Η Σόφη Ζαννίνου έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε στον παππού της, ενώ διηγήθηκε μια ιστορία από το παρελθόν.

Συγκεκριμένα, στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον τη μεσμβρίαν» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη η Σόφη Ζαννίνου το μεσημέρι της Δευτέρας (15/5).

Η ηθοποιός μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά για το ιδιαίτερο επάγγελμα που έκανε ο παππούς της όταν ήρθε με τον διωγμό από την Κωνσταντινούπολη.

Σόφη Ζαννίνου: Η αποκάλυψη για την οικογένειά της

Η γνωστή ηθοποιός λοιπόν, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν», δήλωσε αρχικά: «Ο παππούς μου όταν ήρθαν με τον διωγμό από την Κωνσταντινούπολη, ήταν λαθρέμπορος και πουλούσε πετράδια και διάφορα άλλα».

«Ο πατέρας μου μου είπε ότι είχε κι αλυσίδα εστιατορίων ο παππούς για κάλυψη για τα λαθραία. Έκανε τον εστιάτορα. Είχε ένα μπαστούνι ασημένιο, το οποίο ήταν κούφιο. Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου “πήγαινε αυτό το μπαστούνι στον Φώτη πχ”, το έπαιρνε κι έκανε το βαποράκι», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όπως εξήγησε μετά στη συνέντευξή της, η γιαγιά και ο παππούς της έζησαν πολύ δύσκολες καταστάσεις και αναγκάστηκαν να ψάξουν τρόπους για να επιβιώσουν.

«Το μπαστούνι είχε μέσα ό,τι μπορείς να φανταστείς, δράκους. Έγινε ο διωγμός κι ήρθαν εδώ. Το μόνο που μπόρεσαν να πάρουν είναι λίρες κι έφτιαξε η γιαγιά μου μια ζώνη με θήκες για τις λύρες», εξηγεί.

Κλείνοντας, είπε: «Πείνα, δυστυχία. Ήρθαν εδώ κι έπρεπε να δουλέψουν. Ο πατέρας μου στην αρχή ήταν αστυνομικός στη δίωξη ναρκωτικών».

Διαβάστε ακόμη: