search

TOP SECRET

Δεν βρίσκει υποψήφιους ο Αλέξης Τσίπρας – Ποιοι του είπαν «όχι»

Σε πίεση και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλάζει τακτική...

Δεν βρίσκει υποψήφιους ο Αλέξης Τσίπρας – Ποιοι του είπαν «όχι»

Ένα ηχηρό ΟΧΙ εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας από τον καθηγητή του ΑΠΘ Νίκο Μαραντζίδη, όταν του πρότεινε να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας.

Δεν είναι μόνο αυτός που γυρίζει την πλάτη στον Τσίπρα.

Κανένας από τους λεγόμενους σοβαρούς στους οποίους έκανε κρούση δεν δέχεται να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού όλοι προεξοφλούν από τώρα μια νέα εκλογική ήττα.

Προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου και για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Η πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο ψυχολογικό όριο του 10,5% μπορεί να χαλάσει το προξενιό ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έφτασαν μέχρι 15%, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης πωλούσε κυβερνησιμότητα και όλοι προεξοφλούσαν τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όταν άλλαξε ξαφνικά στρατηγική αποκλείοντας κάθε μετεκλογική συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να κατρακυλάνε.

Σύμφωνα με τους δημοσκόπους, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και δεν αποκλείεται στις επόμενες μετρήσεις να βρεθεί κάτω από το 10% με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Είναι σίγουρο ότι οι κραδασμοί που θα προκαλέσει η δημοσκοπική πτώση θα αναγκάσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη σε νέα αλλαγή στρατηγικής, εγκαταλείποντας οριστικά τα προξενιά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αποκλείεται επίσης να αρχίσει να μιλάει δημόσια για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν η αλλαγή πλεύσης γίνει έγκαιρα, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διασωθεί.

Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθεί σε πολιτική αυτοκτονία.

Διαβάστε ακόμη: