Προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους αλλά η φήμη και η περιουσία τους, «φωνάζουν». Ο λόγος για 10 celebritiesορισμένους από τους οποίους κανείς δεν υποψιαζόταν πως συγκαταλέγονται στους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Ο «μάγος» του κινηματογραφικού φακού

– Αξία περιουσίας: 8 δισ. δολάρια

Σίγουρα δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι ο δημιουργός του θρυλικού «Ε.Τ.» και των «Κυνηγών της Χαμένης Κιβωτού» είναι κάτι παραπάνω από πλούσιος.

Ωστόσο, η καθώς η αποτίμησή του αγγίζει τα 8 δισ. δολάρια, αποτελεί φαινόμενο δίχως προηγούμενο για τη βιομηχανία του θεάματος. Ο πολυμήχανος Σπίλμπεργκ όμως, δεν επαναπαύεται. Τα προσεχή του σχέδια, περιλαμβάνουν τις ταινίες “Maestro”, “The Color Purple” και “The Fabelmans.”

Jay-Z: Ο κροίσος του hip-hop

– Αξία περιουσίας: 2 δισ. δολάρια

Γεννημένος με το όνομα Σον Κόρεϊ Κάρτερ, ο Jay-Z, έχει μια από τις πιο επιτυχημένες καριέρες στον χώρο του hip-hop. Όμως, οι δεκάδες άλλες δραστηριότητές του είναι και εκείνες που τον έχουν κάνει πάμπλουτο.

Ο Jay-Z δημιούργησε μια κοινοπραξία με το Live Nation με την ονομασία Roc Nation, ξεκίνησε τη σειρά ρούχων Rocawear και το στούντιο Roc-a-Fella Films.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης του The 40/40 Club, του Roc Nation Sports — ενός τμήματος διαχείρισης αθλημάτων της Roc Nation που αντιπροσωπεύει τεράστια ονόματα όπως ο Κίρι Ιρβινγκ — και της υπηρεσίας ροής Tidal.

Συν τοις άλλοις, είναι και επενδυτής καθώς η εταιρεία του Marcy Venture Partners διαχειρίζεται ένα κεφάλαιο άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιώντας πολλές και προσοδοφόρες επενδύσεις.

Σελίν Ντιόν: Εισπράξεις-ρεκόρ για τις εμφανίσεις στο Λας Βέγκας

– Αξία περιουσίας: 800 εκατ. δολάρια

Μπορεί να μην βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας, όμως η τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν, έχει δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία, που αγγίζει τα 800 εκατ. δολάρια, αφενός από τις διεθνείς περιοδείες της και αφετέρου από τις εξαιρετικά κερδοφόρες εμφανίσεις στης στο Λας Βέγκας.

Το 2019, έδωσε τις τελευταίες παραστάσεις μετά από 16 χρόνια συνεχιζόμενων εμφανίσεων στο Λας Βέγκας, με εισπράξεις-ρεκόρ που άγγιξαν τα 681 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Ίρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον: Από μπασκετμπολίστας, επιχειρηματίας

– Αξία περιουσίας: 620 εκατ. δολάρια

«Αστέρι» στο μπάσκετ ήδη από μικρή ηλικία, ο «Μάτζικ» Τζόνσον από το Λάνσινγκ του Μίτσιγκαν, κέρδισε για χάρη του σχολείου του το πρωτάθλημα και στη συνέχεια το πρωτάθλημα NCAA της πολιτείας του Μίτσιγκαν το 1979. Η καριέρα του εκτοξεύθηκε με την ομάδα των Lakers, όπου ο 19χρονος άσος του NBA κέρδισε 5 πρωταθλήματα σε 13 σεζόν στο Λος Άντζελες.

Η τεράστια περιουσία του ωστόσο, προέκυψε από την επιχειρηματική του δράση. Μπορεί να κέρδισε 40 εκατ. δολάρια παίζοντας μπάσκετ αλλά με τα χρήματα αυτά δημιούργησε την εταιρία Magic Johnson Enterprises, που αποτιμάται σήμερα στο 1 δις δολάρια.

Το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο «Μάτζικ» συνεργάστηκε με την MBE Capital Partners, για την παροχή δανείων ύψους 100 εκατ. δολαρίων σε γυναίκες και μέλη μειονοτήτων, που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά αλλά δεν είχαν τα απαραίτητα κεφάλαια να ξεκινήσουν.

Γκλόρια Εστέφαν: Το pop είδωλο που έγινε επιχειρηματίας

– Αξία περιουσίας: 500 εκατ. δολάρια

Η αγαπημένη pop τραγουδίστρια των ‘80s, Γκλόρια Εστέφαν, που κατάφερε να εκτοξεύσει στα charts το «The rhythm is gonna get you», άφησε πίσω το τραγούδι όταν ασχολήθηκε με επιχειρήσεις στο Μαϊάμι αλλά με το real estate, δημιουργώντας στη συνέχεια μια εταιρία multimedia, την Estefan Enterprises.

