Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει μέσα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου να… πέσει από την κορυφή. Από εκεί που είχε διαφορά 8 βαθμών από την δεύτερη ΑΕΚ στο φινάλε του πρώτου γύρου και μπαίνοντας στην μεγάλη διακοπή λόγω Μουντιάλ, κάλλιστα το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου μπορεί να τον βρει στην δεύτερη θέση!

Τα δύο 1-1 σε μία εβδομάδα με ομάδες της ουράς, Ιωνικό και ΟΦΗ, ακολουθεί η έξοδος στην Λιβαδειά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά». Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα θα περάσει από τη… Ρούμελη. Έλα όμως, που στην ελληνική πιάτσα agents λένε πως ο Κομπότης αν και φίλος / (μυστικό) ποδοσφαιρικός σύμβουλος του Αλαφούζου, θα «σκυλιάσει» για να κόψει βαθμούς από τους πρωτοπόρους λόγω… Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Για τους μυημένους ο Κομπότης ήταν αυτός που… πήγε τον Σέρβο κόουτς στον Γιάννη Αλαφούζο πριν από 18 μήνες. Τους τελευταίους μήνες όμως, οι σχέσεις του ιδιοκτήτη του Λεβαδειακού με τον Γιοβάνοβιτς έχουν… διαταραχθεί άσχημα. Για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν και με μεταγραφικά αλλά και με το ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν ήθελε ο πρόεδρος να επηρεάζεται από το… συμβούλιό του (τον θέλει «δικό» του)!

Με τον Κομπότη να (φέρεται πως) λέει, δεξιά κι αριστερά ότι θα πρέπει να πάρει το «μάθημα» του ο Ιβάν, γιατί ξαφνικά «ψήλωσε». Κοντός ψαλμός αλληλούια, λοιπόν, για το τι θα υπερισχύσει τελικά στο Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός…


Όχι τίποτα άλλο μετά από τέσσερα βράδια η πρωτοπόρος ομάδα του Γιοβάνοβιτς (θα μείνει στην κορυφή ότι κι αν συμβεί στην Λιβαδειά) θα επισκεφτεί την «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια, κόντρα σε μία ΑΕΚ που συνεχίζει να είναι «καυτή» (καλύτερη άμυνα, επίθεση, περισσότερες τελικές, υψηλότερη ένταση από κάθε άλλη της Super League). Και κατά πολλούς η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος…

Ο υπερβατικός πρώτος γύρος του Παναθηναϊκού και οι αφύσικες μεγάλες βαθμολογικές διαφορές από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ κάπου είχαν δημιουργήσει ψευδαισθήσεις και μεγάλες απαιτήσεις για την πραγματική δυναμική αυτής της ομάδας στην μάχη του πρωταθλητισμού.

Σοβαρός προπονητής ο Γιοβάνοβιτς, σοβαρή ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά με ένα safe ποδόσφαιρο, χωρίς plan b, κοντό ρόστερ, ανύπαρκτο rotation και με έλλειμα προσωπικοτήτων που θα τον… τραβήξουν όταν στραβώσει για τα καλά το πράγμα…

Στο πρώτο γύρο του πήγαιναν όλα πρίμα ακόμη και όταν φαινόταν να… κοροϊδεύει το ποδόσφαιρο παίζοντας μόνο για το αποτέλεσμα. Τώρα πλέον όλο αυτό μαζί με την έλλειψη ενέργειας, το βάρος της πίεσης του νούμερο 1 φαβορί αλλά και το ότι δεν βελτιώθηκε μετά την διακοπή, ούτε ενσωμάτωσε ή εμφάνισε νέα πρόσωπα, του γύρισαν μπούμερανγκ και έτσι σταμάτησε να κερδίζει…


Αργά ή γρήγορα φυσιολογικά θα έρθει και η πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα και ενώ ο κόουτς Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να αλλάξει συνήθειες. Δηλαδή και να γίνει πιο αποφασιστικός στις μεταγραφές αλλά και να… ανοίξει το rotation.

Ενδεχόμενο γκρέμισμα του Παναθηναϊκού από την κορυφή, πόσο μάλλον αν αυτό συμβεί εντός Ιανουαρίου, λογικό είναι να προκαλέσει μεγάλη εσωστρέφεια στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Ποιος ξέρει ίσως τότε βρουν την ευκαιρία οι εσωτερικοί «αντίπαλοι» του Γιοβάνοβιτς να βγάλουν από τα… συρτάρια τους διάφορα για τον Σέρβο, που το προηγούμενοι διάστημα τα κρατούσαν γιατί ήταν στο απυρόβλητο και εμφανιζόταν παντοδύναμος, ειδικά στο… επίπεδο Αλαφούζου.

Όπως άλλωστε λέει και μία ψυχή που είναι πάρα πολλά χρόνια στο Κορωπί και την Λεωφόρο: «Ο Γιάννης όπως δίνει εύκολα και με κλειστά μάτια τη “λευκή σελίδα”, αλλά τόσο εύκολα τη σκίζει και μάλιστα δεν εμφανίζεται καν, βάζει άλλον να το κάνει»!

Διαβάστε ακόμη: