Για περισσότερα από 15 χρόνια δρούσε ο 66χρονος ψευτογιατρός εξαπατώντας και παρασύροντας ασθενείς με μοναδικό σκοπό το οικονομικό όφελος αδιαφορώντας για την κατάσταση της υγείας τους.

Μέχρι στιγμής από την εισαγγελία δεν έχει γίνει κάποια κίνηση προκειμένου να συλληφθεί ενώ κάθε μέρα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του ψευτογιατρού.

Ψευτογιατρός: Κρατούσε ημερολόγιο – «Είχε καταλάβει ότι την κοροϊδεύω»

Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega, κρατούσε ακόμα και ημερολόγιο και έγραφε σε κάποιο σημείο: «παρά το γεγονός ότι έχει καταλάβει ότι την κοροϊδεύω, εξακολουθεί να μου τα δίνει (σ.σ χρήματα).

Το κτήμα που διαμένει ο ψευτογιατρός, πληροφορίες που κυκλοφορούν και ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, λένε ότι δεν έχει αγοραστεί από τον γιατρό αλλά έχει γίνει με συμβολαιογραφικές πράξεις από δωρεές ασθενών.

Οι άνθρωποι όπως εξηγούν οι συμβολαιογράφοι, δεν είχαν χρήματα να δώσουν στον ψευτογιατρό, οπότε του μεταβίβαζαν κάποιο περιουσιακό στοιχείο. Η πρώτη δωρεά φέρεται να έχει γίνει το 2002.

Ψευτογιατρός: Από το 2006 η δράση του

Η δράση του ψευτογιατρού ξεκίνησε από το 2006, ενώ μέχρι στιγμής σε βάρος του υπάρχουν 15 καταγγελίες. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί και μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Πέτρος Λυμπερίδης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, ο Σύλλογος δεν είχε λάβει καμία καταγγελία για τον συγκεκριμένο φυσιοθεραπευτή.

«Από τη πρώτη μέρα που έχει ξεσπάσει η υπόθεση, επειδή δεν είχαμε καμία καταγγελία, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές για να έχουμε ενημέρωση για το θέμα. Ο συγκεκριμένος εγγράφεται στον Σύλλογο το 2010. Έχει σπουδάσει κανονικά και έχει πάρει το πτυχίο του στην Ελλάδα, άρα και ασκεί κανονικά το επάγγελμα. Το 2001 άνοιξε εργαστήριο φυσιοθεραπείας και αυτό λειτουργούσε κανονικά μέχρι πέρυσι», δήλωσε.

Επιπλέον, ο κος Λυμπερίδης τόνισε πως οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγήσουν βλαστοκύτταρα και φάρμακα στους ασθενείς.

«Τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου μας είναι συγκεκριμένα. Οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγούν ούτε βλαστοκύτταρα ούτε φάρμακα, κάνουν την κινητική αποκατάσταση. Επομένως λοιπόν οι φυσικοθεραπευτές περιορίζονται στα δικά τους επαγγελματικά αντικείμενα».

Οι έρευνες των αρμόδιων Aρχών για αυτήν τη σοβαρή υπόθεση θα συνεχίσουν προκειμένου να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς που έχουν εξαπατηθεί.

Διαβάστε ακόμη: