Η ελληνική ΕΜΑΚ, που ήδη από χθες ταξίδεψε στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, επιχειρεί να απεγκλωβίσει δύο μικρά κορίτσια κάτω από κατεστραμμένα κτίρια.

Η ελληνική ΕΜΑΚ αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Γιώργο Σιδέρη, επιχειρεί σε δύο σημεία.

Αρχικά, η αποστολή επιχείρησε να απεγκλωβίσει την 7χρονη Φατμά. Το παιδί έχει πολλαπλά κατάγματα στο χέρι του και βρίσκεται θαμμένο 7 μέτρα κάτω από τα συντρίμμια.

Λίγη ώρα αργότερα όμως, το κλιμάκιο της ελληνικής ΕΜΑΚ ειδοποιήθηκε για μία τετραμελή οικογένεια που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε γειτονικό κτίριο. Ο πατέρας της οικογένειας είναι ζωντανός, όπως επίσης και ένα μικρό κορίτσι, ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Νωρίτερα, η ελληνική ΕΜΑΚ κατάφερε να ανασύρει σώο έναν 50χρονο άντρα.

Η Φατμέ είχε παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα για πάνω από ένα 24ωρο, όμως είχε βρει το κουράγιο να φωνάξει. Πρώτοι το αντιλήφθηκαν οι Έλληνες διασώστες και αργότερα κατέφθασαν και δυνάμεις των τουρκικών συνεργείων.

Στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο.

Στην προσπάθεια διάσωσης της μικρής μετείχν τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ ενώ οι υπόλοιποι εστίασαν στον απεγκλωβισμό της τετραμελούς οικογένειας που είναι παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο. Ο πατέρας ανασύρθηκε και οι προσπάθειες εστιάζονται στο να σωθεί η 6χρονη κορούλα του.

Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους είναι και η μητέρα τους η οποία είναι, επίσης, νεκρή μετά τους σεισμούς στην Τουρκία.

 

Διαβάστε ακόμη: