Η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου, αλλά και η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου, είναι η σημερινή. Με άλλα λόγια…σήμερα είναι Blue Monday!

Η Blue Monday «πέφτει» κάθε χρόνο την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου.

Είναι, υποτίθεται, η πιο καταθλιπτική ημέρα του έτους, καθώς σύμφωνα με τη θεωρία των επιστημόνων από τη Μεγάλη Βρετανία, τα συναισθήματα είναι μελαγχολικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και λόγω των ανέφικτων αποφάσεων της Πρωτοχρονιάς.

Blue Monday 2023: Σήμερα η «πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου»

Τι μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε τη μελαγχολία της Blue Monday

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μετατρέψετε τη Blue Monday σε κάτι θετικό τόσο για το μυαλό όσο και για την υγεία.

Ακολουθούν μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να νικήσετε τη μελαγχολία και να έχετε μια θετική μέρα.

  • Πιείτε ένα ωραίο ζεστό ρόφημα και απευθυνθείτε σε έναν καλό φίλο.
  • Ασκηθείτε ή ξεκινήσετε μια δραστηριότητα που θέλατε να κάνετε εδώ και καιρό, όλα βοηθούν στο να διώξετε τη μελαγχολία του χειμώνα.
  • Πάρτε λίγη βιταμίνη D. Εκμεταλλευτείτε την ηλιοφάνεια αν μπορείτε. Πηγαίνετε μια βόλτα στο μεσημεριανό σας διάλειμμα ή δοκιμάστε μια νέα υπαίθρια δραστηριότητα για να ενισχύσετε τα επίπεδα της βιταμίνης D.
  • Διαβάστε ένα βιβλίο αυτοφροντίδας. Υπάρχουν πολλά βιβλία που στοχεύουν στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, με συμβουλές που σας βοηθούν να μειώσετε το στρες και το άγχος και γενικά να νιώθετε πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι.
  • Ακούστε ένα podcast. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, τον φορητό υπολογιστή ή το tablet σας και να βρείτε ένα podcast αυτοφροντίδας.
  • Δείτε μια διασκεδαστική ταινία. Διαλέξτε μια από τις αγαπημένες σας ή μια κλασική ταινία που δεν έχετε δει ποτέ και καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε.

Διαβάστε ακόμη: