O Kυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το παιχνίδι πάνω του και λίγο πριν την ετυμηγορία των πολιτών για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης ενεργοποιείται «παίζοντας» το προσωπικό του χαρτί για να κερδίσει τις δύσκολες περιφέρειες και να επισημοποιήσει ότι είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού.

Είναι αλήθεια ότι οι καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ΝΔ θέλει το απόλυτο 13 στα 13 αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις λένε ότι οι δύσκολες περιφέρειες είναι η περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ενώ σκληρή είναι η μάχη για το Βόρειο Αιγαίο.

Επίσης, τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμα για το δήμο Θεσσαλονίκης που υπάρχει μεγάλη διασπορά γαλάζιων ψηφοφόρων σε άλλους συνδυασμούς.

Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη πήγε, ούτως ή άλλως, πίσω λόγω της ΔΕΘ, των ελληνοτουρκικών και την ΔΕΘ αλλά τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία ένα ντεμαράζ για να στηρίξει τα γαλάζια χρίσματα.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αττική για να περιοδεύσει στον Βύρωνα με τον υποψήφιο Περιφερειάρη, Νίκο Χαρδαλιά και ακολούθως θα βρεθεί στην Κόρινθο για να περιοδεύσει από κοινού με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό σε περιοχές- κλειδιά για την επικράτηση του τελευταίου.

Η συγκεκριμένη μάχη θεωρείται κομβική για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, καθώς πρόκειται για μια περιφέρεια που θα παίξει κομβικό ρόλο σε επίπεδο εντυπώσεων, αφού, εκτός των άλλων, «τα ρέστα του» για τη νίκη του Δ. Πτωχού παίζει και ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Τις επόμενες μέρες θεωρείται σίγουρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Δυτική Μακεδονία για να στηρίξει την επανεκλογή του Γιώργου Κασαπίδη απέναντι στον γαλάζιο αντάρτη πλην πολύ δυνατό Γιώργο Αμανατίδη.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές, σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες θα πάει ο Πρωθυπουργός απλά κάποιες θα τις αφήσει για τον δεύτερο γύρο που άλλωστε θα είναι και ο πιο κρίσιμος.

Η πιο κρίσιμη, όπως διαπιστώνει η Πειραιώς, είναι τα Ιόνια Νησιά όπου η Ρόδη Κράτσα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός πρώτου γύρου.

Ενώ θα πρέπει να πούμε ότι και στο Βόρειο Αιγαίο παρατηρούνται περίεργες συνέργειες βουλευτών της ΝΔ με τον Κώστα Μουτζούρη που έχουν ενοχλήσει τα ανώτατα κλιμάκια της παράταξης.

Τέλος, από τις πιο κρίσιμες περιοδείες θα είναι αυτή στην Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς είναι σίγουρο ότι ο δήμος θα κριθεί στο δεύτερο γύρο και κυρίως στις συμμαχίες που θα σχηματιστούν.

Η ΝΔ, εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει την μάχη της Αθήνας και του Πειραιά αφού τα ψηφοδέλτια βάσει δημοσκοπήσεων και δυναμικής, μοιάζουν αχτύπητα.

Όμως, η Θεσσαλονίκης, όπως είπαμε έχει διαρροές σε στελέχη που άλλα έχουν πάει στον Αγγελούδη άλλα απέχουν εντελώς από τη μάχη (κυρίως πρώην καραμανλικά).

Το 13 στα 13 μπορεί να είναι δύσκολο, όμως, εάν επιτευχθεί θα κλείσει στόματα και στην αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εντελώς απών, το ΠΑΣΟΚ έχασε την μεγάλη ευκαιρία για συνεργασίες που θα τον αναδείκνυαν τον ηγετικό του ρόλο στην Κεντροαριστερά ενώ το ΚΚΕ θα κρατήσει μάλλον το δήμο Πάτρας με τον Πελετίδη.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και ένα 10 στα 13 για τον Μητσοτάκη θα είναι μία τρανή απόδειξη ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στην πολιτική σκηνή.

Διαβάστε ακόμη: