Δεν βρίσκεται άκρη για τις δημοτικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ιανουάριος αποτελεί τον μήνα ο οποίος έχει τεθεί ως χρονικό όριο για την αποσαφήνιση των επιλογών της Κουμουνδούρου για το 70% των δήμων και των περιφερειών, εκτός της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει κεντρικό στόχο την ενεργοποίηση των μελών από τις οργανώσεις, με έμφαση στη νέα γενιά, ενώ προχωρά και η συγκρότηση του «Δικτύου Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που θα απαρτίζεται από τουλάχιστον 131 μέλη, ενώ η στελέχωσή του θα γίνει με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Πάντως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται εκατέρωθεν «πιστολιές» αναφορικά με τη στρατηγική για την Αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστική είναι η «κόντρα» μεταξύ Σπίρτζη και Σκουρλέτη για το θέμα, που έληξε με «νίκη» της «Ομπρέλας», καθώς η Π.Γ. αποδέχθηκε την πρόταση να συμμετάσχουν εξ οφίτσιο στο Δίκτυο 60 εκπρόσωποι από τις νομαρχιακές επιτροπές.

Μεγάλη κόντρα και στον Δυτικό τομέα

Ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθηνών είναι εκείνος στον οποίο δίνεται η πιο σκληρή μάχη μεταξύ των νυν βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνων που θα βρεθούν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Η αγωνία όλων είναι αν θα κατέβει τελικά ο Γιάννης Δραγασάκης, που είναι από τα φαβορί, για ιστορικούς λόγους, αν και δεν κάνει την παραμικρή εκλογική κίνηση στην περιοχή.

Χαμηλών τόνων είναι έως τώρα η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ η Ρένα Δούρου αργά και μεθοδικά γυρίζει την περιοχή και δραστηριοποιείται κυρίως σε κομματικές εκδηλώσεις, όπως και ο Δημήτρης Βίτσας.

Πανταχού παρούσα είναι η Χαρά Καφαντάρη σχεδόν όλο το προηγούμενο διάστημα, κάνοντας πράξη το παραδοσιακό σπίτι – σπίτι, ενώ «τρέχει » συνέχεια και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Δύσκολα θα μπορέσουν να επιβιώσουν εκεί πολιτικά τόσο ο Παναγιώτης Ρήγας όσο και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Όλοι οι παραπάνω «ψάχνονται» να καταλάβουν τέσσερεις με πέντε θέσεις.

Ο Αποστολάκης στο επικρατείας

Δεν κρύβει τα λόγια του ο Ευάγγελος Αποστολάκης ότι δεν θα ριχτεί στη μάχη του σταυρού στις επόμενες κάλπες, αφού, όπως λέει, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Εδώ και καιρό Τσίπρας και Αποστολάκης έχουν δώσει τα χέρια επί του θέματος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «τον συμβουλεύεται και τον εμπιστεύεται», ενώ οι δυο-τρεις άλλοι στραταίοι του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούνται.

Διαβάστε ακόμη: