Για μύρια όσα, μπορεί να κατηγορήσει κάποιος το ΚΚΕ.

Κατ΄αρχάς ας μην ξεχνούμε ότι η ιστορία γράφεται – και παρουσιάζεται με τους δικούς τους «φακούς» – , πάντα από τους νικητές. Επομένως , δεν είναι του παρόντος οι αποτιμήσεις .

Υπάρχουν όμως δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών , που μας προσφέρουν την ευκαιρία να απονέμουμε εύσημα σε αυτό το – «αρτηριοσκληρωτικό» κατά πολλούς- κόμμα.

Πρώτο: Η διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης , προς τιμήν του Σταύρου Ξαρχάκου. Ο γνωστός συνθέτης δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ, είναι γνωστή και ιστορική η φιλία του με τον «πατριάρχη της Δεξιάς» και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ως εκ τούτου η αποδοχή της πρότασης του Δημήτρη Κουτσούμπα γενικού γραμματέα του ΚΚΕ να διευθύνει συναυλία με παρουσίαση ενός μεγάλου μέρους του έργου του αποτελεί είδηση «πρώτης γραμμής» , έστω και αν δεν προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης πλην του «Ριζοσπάστη».

Δεύτερο: Η δήλωση της βουλευτού και πρώην γ.γ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφια στην επόμενη Βουλή.

Δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούμε στην ηλικία της , μπορεί κανείς εύκολα να την βρει με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο .

Όπως εύκολα , μπορεί να διαπιστώσει ότι η ΝΔ επαγγέλλεται ανανέωση με new entry ενός 80χρονου πρώην υπουργού στις υποψηφιότητές για τις επόμενες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ σαλπίζει ανατροπές με υποψηφιότητες ανθρώπων της γενιάς των Λαμπράκηδων.

Ας μην μας κουράζουν λοιπόν τα «μεγάλα» κόμματα , ας παραδειγματιστούν καλύτερα , από τις δύο κινήσεις του ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη: