Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και παρότι δεν είναι αργία για όλους, πολλοί είναι εκείνοι που τις ημέρες εκείνες δεν δουλεύουν, οπότε σκέφτονται να κάνουν κάποια απόδραση «εξπρές».

Για την ακρίβεια, φέτος του Αγίου Πνεύματος είναι στις 5 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να αδράξει κανείς την ευκαιρία και να κάνει μια σύντομη μεν αλλά αναζωογονητική απόδραση από τη ρουτίνα του, να γεμίσει τις μπαταρίες του και- το κυριότερο- να αλλάξει παραστάσεις.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πού να πάω για τρεις ημέρες

Μπορεί να είναι με φίλους. Μπορεί να είναι με την οικογένεια. Μπορεί να είναι με το ταίρι του. Μπορεί ακόμα και μόνος του! Τρεις ημέρες εκτός πόλης θα λειτουργήσουν σαν ένεση κατά της ρουτίνας και των υποχρεώσεων

Για αυτό φτιάξαμε μια λίστα με τους top 15 προορισμούς που είναι ιδανικοί για μια τριήμερη εκδρομή.

Είναι μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και είναι τόσο μακριά από την «πραγματικότητα» όσο ακριβώς χρειάζεται για να περάσει κανείς ωραία και χαλαρά, χωρίς όμως να ταλαιπωρηθεί διανύοντας τεράστιες αποστάσεις.

Δεν πρόκειται λοιπόν, ούτε για «απόκοσμα» μέρη ούτε για «τέρμα» τουριστικά.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Οι top 15 προορισμοί εντός Ελλάδας

  • Άνδρος

Η Άνδρος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα ακτοπλοϊκώς μέσω της Ραφήνας, απέχοντας από το λιμάνι 36, περίπου, ναυτικά μίλια. Είναι ένα πανέμορφο και μοναδικό νησί των Κυκλάδων. Το ταξίδι, από τη Ραφήνα, διαρκεί μόνο δύο ώρες με συμβατικό πλοίο και υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια.

  • Αργοσαρωνικός

Πληθώρα επιλογών μιας και ο Αργοσαρωνικός αποτελείται από πολλά νησιά και μπορεί κανείς να διαλέξει ένα ή να συνδυάσει και να πάει σε παραπάνω, με το καραβάκι. Άλλωστε, πρόκειται για ένα σύνολο νησιών, τα οποία βρίσκονται στον Σαρωνικό και Αργολικό κόλπο, όπως η Σαλαμίνα, η Αίγινα, η Ύδρα, ο Πόρος και οι Σπέτσες.

  • Γαλαξίδι

Το Γαλαξίδι είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της τέως επαρχίας Παρνασσίδας του Νομού Φωκίδας. Πρόκειται για ένα γραφικό μέρος που απέχει μόλις 3 ώρες με αυτοκίνητο από την Αθήνα. Η μικρή σχετικά απόσταση από την πρωτεύουσα, ο παραδοσιακός χαρακτήρας της κωμόπολης με τα στενά σοκάκια και τα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια καθώς και οι αρκετές επιλογές για φαγητό έχουν κάνει το Γαλαξίδι ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό.

  • Κύθηρα 

Τα Κύθηρα είναι ένα πανέμορφο νησί στη «σκιά »πολλών άλλων ελληνικών που όμως ήρθε η ώρα να μπει στην ταξιδιωτική ατζέντα. Μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο, μπορεί κανείς να βρεθεί στο Τσιρίγο- όπως είναι η παλαιά ενετική ονομασία των Κυθήρων- όπου στο πέρασμά τους οι προϊστορικοί, οι ρωμαϊκοί, οι μεσαιωνικοί και οι βυζαντινοί χρόνοι, καθώς και η ενετοκρατία και η αγγλοκρατία άφησαν τα χνάρια τους παντού στο νησί.

  • Λουτράκι

Κλασικός προορισμός καθώς απέχει ελάχιστα από την Αθήνα. Με το αυτοκίνητο, η απόσταση είναι μία ώρα περίπου από την πρωτεύουσα. Πρόκειται για τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του ενώ αν επιλέξει κανείς να πάει στο Λουτράκι, μπορεί να επισκεφθεί και τη Λίμνη Βουλιαγμένης αφού το ένα μέρος απέχει πολύ λίγο από το άλλο.

  • Μάνη

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε τα παραθαλάσσια χωριά της Μάνης, Στούπα και Καρδαμύλη. Πρόκειται για δύο από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη της. Μπορεί κανείς να περπατήσει στα λιθόστρωτα σοκάκια της Καρδαμύλης εκεί που περπάτησαν η Σελίν και ο Τζέσι (Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί) στην ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

  • Ναύπακτος

Η Ναύπακτος αποτελεί επίσης, έναν ιδανικό προορισμό για μια κοντινή απόδραση το τριήμερο. Όμορφη και «καρτποστάλικη» παραθαλάσσια πόλη. Συνδυάζει τέλεια το βουνό με τη θάλασσα πράγμα που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ατού της. Οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα πλατάνια έχουν βραβευτεί ενώ πρέπει κανείς να επισκεφτεί το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι.

  • Ναύπλιο 

Σχεδόν δύο ώρες από την πρωτεύουσα, το Ναύπλιο αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για όλους για οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι. Από το 1930 το κάστρο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, που λειτουργούσε έως το 1970. Σήμερα, αποτελεί μαζί με το Παλαμήδι το σύμβολο της πόλης του Ναυπλίου. Μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να δει κανείς, είναι το Ρολόι της Παλιάς Πόλης, η πλατεία των Τριών Ναυάρχων και η πλατεία Συντάγματος ενώ μπορεί να πάει και στις συνοικίες Νέο Βυζάντιο και Πρόνοια (τον πρώτο οργανωμένο προσφυγικό οικισμό της νεότερης Ελλάδας).

  • Πάργα

Αν επισκεφτείτε την Πάργα, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε και στα Σύβοτα. Η κωμόπολη που έχει νησιωτική χάρη και αέρα, βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρεβέζης με γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια μέσα στην πόλη, το ιστορικό ενετικό κάστρο, τον ναό του πολιούχου Αγίου Νικολάου, το Μοναστήρι της Αγίας Βλαχέρνας και την απίθανη θέα από το εκκλησάκι στου Αγίου Σώστη στον βράχο πάνω από την ομώνυμη παραλία.

  • Πάρος

Η Πάρος είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός με μεγάλο αριθμό παραλιών. Είναι όμορφη και κοσμοπολίτικη, απέχοντας λίγες ώρες από την Αθήνα. Ίσως είναι το μοναδικό νησί που δεν μπορείς να του «βάλεις ταμπέλες» γιατί πολύ απλά, τις αλλάζει συνεχώς, καταφέρνοντας να συνδυάζει τόσα πολλά πράγματα. Είναι κοσμική, είναι και μοναχική. Είναι θρησκευτική αλλά και έτοιμη για πάρτι. Είναι αθλητική αλλά συνάμα χαλαρωτική.

Conde Nast Traveller: Τρία νησιά των Κυκλάδων στα 20 καλύτερα της Ευρώπης

  • Σαντορίνη 

Κλασικός προορισμός που ίσως πρέπει κανείς να σκεφτεί πολύ σοβαρά. Η Σαντορίνη είναι ένα νησί το οποίο είναι γνωστό παγκοσμίως για την ομορφιά του και μπορεί να το επιλέξει κάποιος είτε είναι single και κανονίζει διακοπές με φίλους είτε ψάχνει έναν ρομαντικό προορισμό με το ταίρι του. Το μαγικό τοπίο με το ηφαίστειο, οι μοναδικές παραλίες και τα γραφικά σοκάκια είναι μόνο λίγοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να βάλει κανείς αυτό το νησί των Κυκλάδων στους επόμενους προορισμούς του.

  • Σκιάθος 

Η Σκιάθος είναι απίστευτα κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ιδανικός προορισμός για κοσμοπολίτικες διακοπές, φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία, τις όμορφες παραλίες, το καλό φαγητό και τη νυχτερινή ζωή της. Εδώ μπορεί κανείς να βρει πολλές επιλογές για παραλίες, αξιοθέατα και δραστηριότητες καθώς συνδυάζει πολλά.

  • Σκόπελος

Ένα από τα αγαπημένα ελληνικά νησιά είναι η Σκόπελος, που αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο. Στην αρχαιότητα η Σκόπελος ήταν γνωστή με το όνομα Πεπάρηθος και ήταν περιβόητη για το κρασί της. Άλλωστε, η Σκόπελος συνδυάζει την ξεκούραση, με τον ελληνικό πολιτισμό και το καλό φαγητό.

  • Σύρος 

Εάν η Μύκονος είναι το νησί της διασκέδασης και η Σαντορίνη ένας κατεξοχήν ρομαντικός προορισμός, η Σύρος φαντάζει τελείως διαφορετική, συνδυάζοντας τον αριστοκρατικό με τον παραδοσιακό νησιώτικο αέρα. Πρόκειται για ένα νησί που βρίσκεται στην «καρδιά» των Κυκλάδων. Πρόκειται για μια ιδανική επιλογή  για οικογενειακές αλλά και ρομαντικές εξορμήσεις, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία επιλογών για βραδινές εξόδους, φαγητό και δραστηριότητες.

  • Τζια

Η Τζια ή Κέα αποτελεί μία ιδανική επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυρίως για τους κατοίκους της Αττικής. Έχει όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά, ήρεμους κολπίσκους, τον πύργο της Αγίας Μαρίνας, τον φάρο του Αγίου Νικολάου, το άλλοτε μεγαλύτερο της Μεσογείου παλιό εργοστάσιο εμαγιέ, την όμορφη Χώρα- γνωστή κι ως Ιουλίδα- με τα νεοκλασικά κτίρια και την Ακρόπολη με τα απομεινάρια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα.

Διαβάστε ακόμη: