Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στο εμπόριο δερμάτων στην Πάτρα, με μεγάλο κύκλο εργασιών, αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή του και εξαφανίστηκε, αφήνοντας στον… πάγο τους πελάτες του. Πλέον έγινε παπάς και λειτουργεί σε ενορία στα Βριλήσσια Αττικής.

Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσω social media και συνειδητοποίησαν ότι έγινε παπάς για να… γλιτώσει από τα χρέη του.

Ένα εκατ. ευρώ φαίνεται πως κατάφερε να αρπάξει συνολικά από τα θύματά του ο πρώην επιχειρηματίας και πλέον ιερέας. Είχε κατάστημα με υποδήματα στην Πάτρα και φαίνεται πως μόλις τα πράγματα στράβωσαν και βρέθηκε χρεωμένος, αποφάσισε βάλει λουκέτο και να εξαφανιστεί.

Τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα από τα social media, όπου ο ιερέας κάνει συχνά αναρτήσεις για το ιερατικό του έργο.

Μάλιστα, κατάφεραν να τον συναντήσουν στο νεκροταφείο, την ώρα που τελούσε κηδεία. Όταν τα θύματα ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, τότε εκείνος τους είπε να περιμένουν και πως θα τα επιστρέψει σιγά σιγά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ποιος είναι ο παπάς που ήταν επιχειρηματίας και «φέσωσε» πελάτες του

Ο εν λόγω παπάς είναι εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

Ανήκει στην αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2021, είναι έγγαμος και πατέρας 6 παιδιών.

Από το 1993 έως και το 2011, συνέχισε ως τρίτη γενιά συνέχισε την ιδιωτική επιχείρηση υποδημάτων που διατηρούσε η οικογένεια του στην Πάτρα. Δραστηριοποιήθηκε για κάποια χρόνια εκεί και «φέσωσε» πολλούς ανθρώπους εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, και έπειτα εξαφανίστηκε.

Το 2011-2012 αποφοίτησε από τη Ριζάρειο ιερατική σχολή κι στη συνέχεια συμμετείχε σε προγράμματα κατάρτισης κληρικών του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης το 2012 έως το 2020. Από το 2012 και μετά ιερατεί και λειτουργεί σε διάφορες ενορίες.

Το 2012 διορίστηκε ως εφημέριος της Αγίας τριάδας Πετρουπόλεως έως και το 2021 και εδώ και 2 χρόνια είναι προσωρινός εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

Η απάντηση της Εκκλησίας για τη δράση του παπά

Το Mega μίλησε με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρη Βαρνάβα, και ο ίδιος ανέφερε πως εφόσον υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, θα λάβουν και εκείνοι τα μέτρα τους και επεσήμαναν πως δεν είχαν ιδέα για τη δράση του.

«Προς στιγμήν δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο και ούτε έχουμε κάτι στα χέρια μας που να καθιστά κατηγορία εναντίον του. Εάν κάποιος έχει στοιχεία εναντίον του, να τα καταθέσει και να τηρήσουμε και εμείς την νόμιμη διαδικασία», ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρης Βαρνάβας.

Θύμα του παπά ξεσπά – «Έτσι κατάλαβα ότι την έχω πατήσει»

Στο Mega μίλησε ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος είχε πέσει θύμα απάτης του επιχειρηματία. Όπως είπε ο ίδιος, στην αρχή της συνεργασίας τους παραλάμβανε επιταγές έναντι των εμπορευμάτων, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισαν να μην πληρώνονται οι επιταγές.

«Μετά από κάποιες συζητήσεις που είχαμε μου ζήτησε να του επιστρέψω τις επιταγές γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και μου έδωσε γραμμάτια, τα οποία ήταν κάθε 15 ημέρες να μου δίνει ένα ποσό».

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ούτε κι αυτή η συμφωνία τηρήθηκε. Ο κος Βασίλης αναγκάστηκε να βρεθεί στην Πάτρα και να συναντηθεί με τον επιχειρηματία, ώστε να δουν πως θα μπορέσουν να συνεργαστούν.

«Συμφώνησα να μου στείλει πίσω τα εμπορεύματά μου, όσα υπήρχαν, έτσι ώστε να μικρύνει η ζημιά και μετά να μου δώσει το υπόλοιπο σιγά σιγά. Γύρισα πίσω στο Κιλκίς και μου έστειλε τα εμπορεύματα. Άνοιξα τα κουτιά και ήταν άδεια. Κι από εκεί κατάλαβα ότι την έχω πατήσει, ότι έχασα τα χρήματά μου», είπε.

Πριν από δύο χρόνια ο κ. Βασίλης κατάφερε να εντοπίσει τον επιχειρηματία και πληροφορήθηκε ότι είχε γίνει ιερέας. Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην επιχειρηματία και περιμένει να οριστεί το δικαστήριο. Όσο για τα χρήματά του, όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να τα πάρει πίσω, καθώς ο ιερέας έχει διώξει κάθε περιουσιακό στοιχείο από το όνομά του.

Τι απαντά ο παπάς στις κατηγορίες

Μιλώντας επίσης, στο Mega, ο παπάς-απατεώνας προσπάθησε να δώσει απάντηση για τα όσα του καταλογίζουν, δηλώνοντας πως έχει κάνει ρύθμιση για να εξοφλήσει τα χρέη του.

«Η ψυχή ανήκει στον Κύριο, στον Θεό. Αλίμονο αν είχα πάρει και αν μου είχαν δώσει 1.000.000 ευρώ. Δίνει κανένας 1.000.000 ευρώ; Ποιος θα μου έδινε 1.000.000 ευρώ;

Δίνω 200 ευρώ τον μήνα, ανελλιπώς από τον Ιούνιο. Όταν έχεις μία συμφωνία, έχεις και μία ρύθμιση. Τι άλλο να κάνεις; Να δώσω την ψυχή μου; Ανά πάσα στιγμή κάποιος δικαστικός κλητήρας μπορεί να βρει τη διεύθυνσή μου. Όλα μου τα στοιχεία είναι διαθέσιμα. Ξέρουν πού μένω».

Διαβάστε ακόμη: