδιαφέρον για τον Ιωαννίδη εξακολουθεί να υφίσταται, όπως και το ελληνικό / σερβικό / αμερικανικό κανάλι για την προώθησή του, στη Σάρλοτ!

Θεωρητικά, λοιπόν, μπορεί να προκύψει τριπλή καραμπόλα, με τη Σέλτικ να πουλάει τον Γιακουμάκη και να παίρνει στην θέση του τον Σφιντέρσκι από την Σάρλοτ. Και με την Σάρλοτ να προσπαθεί να αντικαταστήσει τον Πολωνό με τον Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού!

Διαβάστε ακόμη: