Ο Ανδρέας Λοβέρδος ουσιαστικά εχθές το βράδυ ανακοίνωσε την ίδρυση νέους κόμματος που θα κινείται στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Η βασική του επιδίωξη είναι να μπει στο αγώνα για την ευρωβουλή και να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Τόνισε ότι δέχεται εισηγήσεις να προσχωρήσει στη ΝΔ ή να κάνει κόμμα.

Προφανώς θα πράξει το δεύτερο διότι αν ίσχυε το πρώτο δεν θα έκανε πολιτική συγκέντρωση.

Η αλήθεια είναι, ότι στην ΝΔ έχουν καλή άποψη για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να τον έχει στην κυβέρνηση καθώς ο Ανδρέας «μιλάει πολύ», «παίρνει δικές του πρωτοβουλίες» και δεν ταιριάζει στο προφίλ της κυβέρνησης που θέλει ίδιος.

Όμως, δεν θα είχε πρόβλημα να τον θέσει σε θέση στην ευρωβουλή κίνηση που θα συμβόλιζε την στροφή στο Κέντρο και το άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ.

Όμως, οι βασικοί του συνεργάτες του λένε ότι θα πρέπει να κάνει πολιτική κίνηση και μετά, εάν και εφόσον, να θέσει κάποιο πλαίσιο συνεργασίας με τη ΝΔ.

 

Βέβαια, παραμένει ερωτηματικό το πως θα είναι το τελικό εκλογικό σύστημα των ευρωεκλογών, σε πόσες περιφέρειες θα χωριστεί η επικράτεια, εάν θα υπάρξει πλαφόν στο 5% για την είσοδο κόμματος.

Μπορεί βέβαια, ο Ανδρέας Λοβέρδος με τις άκρες του στην κυβέρνηση να τα γνωρίζει αυτά και γι’ αυτό να πήρε αυτή την απόφαση, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τις εξελίξεις.

Οι ευρωεκλογές του 2024 θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και θα φέρουν εξελίξεις.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία ανησυχία καθώς ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει δώσει περιθώριο στον Ν.Ανδρουλάκη να φέρει το ΠΑΣΟΚ σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλιώς θα άρει την εμπιστοσύνη του(;) στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Θα είναι, επίσης, η πρώτη ουσιαστική εκλογική μάχη του Στέφανου Κασσελάκη όπου θα πρέπει να δείξει αν έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και αν θα τονώσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και φυσικά, εφόσον υπάρξει αποχώρηση της Ομπρέλας και σχηματισμός νέας πολιτικής κίνησης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα δοκιμαστεί στις ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα λειτουργήσει διασπαστικά για το ΠΑΣΟΚ όπως και ο Στέφανος Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κοινό που απευθύνεται είναι πιο κεντρώο.

Διαβάστε ακόμη: