Η επέλαση Κασσελάκη προκαλεί έντονο προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ.

Η επιρροή του αμερικανοτραφούς επιχειρηματία στη νεολαία, αλλά και στη λεγόμενη μεσαία τάξη, μπορεί να προκαλέσει απώλειες στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει από το 11% που συγκέντρωσε στις πρόσφατες εκλογές.

Αντίθετα, στο ΚΚΕ επικρατεί ενθουσιασμός για ενδεχόμενη επικράτηση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Περισσό θεωρούν δεδομένο ότι ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινηθεί στο ΚΚΕ.

Μάλιστα, έχει αποφασιστεί μετά την εκλογή του να υπάρξει καθημερινό σφυροκόπημα που θα ταυτίζει τον Κασσελάκη με τον Μητσοτάκη και θα εμφανίζει το ΚΚΕ ως μοναδική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τον αριστερό χώρο.

Η χαρά της ακροδεξιάς

Η επέλαση Κασσελάκη στη δημόσια ζωή είναι η χαρά της ακροδεξιάς.

Τα τρία κόμματα που συνωστίζονται στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζονται για άγρια σπέκουλα σε βάρος του Κασσελάκη που θα συνοδεύεται από θεωρίες συνωμοσίας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ενεργοποιήσουν και κάποιες εκκλησιαστικές και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, οι οποίες είναι δηλωμένες κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Απαξίωση της πολιτικής στην κοινωνία

Το φαινόμενο Κασσελάκη αποκαλύπτει και τις διεργασίες που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο κοινωνίας.

Η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ουρανοκατέβατο να παριστάνει τον σωτήρα, και μάλιστα χωρίς να λέει ή να υπόσχεται συγκεκριμένα πράγματα.

Επικοινωνιακή φούσκα

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που εκτιμούν ότι ο Κασσελάκης είναι μια επικοινωνιακή φούσκα που θα σκάσει σύντομα και μάλιστα με πάταγο.

Επισημαίνουν το γεγονός ότι δεν εκφράζει καμία απολύτως τεκμηριωμένη πολιτική πρόταση, κερδίζοντας ένα ακροατήριο μόνο με επικοινωνία.

Στην κατεύθυνση αυτή επισημαίνουν την ανακολουθία του ακόμη και σε σοβαρά ζητήματα που συνδέονται με την άμυνα της χώρας.

Η θέση που διατύπωσε για την κατάργηση του στρατού και την αντικατάστασή του με επαγγελματίες οπλίτες είναι χαρακτηριστική της ανευθυνότητάς του.

Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της τουρκικής επιθετικότητας, η κατάργηση της θητείας συνιστά έγκλημα σε βάρος του έθνους.

Ανακόλουθος ήταν ο Κασσελάκης και στο ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ψηφοδέλτιο-έκπληξη στις ευρωεκλογές

Ιδιαίτερο βάρος δίνει ο Κασσελάκης στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να παρουσιάσει ψηφοδέλτιο-έκπληξη που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της νέας γενιάς, επιστήμονες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και γενικά υποψήφιους που δεν θα προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα παραμείνει πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είναι προσαρμόσιμος και θεωρείται ένα πολιτικό στέλεχος που δεν κουβαλάει τοξικά.

Πρόβλημα η αριστερή πτέρυγα

Το πρόβλημα για τον Κασσελάκη είναι ενδεχόμενη παραμονή της αριστερής πτέρυγας στο κόμμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι θα επιχειρούν σε καθημερινή βάση να θολώνουν τη γραμμή, διατυπώνοντας ακραίες θέσεις.

Γιαυτό προετοιμάζεται ακόμη και για διαγραφές στελεχών σε περίπτωση που θα λειτουργήσουν υπονομευτικά.

Συμμαχίες με ισχυρούς παράγοντες

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μετρ της επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό όμως δεν φτάνει για να μπορέσει να σταθεί αρχηγός σε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Γιαυτό διαμορφώνει συμμαχίες με ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής που διαθέτουν μεγάλη δύναμη στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει εξασφαλίσει τη στήριξη από δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και μια σειρά από συστημικές εφημερίδες.

Ο Κασσελάκης αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα μέσα τα οποία είναι παραδοσιακά φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», που εκφράζει τον χώρο της Αριστεράς, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξει τη φυσιογνωμία της, στηρίζοντας Δεξιές και φιλελεύθερες θέσεις του Κασσελάκη.

Άλλωστε, με μια σειρά άρθρων ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένη σε υποχωρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: