Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει αυτή την ώρα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Παρουσιάζοντας τους 15 υποψηφίους ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η φιλοσοφία του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι:

  • η επιβράβευση γυναικών και ανδρών που έχουν διακριθεί για τη δουλειά τους, δεν είναι πρόσωπα με υψηλή αναγνωρισιμότητα
  • τα πρόσωπα να ταυτίζονται με τομείς προτεραιότητας για τη δική μας πολιτική και να προσθέτουν κάτι ουσιαστικό στο δημόσιο διάλογο.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία τοποθετήθηκε στην πρώτη εκλόγιμη θέση και συμβολίζει όπως είπε ο πρωθυπουργός την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Στη δεύτερη θέση είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στην τρίτη θέση είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.

Στην τέταρτη θέση είναι η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Στην πέμπτη θέση είναι ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης.

Στην έκτη θέση είναι η οικονομολόγος, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Στην έβδομη θέση είναι η αθλήτρια Μαρία Πολύζου.

Στην όγδοη θέση είναι η δικηγόρος, Γεωργία Βαχαρίδη.

Στην ένατη θέση είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την θέση του πρύτανη λέγοντας ότι κρίνει πως υπάρχει ασυμβίβαστο, παρόλο που δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.

Στη δέκατη θέση είναι ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.

Στην ενδέκατη θέση είναι η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.

Στη δωδέκατη θέση είναι η αγρότισσα από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη.

Στη 13η θέση είναι ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος και εκπρόσωπος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας.

Στη 14η θέση είναι η δικηγόρος, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, εκπρόσωπος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.

Στην 15η, τελευταία τιμητική θέση, είναι το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, Αντώνης Σγαρδέλης.

«Τιμώ έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται συστάσεις, υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ. Μας συνδέει βαθιά φιλία, υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αγαπά βαθιά την παράταξη» είπε ο πρωθυπουργός για τον Αντώνη Σγαρδέλη.

Διαβάστε περισσότερα