Για πρώτη φορά ένα ελληνικό πεντάστερο ξενοδοχείο βρίσκεται στην λίστα του Forbes.

Πρόκειται για το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens και περιλαμβάνεται στον ταξιδιωτικό οδηγό του Forbes για το 2023, σύμφωνα με την ιστοσελίδα LocalToday.

Από την Αθήνα στην Τυνησία,  τα 65α Ετήσια Βραβεία Star γιορτάζουν τα καλύτερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και σπα στον κόσμο. Η συνεχιζόμενη αναζωπύρωση των ταξιδιών το 2022 σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν περιπέτειες σε όλο τον κόσμο. Για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να μετράνε κάθε ταξίδι, ο ταξιδιωτικός οδηγός Forbes ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων Star 2023, μια λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία, εστιατόρια, σπα και, νέες φέτος, κρουαζιέρες στον ωκεανό.

Οι αυστηρές προϋποθέσεις

 Οι ινκόγκνιτο επιθεωρητές του ταξιδιωτικού οδηγού Forbes επισκέπτονται ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια, δειπνούν στα εστιατόρια και απολαμβάνουν υπηρεσίες σπα, ενώ παρουσιάζονται ως απλοί επισκέπτες. Οι επιθεωρητές δοκιμάζουν έως και 900 αυστηρά πρότυπα, από σύγχρονες πολυτέλειες – όπως το αν ένα δωμάτιο είναι διακοσμημένο για να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου ή εάν οι επιλογές φαγητού και ποτών υποστηρίζουν την «καλοπέραση» του επισκέπτη – έως πιο παραδοσιακά στοιχεία, όπως η επίπλωση και η προσοχή που δίνει το προσωπικό σε έναν επισκέπτη.

Το 70% της βαθμολογίας ενός ξενοδοχείου βασίζεται στις υπηρεσίες του – με μια πιο προσεκτική ματιά στην εμπειρία των επισκεπτών ως τη νέα μέτρηση υπηρεσιών για το 2023 – ενώ στο υπόλοιπο 30% προσμετράται η ποιότητα και η κατάσταση των εγκαταστάσεων του.

Καινούριες αφίξεις

Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 48 νέα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, 64 νέα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και 45 νέα προτεινόμενα ξενοδοχεία. Αρκετές νέες χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Τυνησίας και της Κύπρου – κάνουν το ντεμπούτο τους στα Star Awards, ενώ εννέα διεθνείς προορισμοί καλωσόρισαν τα πρώτα τους ξενοδοχεία πέντε αστέρων φέτος, όπως η Αθήνα (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens) , το Κάπρι (JK Place Capri), Kuwait (Four Seasons Hotel Kuwait στο Burj Alshaya), Lake Como (Mandarin Oriental, Lago di Como) και Shenzhen (Mandarin Oriental, Shenzhen).

Σικελία

Η Σικελία τράβηξε τη διεθνή προσοχή το 2022 ως το εκπληκτικό σκηνικό της δεύτερης σεζόν του HBO The White Lotus, και κατέληξε στη λίστα FTG ως νέος διεθνής προορισμός. Γυρισμένη στο νεόκοπο παλάτι τεσσάρων αστέρων του San Domenico της Ταορμίνα, η σειρά παρουσιάζει τοποθεσίες που κλέβουν τη σκηνή, όπως ένα πρωινό σε έναν βράχο με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Το νησί πρόσθεσε επίσης βραβεία τεσσάρων αστέρων στα Grand Hotel Timeo, Verdura Resort, Villa Igiea και Villa Sant’Andrea.

Σκανδιναβία

Η περιοχή της Σκανδιναβίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα με το τεσσάρων αστέρων Hotel d’Angleterre Copenhagen και πρότεινε νικητές τους Amerikalinjen (Όσλο), Ett Hem (Στοκχόλμη) και το Grand Hôtel Stockholm.

Μακάο

Αφού ήταν κλειστό για τους τουρίστες τα τελευταία τρία χρόνια, το Μακάο φέτος ξεπέρασε το Λονδίνο ως η πόλη με τα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στον κόσμο. Το Λονδίνο, που ήταν η πρωτεύουσα στα ξενοδοχείου πέντε αστέρων για τέσσερα χρόνια, είχε 21 κορυφαία ξενοδοχεία, ενώ το Μακάο είχε 22 νικητές. Το Μακάο, κάποτε η πρωτεύουσα του τζόγου του κόσμου, πρόσθεσε πέντε νεοφερμένους στην ελίτ του, συμπεριλαμβανομένου του πολυτελούς Grand Lisboa Palace Macau, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2021 και φιλοξενεί τον νικητή πέντε αστέρων Karl Lagerfeld, το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τον ομώνυμο οίκο μόδας.

Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες διεύρυναν τα διαπιστευτήριά τους ως προορισμός με αστέρια φέτος, προσθέτοντας τέσσερα νέα ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης. Το ήρεμο Joali Being εστιάζει στην ευεξία που καλύπτει τα πάντα, ενώ το Soneva Jani διαθέτει βίλες με αναδιπλούμενη οροφή και νεροτσουλήθρες που εκτοξεύουν τους επισκέπτες σε μια λιμνοθάλασσα. Επιπλέον, περιλαμβάνονται τα νησιά Φάρι, ένα αρχιπέλαγος στη Βόρεια Ατόλη του Μαλέ, με τη μοντέρνα Πατίνα Μαλδίβες της οποίας η συλλογή τέχνης περιλαμβάνει αυτή του James Turrell amarta, ένα περίπτερο με ανοιχτή οροφή στον ουρανό και το κομψό The Ritz-Carlton Maldives του οποίου οι κυκλικές βίλες πάνω από το νερό περιβάλλουν ένα εκπληκτικό σπα.

Άλλα αξιοσημείωτα νέα ακίνητα πέντε αστέρων περιλαμβάνουν το θρυλικό Raffles Hotel Singapore – που ιδρύθηκε το 1887 και αποτελεί τον δημιουργό του διάσημου κοκτέιλ Singapore Sling. Αξιοσημείωτο είναι και  Το Adare Manor, ένα υπέροχο νεογοτθικό κάστρο μέσα σε 840 στρέμματα καταπράσινου τοπίου στην κομητεία Limerick της Ιρλανδίας.

ΗΠΑ

Το Stateside της Καλιφόρνια πανηγύρισε δύο βραβεία πέντε αστέρων, με τα Four Seasons Resort and Residences Napa Valley και Montage Healdsburg στη Sonoma, τα οποία άνοιξαν και τα δύο το 2021. Στη Φλόριντα, το Boca Raton Beach Club έλαβε διπλές διακρίσεις πέντε αστέρων για το πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο και το Palmera Spa με 44 δωμάτια περιποίησης, σχεδιασμένα να θυμίζουν το ισπανικό παλάτι της Αλάμπρα. Στο Midwest, το 92 ορόφων ξενοδοχείο δίπλα στο ποτάμι Trump International Hotel & Tower Chicago κέρδισε το πρώτο του βραβείο πέντε αστέρων.

Διαβάστε ακόμη: