Προς βίαια ωρίμαση παρά το όποιο κόστος προκύψει για πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας οδηγείται η χώρα.

Όσα με καταιγιστικό ρυθμό καταγράφηκαν κατά τους τελευταίους μήνες σε όλα τα επίπεδα δείχνουν πως πλέον γίνεται συνείδηση το γεγονός ότι «δεν πάει άλλο» με την μέχρι πρότινος επικρατούσα κατάσταση.

Έστω και σε πρωτόλεια μορφή κάτι φαίνεται να αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και ο μέσος πολίτης αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι δεν πρέπει να βασίζεται σε επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις και μηδέποτε εμφανισθείσες εγγυήσεις, αλλά σε ουσιαστική και σε βάθος προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Αυτό αποκαλύπτουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που αν και δεν κομίζουν νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, από το οποίο μπορούν να προκύψουν τα καλύτερα και τα χειρότερα να μείνουν πίσω κλείνοντας οριστικά τους λογαριασμούς με το πολλαπλώς επιβαρυμένο παρελθόν.

Πρόωρη γήρανση;

Σε λιγότερες από εκατό μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου η κυβέρνηση αρχίζει να μετρά τα πρώτα -σοβαρά- τραύματα από τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της, έστω και αν αυτό δεν αντανακλάται στα ποσοστά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και αν εξαιρεθούν κάποιες επιμέρους οριακές ανοδικές τάσεις του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης η εικόνα παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη.

Είναι έτσι; Όχι, αποφαίνεται η πλειοψηφία των ειδικών των εταιριών του κλάδου.

Όσα αποκαλύπτουν οι πρώτες μετά τις εκλογές δημοσκοπήσεις ένα πράγμα δείχνουν: Η χώρα εισήλθε σε μια μεταβατική φάση η διάρκεια της οποίας εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς εξωτερικούς παράγοντες.

Επομένως, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει η εκλογικών επιδόσεων χαοτική διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα πρέπει να προβληματίζει η μετακίνηση μεγάλου ποσοστού ψηφοφόρων (σε ορισμένα γκάλοπ αγγίζουν το 20%) στην κατηγορία των αναποφάσιστων.

Ωστόσο, τα επιμέρους στοιχεία επιβαρύνουν σημαντικά την εικόνα της κυβέρνησης.

Οι πολίτες βγάζουν κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση για μια σειρά θέματα, όπως η ακρίβεια, η εγκληματικότητα, η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η διαχείριση των φυσικών καταστροφών, με την απαισιοδοξία για το μέλλον να φθάνει σχεδόν στο 65%.

«Γαλατικό χωριό» ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό «νέα διεύθυνση»;

Από την άλλη πλευρά, οι πρώτες αντιδράσεις για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται από άκρα επιφυλακτικότητα.

Σε αυτό συντείνουν η προϊστορία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλήρως άγνωστος μέχρι τα τέλη Αυγούστου οπότε κατέθεσε την υποψηφιότητά του.

Είναι φανερό ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσεις του, έστω και αν αυτές είναι σχετικά ανεπεξέργαστες ή χάνονται μέσα στις lifestyle πρώτες εμφανίσεις του.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να έχει κάνει ήδη το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το κόμμα του: Μετά από πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται και πάλι από τον μέσο ψηφοφόρο.

Πού θα καταλήξει αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο και τις θέσεις που αργά ή γρήγορα θα καταθέσει στον δημόσιο διάλογο, από το περιρρέον πολιτικό κλίμα, αλλά και από τις πολλές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έκτακτα μέτρα στήριξης και ανασυγκρότησης 3,5% του ΑΕΠ αλλάζουν τα πάντα στην οικονομία

Λάθη επί λαθών

Υπό αυτή την οπτική η κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει άνετα, ούτε να αισθάνεται κυρίαρχη.

Το πολυπρόσωπο κυβερνητικό σχήμα που παρουσιάστηκε ως κάτι νέο και ικανό να οδηγήσει τη χώρα στην νέα τετραετία μοιάζει να κουράστηκε και να απορρυθμίστηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του, και αυτό δεν το θεραπεύει η άφθονη «χρυσόσκονη» που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αρρυθμίες είναι πολλές και καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Μόλις την τελευταία εβδομάδα το πρωθυπουργικό γραφείο αναγκάστηκε να ανακαλέσει στην τάξη δύο φερέλπιδες υπουργούς για εξαγγελίες τους οι οποίες ως φαίνεται είτε δεν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού είτε «μετρήθηκαν» και διαπιστώθηκε ότι κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση.

Η εξαγγελία του υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη περί αξιοποίησης ως εργατικών χεριών 300.000 παράτυπων μεταναστών με «αντάλλαγμα» την νομιμοποίησή τους, και η απόσυρση των ανακοινώσεων του αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Χάρη Θεοχάρη, που απεφάνθη πως «η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει», μπορούν να εκληφθούν ως πρώτα σημεία μιας πρόωρης φθοράς.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τέταρτη ημέρα απωλειών για τον Γ.Δ.

Θα κρατήσουν οι 1200 μονάδες;

Ακολουθώντας την παράδοση, ο Σεπτέμβριος δεν ήταν καλός μήνας για τις αγορές. Πέραν όμως των εξωγενών παραγόντων το ελληνικό χρηματιστήριο επηρεάστηκε από το εγχώριο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο.

Είναι δεδομένο ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιρού και οι μεγάλες πλημμύρες που ακολούθησαν αφήνουν βαρύ το αποτύπωμά τους στη χώρα και πλήττουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, διότι πέραν του τεράστιου οικονομικού κόστους αποκαλύπτουν τη γύμνια του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, ο οποίος δείχνει εξαιρετικά ανεπαρκής να προστατεύσει το βιός των Ελλήνων και περιορίζει το όποιο αίσθημα ασφάλειας υπήρχε ως τώρα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι 1.200 μονάδες μπορούν να θεωρηθούν καλό επίπεδο για τις τρέχουσες συνθήκες, αλλά τυχόν επιδείνωση της κατάστασης ίσως να επηρεάσει την πορεία των δεικτών σε αρνητική τροχιά, αφού προς το παρόν τουλάχιστον έχουν εξαντληθεί οι καλές ειδήσεις.

Παράλληλα, η αγορά και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του IPO της Optima Bank δεν φαίνεται να έχει τις δυνάμεις να τροφοδοτήσει ανοδικές τάσεις για το επόμενο τρίμηνο, παρότι αυτές μπορούν να προκύψουν εξωγενώς λόγω ανοδικών τάσεων από τις αγορές διεθνώς.

H Νέα Δημοκρατία πάει για το 8 στα 8 στις Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή

H Νέα Δημοκρατία πάει για το 8 στα 8 στις Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή – Ποιες μάχες θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, ακόμα, όμως, και να χαθούν θα τις κερδίσουν γαλάζιοι αντάρτες – Τραγικά απών ο ΣΥΡΙΖΑ που χάνει αριστερούς ψηφοφόρους προς το ΚΚΕ και τη Ζωή πριν καν αποσχιστεί η αριστερή πτέρυγα!

Η κυβέρνηση κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι υποψήφιοι της στις Περιφέρειες είναι σχεδόν όλοι φαβορί να κατακτήσουν την πρωτιά και να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή.

Οι μόνοι που θα χρειαστούν να δώσουν μάχη στο δεύτερο γύρο είναι ο Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία, ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο και η Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια Νησιά.

Και με ένα αστερίσκο θα βάλουμε και τον Δημήτρη Πτωχό ο οποίος ναι μεν προηγείται του επίσης δυνατού Πέτρου Τατούλη αλλά μπορεί να μην πιάσει το 43% και να πρέπει να πάει σε δεύτερο γύρο.

Η ΝΔ περιμένει να κερδίσει από τον πρώτο γύρο Κεντρική Μακεδονία με Τζιτζικώστα, Νότιο Αιγαίο με Χατζημάρκο, Στερεάς Ελλάδας με Σπανό, Θεσσαλίας με Αγοραστό, Δυτικής Ελλάδας με Φαρμάκη, Ηπείρου με Καχριμάνη, Αττικής με Χαρδαλιά ενώ και η περιφέρεια Κρήτης θα βγει σίγουρα ο Αρναουτάκης που στηρίζεται από ΝΔ.

Ουσιαστικά μιλάμε για 8 στα 8 από την πρώτη Κυριακή για την Νέα Δημοκρατία και με αξιώσεις να πάει στο 13 στα 13 στην δεύτερη.

Ακόμα, όμως, και να χάσει κάποιες δεν μιλάμε για ήττα από άλλο κόμμα αλλά από αντάρτες που προέρχονται από την ΝΔ.

Όσο για τους 3 μεγάλους δήμους η ΝΔ σίγουρα θα πάρει τον Πειραιά και την Αθήνα ενώ στην Θεσσαλονίκη θα πέσει όλος ο μηχανισμός στην δεύτερη Κυριακή.

Ο Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ταξίδια και την άλλη εβδομάδα σε Κέρκυρα, Λέσβο και Θεσσαλονίκη.

Τούτων δοθέντων και δίνοντας την πραγματική διάσταση, πρέπει να πούμε ότι η ΝΔ είναι πραγματικός κυρίαρχος και των αυτοδιοικητικών εκλογών ακόμα και αν χάσει κάποια περιφέρεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τραγικά απών και το ΠΑΣΟΚ είναι, επίσης, χαμένο από την στρατηγική απομονωτισμού που ακολούθησε ενώ θα μπορούσε να προάγει υποψηφιότητες που στηρίζονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα αρχίσουν τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το αριστερό ρεύμα του κόμματος έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, είναι ενδεικτικές οι ομιλίες στελεχών στην διαδικτυακή συνδιάσκεψη της Ομπρέλας που ήθελαν να φύγουν άμεσα καθώς ο Κασσελάκης υπό τις οδηγίες του Νίκου Παππά θα καθυστερήσει σκόπιμα το Συνέδριο για να μην γίνει φασαρία.

Λέγεται ότι θέλει να το κάνει το Φεβρουάριο για να κάμψει τις αντιδράσεις με το καιρό.

Όμως, η Ομπρέλα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός και στελέχη της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην σύνθεση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασιστεί την Πέμπτη.

Εκεί που ίσως δούμε τον Παύλο Πολάκη συντονιστή των ΕΠΕΚΕ στην Βουλή μία θέση που δίνει κύρος αλλά είναι και ψιλοθεσμική αφού πρέπει να μιλάει και με τα άλλα κόμματα.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στα κομματικά επιτελεία δείχνουν τα εξής: Μπορεί να είναι επικοινωνιακός ο Στέφανος Κασσελάκης (με πολλές γκάφες όμως) αλλά οι αριστεροί ψηφοφόροι έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν πάει είτε στο ΚΚΕ είτε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκτόξευση του ΚΚΕ που για πρώτη φορά ακουμπάει και το 10%!!!

Φαίνεται ότι οι πραγματικοί αριστεροί δεν πείθονται από τον Κασσελάκη τον οποίο θεωρούν (όπως ο Φίλης και ο Κόκκαλης) Ρεπουμπλικάνο και Τραμπ της Ελλάδας.

Διόλου τυχαίο καθώς ο Κασσελάκης -όπως και ο σύζυγός του Τάιλερ- ήταν δηλωμένος υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κάψα να αντιπολιτευτεί τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε και ο ίδιος, δεν είναι καν βουλευτής για να αντιπαρατεθεί μαζί του στην Βουλή, στο φυσικό χώρο που κατατίθενται οι πολιτικές προτάσεις, δεν έχει υποστηρίξει μία πολιτική θέση με αρχή, μέση, τέλος παρά μόνο γενικόλογα συνθήματα και τρίτον έχει υπαρχηγούς στην Βουλή τον Πολάκη και τον Παππά που από μόνοι τους «διώχνουν» σοβαρό αριστερό και κεντρώο κόσμο.

Ουσιαστικά, η στρατηγική της ΝΔ είναι να τους αφήσει να εκτεθούν από μόνοι τους, να μην εμπλακεί στα εσωκομματικά τους και να τους αντιμετωπίσει μόνο πολιτικά.

Το Colpo grosso του Εβραίου της Brown, τα 8 εκατ. ευρώ στον Βίκτωρα Ρέστη και το «αμαρτωλό» Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης - Πώς η βίλα του Tamir Weizman βαφτίστηκε εν μια νυκτί από 114 τ.μ. σε 900 τ.μ. και ο Ισραηλινός ξενοδόχος κατοχύρωσε κέρδος άνω των 100 εκατ. ευρώ - Η «μαϊμουδιά» με τα παραπήγματα και τις λαμαρίνες - Η ένοχη ανοχή της Αρχιεπισκοπής!

Το Colpo grosso του Εβραίου της Brown, τα 8 εκατ. ευρώ στον Βίκτωρα Ρέστη και το «αμαρτωλό» Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης – Πώς η βίλα του Tamir Weizman βαφτίστηκε εν μια νυκτί από 114 τ.μ. σε 900 τ.μ. και ο Ισραηλινός ξενοδόχος κατοχύρωσε κέρδος άνω των 100 εκατ. ευρώ – Η «μαϊμουδιά» με τα παραπήγματα και τις λαμαρίνες – Η ένοχη ανοχή της Αρχιεπισκοπής!

Σημεία και τέρατα λαμβάνουν χώρα γύρω από την υπόθεση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, το οποίο μετά από τραγελαφικές διαγωνιστικές διαδικασίες της Εκκλησιαστικής περιουσίας, πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη που συγκρούσθηκε κατά την διαγωνιστική διαδικασία, που έφθασε μέχρι και σε «μονομαχία» (όχι στο Ελ Πάσο αλλά στο Λαιμό της Βουλιαγμένης) με τον ισχυρό άνδρα της Εβραϊκών συμφερόντων Brown (που δεν έχει αφήσει ξενοδοχείο για ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας) τον περίφημο Tamir Weizman!

Για όποιον δεν γνωρίζει ή δεν έχει αντιληφθεί, το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης των 80 στρεμμάτων μέσα στα πράσινο, (που διεκδικούνται από τον Δήμο Βάρης- Βουλιαγμένης και έχουν παλαιά ζητήματα με το Δασαρχείο) αποτελεί το «φιλέτο των φιλέτων», καθώς βρίσκεται πάνω ακριβώς από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, πάνω στη θάλασσα, με ασύλληπτη θέα και αμύθητη αξία!

Ένα από τα καλύτερα οικόπεδα της χώρας, αν όχι το καλύτερο μαζί με τα οικόπεδα που έχει πουλήσει ο Αστέρας Βουλιαγμένης στον εφοπλιστή Διαμαντίδη και στην Μαριάννα Λάτση στη θέση όπου κάποτε δέσποζε το θρυλικό ξενοδοχείο «Αφροδίτη»!

Επί του προκειμένου τώρα, όπως πληροφορούμαι, ο εφοπλιστής Ρέστης φέρεται να κατέβαλε στην Αρχιεπισκοπή (Ανιψιός, νταραβεριτζήδες, μαύρα ράσα και λοιπές δυνάμεις) το ποσόν των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο όφειλε προκειμένου να υπογραφούν τα συμβόλαια της παραχώρησης για 99 χρόνια!

Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα πλαίσια του τυπικού σκέλους διαφόρων συνεργασιών που θα προκύψουν στο μέλλον, φέρεται να έλαβε το ποσόν των 8 εκατ. ευρώ με το οποίο πλήρωσε την Αρχιεπισκοπή, από τον Tamir Weizman της Εβραϊκής Brown, ο οποίος διαθέτει μία από τις τέσσερις βίλες των 114 τετραγωνικών μέτρων εντός του ορίου του Ορφανοτροφείου!

Γιατί άραγε ο περίφημος Tamir έδωσε στον Β. Ρέστη τα 8 εκατ. ευρώ όπως φημολογείται;

Στα πλαίσια ποιας συναλλαγής και επιχειρηματικής ή προσωπικής σχέσης;

Αληθεύει ότι έτσι κατοχύρωσε (προβλεπόταν στην προκήρυξη του διαγωνισμού) βίλα πολλών τετραγωνικών μέτρων μεγαλύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα;

Αληθεύει ότι θα λάβει βεβαίωση από τον νέο παραχωρησιούχο του Ορφανοτροφείου ότι η βίλα δεν είναι μόνον 114 τ.μ., αλλά πολλά περισσότερα, γύρω στα 900 τετραγωνικά μέτρα, αν συνυπολογιστούν παραπήγματα, κατασκευές από λαμαρίνες, κοτέτσια κλπ.!

Σε απλά ελληνικά, το ζήτημα που εν προκειμένω τίθεται είναι εάν ο Εβραίος Ταμίρ δια μέσω της συναλλαγής των 8 εκατ. με τον εφοπλιστή Ρέστη κατοχύρωσε επίσημα από τον νέο παραχωρησιούχο ότι η βίλα που κατέχει δεν είναι 114 τ.μ. αλλά 900 τ.μ., μέσα από τις λαμαρίνες και τα παραπήγματα!

Έτσι, αν οι πληροφορίες ευσταθούν, ο Ταμίρ θα ανεγείρει παλάτι 900 τετραγωνικών, όταν ακριβώς απέναντι στον Αστέρα ο εφοπλιστής Διαμαντίδης για να χτίσει έπαυλη 1.000 τ.μ., δαπάνησε 100 εκατ. για την αγορά της γης!

Ο Ταμίρ με 8 εκατ. φέρεται να αποκτά ακίνητο άνω των 100 εκατ. ευρώ!

Πέραν πάσης αμφιβολίας πρόκειται για «Μεγάλο κόλπο», με την ένοχη ανοχή της Εκκλησίας που για μια ακόμη φορά εκτίθεται στην κοινωνία! Αλήθεια, εισαγγελέας υπάρχει;

Οι Γάλλοι της Vinci «ψάχνουν» τον Πολίτη του ΤΑΙΠΕΔ - Η Αττική οδός, ο διαγωνισμός, η μικρή διαφορά, οι καχυποψίες  2. Μετά τον «Ξαπλώστρα», νέος νταβατζής στην πόλη!

Οι Γάλλοι της Vinci «ψάχνουν» τον Πολίτη του ΤΑΙΠΕΔ – Η Αττική οδός, ο διαγωνισμός, η μικρή διαφορά, οι καχυποψίες

«Πυρ και μανία» για λόγους αδιευκρίνιστους είναι οι Γάλλοι της Vinci με τον Δημήτρη Πολίτη του ΤΑΙΠΕΔ, τον βίο και την πολιτεία του οποίου «ψάχνουν» εξονυχιστικώς!

Αντιλαμβάνομαι ότι οι Γάλλοι, οι οποίοι μαζί με τον Μυτιληναίο κατέθεσαν προσφορά μόλις 5% και …κάτι χαμηλότερη από εκείνη της ΓΕΚ Τέρνα στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού, γεγονός που δεν τους επέτρεψε για ένα κλάσμα του εκατομμυρίου να μπουν στην διαδικασία των βελτιωμένων προσφορών για το Χρυσόμαλλον δέρας των παραχωρήσεων, ωστόσο δεν κατανοώ τους λόγους που «τα έχουν βάλει» με τον Δ. Πολίτη και διαδίδουν ότι «τον ψάχνουν» σε όλα τα επίπεδα!

Τι καταλογίζουν άραγε οι Γάλλοι στον Πολίτη όσον αφορά τον διαγωνισμό;

Η πολύ μικρή διάφορα; Οι καχυποψίες; Οι δεύτερες σκέψεις;

Ξέπλυμα και Φορολογικές Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό επώνυμους στοιχηματζήδες για φοροδιαφυγή 350 εκατ. μέσω Μάλτας και νομιμοποίηση βρώμικου χρήματος μέσω πολυτελών ακινήτων!

Ξέπλυμα και Φορολογικές Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό επώνυμους στοιχηματζήδες για φοροδιαφυγή 350 εκατ. μέσω Μάλτας και νομιμοποίηση βρώμικου χρήματος μέσω πολυτελών ακινήτων!

Μου λένε ότι, κάτι καλά παιδιά του τζόγου, τα διαχρονικά αστέρια του στοιχήματος που κονόμησαν επί χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών, τόσο των φορολογικών όσο και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!

Οι πληροφορίες λένε πως οι κρατικές Ανεξάρτητες Αρχές διερευνούν κολοσσιαία φοροδιαφυγή και αντίστοιχο ξέπλυμα διά μέσω παράνομου πλουτισμού με πανάκριβα υπερπολυτελή ακίνητα, άνω των 350 εκατ. ευρώ μέσω της Μάλτας και πασίγνωστων φορολογικών παραδείσων!

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα πως ο ένας από τους Good Fellas του Στοιχήματος, την «έκανε» από την Ελλάδα, ανακοίνωσε στη σύζυγο του ότι χωρίζουν και αναζητεί την τύχη του, προσωπική και επαγγελματική στις ΗΠΑ, ως νέος Κασσελάκης από την ανάποδη!

Για Σαν Φρανσίσκο τον βλέπω!

Του ταιριάζει η ελεύθερη μενταλιτέ της Καλιφορνέζικης κοινωνίας!

Πάνε οι καλές ημέρες που παρίστανε τον προνομιακό συνομιλητή του Αλ. Τσίπρα στο Μαξίμου και ρουφιάνευε το σύμπαν!

Για όποιον δεν το γνωρίζει, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλει να τον βλέπει στα μάτια του. Και δεν είναι ο μόνος!

Το άλλο αστέρι της ίδια συνομοταξίας του τζόγου, παριστάνει τον ψύχραιμο, όμως η καρδούλα του το ξέρει, γιατί τα ευρήματα τον πλησιάζουν και θα τον …δέσουν!

Βλέπετε, δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια και οι αρπαχτές που έχουν ενοχλήσει!

Είναι και η επίδειξη, είναι και η αλαζονεία, ενός πρώην πωλητή που ενώ είναι μυρμήγκι, νόμισε ότι ο Θεός του έδωσε «λεφτά»- «φτερά» για να πετάξει…

Ξεκίνησαν πάλι συζητήσεις για την Τέρνα Ενεργειακή, όχι όμως με την First, αλλά με άλλον ισχυρό παίκτη…

Ενδιαφέρον από Άραβες για την Τέρνα Ενεργειακή; Οι φήμες για το Royal fund του Άμπου Ντάμπι που αγόρασε και το Nammos, αλλά και για το κρατικό fund του Ντουμπάϊ!

Σας αποκαλύψαμε προ ημερών, ότι μετά την αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους Αυστραλούς, πρώτα με την Macquarie, μετά με την First, στη συνέχεια και με τους δύο μαζί και στο τέλος μόνο με την First, έχει προκύψει και νέος ενδιαφερόμενος για την Τέρνα Ενεργειακή, που κακά τα ψέματα, είναι το «διαμάντι» της Ενέργειας και σε μόνιμη βάση στο στόχαστρο των ξένων θεσμικών επενδυτών και των κορυφαίων funds που επενδύουν στο ελληνικό Χρηματιστήριο!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Τέρνα Ενεργειακής φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον Άραβες επενδυτές, με την υπόθεση μάλιστα να έχει τεθεί υπόψιν του Μαξίμου αλλά και του κυβερνητικού επιτελείου, με τον Αλ. Πατέλη να λέγεται ότι την γνωρίζει καλά!

Και είναι προφανές ότι ένα εν δυνάμει ντηλ μιας κορυφαίας εγχώριας ενεργειακής επιχείρησης με ένα κολοσσιαίο fund πιθανότατα των Εμιράτων, δημιουργεί μια νέα δυναμική για την εθνική οικονομία και το Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά, το αραβικό ενδιαφέρον προέρχεται από τα Εμιράτα και πιθανολογείται ότι είτε αφορά το royal fund του Αμπου Ντάμπι που ήδη έχει επενδύσει μεταξύ άλλων και στο Nammos, είτε το κρατικό fund του Ντουμπάϊ, που διατηρεί και άριστες σχέσεις με κορυφαίο εγχώριο όμιλο που είναι μέτοχος της ΓΕΚ Τέρνα!

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που έχει σημασία να σταθεί κανείς είναι πως η Τέρνα Ενεργειακή προσελκύει την ώρα τούτη παγκόσμιους επενδυτές, που αναγνωρίζουν την πραγματική αξία της και την αξιολογούν βάσει και των προοπτικών της.

Οι Άραβες είναι τεράστιοι παίκτες στην επιχειρηματική σκακιέρα και έχει μεγάλη σημασία πως το ενδιαφέρον τους, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης, φέρεται να έχει γνωστοποιηθεί στο Μαξίμου!

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως επισήμως διαπραγματεύσεις με τους Άραβες για την Τέρνα Ενεργειακή δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν την ώρα τούτη καθώς η ΓΕΚ Τέρνα δεσμεύεται με exclusivity με την First έως τις 31-12-2023!

Διαβάστε ακόμη: