Ο Βενιαμίν της Richard Mille Racing Team, Lilou Wadoux, αγαπάει το γκάζι, τη μυρωδιά του καμένου λάστιχου, τον θόρυβο των αγώνων ταχύτητας. Και με το ταλέντο της γκρεμίζει ένα «άβατο». Θα καταγραφεί στην ιστορία τον Μάρτιο ως η πρώτη γυναίκα οδηγός της Ferrari Competizioni GT. Στο Λε Μαν και συγκεκριμένα στην κατηγορία Le Mans Grand Touring Endurance Amateur, θα καθίσει στο κόκπιτ ενός θεριού ανήμερου, μιας Ferrari 488 GTE 700 ίππων! «Το 488 είναι ένα απαιτητικό αυτοκίνητο» λέει η Wadoux, «αλλά έχει τόσο υψηλές αποδόσεις, που πρέπει να ξανασκεφτώ την τεχνική οδήγησής μου για να το εκμεταλλευτώ 100%. Είμαι έτοιμη για αυτήν την πρόκληση» λέει η 21 χρονών Γαλλίδα από την Αμιέν.

Είναι αξιοσημείωτο πως σε έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο, η Wadoux ανέβηκε πίστες στην καριέρα της εξαιρετικά γρήγορα. Παθιασμένη από μικρό παιδί με τις τέσσερις ρόδες, στα 15 της έμπαινε στα καρτ και κέρδιζε κάθε της αντίπαλο. Μεγαλώνοντας κυνηγούσε περισσότερη αδρεναλίνη και μπήκε στους αγώνες ταχύτητας. Στα 16 της διαγωνιζόταν ήδη στο GT σε μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο Τύπος αφιερώνει πολλές σελίδες στις πρωτιές της. Το όνομά της έγινε γνωστό στο κύπελλο Alpine Elf Europa Cup το 2021. Το 2022 ντεμπούταρε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στην κατηγορία LMP2. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με τέσσερις τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα. Επιλέχτηκε ως πρωτοεμφανιζόμενη στο FIA WEC το 2021 και το 2022 και είναι επίσης η πρώτη γυναίκα που οδήγησε στο ράλι του Μπαχρέιν. Κατά τη διάρκεια των 8 ωρών του αγώνα τέσταρε για πρώτη φορά τη Ferrari 488 GTE, με την οποία θα μπει στην πίστα του Λε Μαν.

Οι δυνατότητές της έλαμψαν ήδη από το 2020 στη Richard Mille Racing Team, μια ομάδα που στοχεύει να προσελκύσει γυναίκες οδηγούς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η προαγωγή της Lilou Wadoux στο ρόστερ επίσημων οδηγών της Ferrari Competizioni GT αποδεικνύει ότι η ομάδα τα πάει εξαιρετικά με τους στόχους της.

Lilou Wadoux

Πώς νιώθει η ίδια; «Είμαι ενθουσιασμένη και απίστευτα περήφανη που εντάχθηκα στην οικογένεια της Ferrari. Το να επιλεγείς επίσημος οδηγός είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και φέρνει μεγάλη ευθύνη. Ωστόσο, η σκληρή δουλειά αποδίδει πάντα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα από την αρχή. Η νέα μου θέση είναι ένα σημαντικό βήμα στη μικρή μου καριέρα, αλλά είμαι έτοιμη να δώσω τα πάντα και να εκπροσωπήσω μια από τις πιο διάσημες μάρκες του κόσμου».