Τον Αύγουστο του 2021, επέστρεψε ξανά στα παλιά της λημέρια κυκλοφορώντας το τραγούδι “Inside Your Heart,” που δημιούργησε με τον Λιν Μανουέλ Μιράντα για την ταινία Vivo που πλέον στριμάρει στο Netflix.

Βικτώρια Μπέκαμ: Η Spice Girl που ξεχώρισε

– Αξία περιουσίας: 450 εκατ. δολάρια

Προκαλεί απορία πως ένα από τα τρία συνολικά Spice girls, που έκαναν καριέρα πριν από 20 χρόνια, κατάφερε να δημιουργήσει μια περιουσία που αγγίζει το μισό δισ. δολάρια.

Η Βικτώρια ωστόσο, χρησιμοποίησε τη δημοσιότητα ως «όχημα» για την μετέπειτα καριέρα της στη μόδα καθώς δημιούργησε τη δική της κολεξιόν το 2008. Η δυναμική του brand της είναι ακόμη ισχυρή ενώ πρόσφατα συνεργάστηκε με τη Vogue για τη δημιουργία της κολεξιόν Resort 2023

Zιζέλ Μπούντχεν: Το μοντέλο που «εξαργύρωσε» την επιτυχία

– Αξία περιουσίας: 400 εκατ. δολάρια

Γεννημένη στη Βραζιλία, η καλλονή Γκιζέλ Μπούντχεν είναι γνωστή ως ένα super model της Victoria’s Secret και ως σύζυγος του παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Τομ Μπρέιντι. Η τεράστια περιουσία της ωστόσο δημιουργήθηκε καθώς συμμετείχε σε διάσημες καμπάνιες προώθησης ρούχων και καλλυντικών σε όλο τον κόσμο ενώ τα τελευταία χρόνια είναι και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Ρις Γουίδερσπουν: Πολυμήχανη και πολυτάλαντη

– Αξία περιουσίας: 300 εκατ. δολάρια

Μπορεί η Ρις Γουίδερσπουν, να είναι σήμερα μια πασίγνωστη ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες και έχει μάλιστα κερδίσει και ένα Όσκαρ, όμως η επιχειρηματική της δράση είναι και αυτή που έχει «φουσκώσει» τον τραπεζικό λογαριασμό της. Η ίδια δημιούργησε την εταιρία παραγωγής Hello Sunshine καθώς και το brand ειδών ένδυσης Draper James, που της αποφέρουν εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε την μεγάλη της αγάπη, την υποκριτική. Σύμφωνα με το Variety, η Γουίδερσπουν, κερδίζει 1,1 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο για την σειρά “Little Fires Everywhere” της πλατφόρμας Hulu και πάνω από 1 εκατ. δολάρια για την σειρά “The Morning Show” του Apple TV+. Δεν έχουν άδικο επομένως, όσοι παραφράζουν το επίθετό της σε “Silverspoon”…

Ρόουαν Άτκινσον: Ο Mr. Bean που έγινε εκατομμυριούχος

– Αξία περιουσίας: 150 εκατ. δολάρια

Μπορεί στην Αμερική οι χαρακτήρες του Mr. Bean και του Johnny English, να μην γνώρισαν μεγάλη αποδοχή όμως ο υπόλοιπος πλανήτης ξετρελάθηκε με την υποκριτική ικανότητα του ηθοποιού, Ρόουαν Άτκινσον, γεγονός που εκτόξευσε τις καταθέσεις του.

Ο ίδιος πρωταγωνίστησε από το 1983 έως το 1989 στη σειρά «Blackadder», που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Πλέον δεν βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας αλλά η αξία της δουλειάς του εξακολουθεί να του αποφέρει εκατομμύρια…

Τζέσικα Άλμπα: Η έφηβη ηθοποιός που έγινε παραγωγός

– Αξία περιουσίας: 100 εκατ. δολάρια

Παρόλο που εργάζεται στη βιομηχανία θεάματος από τα 13 της, η ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα, δεν ανήκει στους πλουσιότερους ηθοποιούς του Hollywood, αν και η περιουσία της δεν είναι ευκαταφρόνητη.

Η τελευταία της εισπρακτική επιτυχία ήταν το 2000 αλλά έκτοτε πρωταγωνίστησε και συμμετείχε ως παραγωγός στη σειρά “L.A.’s Finest, που της επέφερε σημαντικά κέρδη. Η περιουσία της αυξήθηκε παράλληλα και με τη συνδημιουργία της εταιρίας The Honest Company, που εμπορεύεται οικολογικά είδη σπιτιού.

Διαβάστε ακόμη: