Η αλλαγή όλων των δεδομένων που παρατηρείται στην χρηματιστηριακή αγορά καθώς και η ραγδαία επιχειρηματική ανάπτυξη που έχει βάλει δυνατά και άλλους νέους παίκτες στο παιχνίδι, έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τις εισηγμένες – κελύφη, εταιρίες στην ουσία κουφάρια η χρησιμότητα των οποίων είναι μόνο η απόκτηση τους για την είσοδο στο ΧΑ διά της πλαγίας, τόσο για το θέμα της ταχύτητας εισαγωγής παρακάμπτοντας πλήθος διαδικασιών, όσο και για την αποκόμιση σημαντικών υπεραξιών!

Εδώ και 3 μήνες το Radar επιμένει για μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ πολύ σοβαρών επιχειρηματιών, με εισηγμένους, για την εξαγορά των κελύφων των εντός του Χρηματιστηρίου εταιριών τους.

Και οι πληροφορίες την ώρα τούτη λένε πως οι 2 περιπτώσεις είναι πολύ κοντά δε συμφωνία!

Μου λένε λοιπόν ότι σε 3 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εκ των κορυφαίων της χώρας, αλλά και σε έναν ακόμη ραγδαία αναπτυσσόμενο που στην κυριολεξία «πετάει», έχουν αρχίσει να ωριμάζουν οι σκέψεις για πολύ σοβαρές χρηματιστηριακές κινήσεις!

Στον έναν όμιλο μελετάται η αυτόνομη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο εταιρίας του χρηματοπιστωτικού τομέα (τράπεζας;) η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, παράγει τζίρους και κερδίζει μερίδια αγοράς σε έναν χώρο ο οποίος δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πλέον εξυγιαίνεται και ανακάμπτει!

Πρόκειται για ένα «πείραμα» που αποτελεί «επανάληψη» αντίστοιχης κίνησης που είχε γίνει στο παρελθόν και που πέραν των χρηματιστηριακών υπεραξιών που θα προσδώσει στον όμιλο, ενδεχομένως να αποτελέσει μελλοντικά ένα σημείο αναφοράς για εξαγορά ή ένταξη σε υπό διαμόρφωση μεγάλο σχήμα!

Στον άλλο όμιλο εσχάτως έχουν αρχίσει να επικρατούν ιδέες εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί με 2 τρόπους: είτε με την αυτόνομη εισαγωγή ακολουθώντας την τυπική διαδικασία αύξησης κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών, είτε με την εξαγορά ήδη εισηγμένης που θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα!

Στον τρίτο όμιλο, την ώρα τούτη επεξεργάζονται εκδοχές αυτόνομης εισαγωγής της …ιπτάμενης εταιρίας, ενώ την ίδια στιγμή ακούγεται ότι το αφεντικό του ομίλου ψάχνει και «κουφάρι» εισηγμένης για να προχωρήσει σε ταχύτατη εισαγωγή διά της πλαγίας!

Η τέταρτη περίπτωση έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αφορά σε μεγάλο βαθμό τις νέες ισχυρές δυνάμεις της αγοράς, που έχουν λάβει θέση στο τραπέζι του επιχειρηματικού παιχνιδιού και αναπτύσσονται ραγδαία και πολύ επιθετικά! Αλλά μέχρι εδώ! Μην χαλάσουμε και τη δουλειά…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι χρηματιστηριακές κινήσεις των 3+1 επιχειρηματικών ομίλων σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν από το κλίμα που θα επικρατήσει στην χρηματιστηριακή αγορά!

Θα αναζητηθεί δηλαδή η κατάλληλη χρονική στιγμή ούτως ώστε τα εν δυνάμει χρηματιστηριακά εγχειρήματα να στεφθούν από επιτυχία…

Ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες συμφωνίες είναι ήδη κλεισμένες, γεγονός που θα βάλει φωτιά στη χρηματιστηριακή αγορά!

ΑΔΑΕ, ΚΕΦΟΜΕΠ και Αρχή για το ξέπλυμα έχουν ζητήσει από τις τράπεζες λίστες «καθώς πρέπει» επιχειρηματιών που με δόλο υπεξαίρεσαν τα κεφάλαια του τραπεζικού δανεισμού και τα έκαναν βίλες, κότερα και καταθέσεις σε φορολογικούς παραδείσους!

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες εκείνοι που την τελευταία 15ετία «έφαγαν» τα δάνεια των τραπεζών, τα οποία τους είχαν χορηγηθεί για συγκεκριμένους εταιρικούς σκοπούς και τα μετέτρεψαν σε βίλες, κότερα, διαμερίσματα και καταθέσεις στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα την ώρα που οι επιχειρήσεις τους κατέρρεαν εκείνοι ζούσαν υπερπολυτελώς!!!

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές θα ξεκινήσουν σταδιακά ένα πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων, όχι φυσικά στους επιχειρηματίες που έπεσαν έξω λόγω κρίσης και «έκλεισαν» τις επιχειρήσεις τους ή περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό την δραστηριότητα τους, αλλά σε εκείνους που με δόλο και από πρόθεση υπεξαίρεσαν τα κεφάλαια του τραπεζικού δανεισμού, τα οποία αντί να κατευθυνθούν για τους σκοπούς που χορηγήθηκαν, κατέληξαν στις τσέπες τους και μετατράπηκαν σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα στο Λονδίνο, το Μανχάταν, τις Ελβετικές Άλπεις, υπερπολυτελή σκάφη αναψυχής καθώς και καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους!

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ΑΑΔΕ και ΚΕΦΟΜΕΠ θα ζητήσουν από τις τράπεζες σχετικές λίστες επιχειρηματιών και μεγαλοοφειλετών, που φέρονται να έχουν «βάλει στην τσέπη» τα χρήματα των δανεισμών, ενώ θα αναζητηθούν στοιχεία με περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με ταυτοποίηση των υπαρχουσών φορολογικών δηλώσεων.

Παράλληλα θα αξιοποιηθούν καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες, που έχουν συσσωρευθεί στα ντουλάπια των Αρχών.

Πρόκειται για μια επιχείρηση που σχεδιάζεται επί τη βάσει του ελέγχου για εκτεταμένη φοροδιαφυγή όλων εκείνων των μεγάλων και μεσαίων επιχειρηματιών, που υπό την ανοχή του τραπεζικού συστήματος, πλούτιζαν προσωπικά εις βάρος των επιχειρήσεων τους, των τραπεζών και των λοιπών μετόχων. Και αφού έτρωγαν τα δάνεια, στη συνέχεια έκαναν ρυθμίσεις που δεν τις τηρούσαν ή αντλούσαν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, συντηρώντας τον φαύλο κύκλο της απάτης και της υπεξαίρεσης!

Είναι προφανές ότι στην ευρεία αυτή επιχείρηση κατά της διαφθοράς που σχεδιάζεται, αποφασιστικά θα συνδράμει και η Αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Ο φιλορώσος εφοπλιστής, η στρατολόγηση από τους Αμερικανούς και η «αλλαγή στρατοπέδου» και η μεταφορά του ιρανικού πετρελαίου από την Κάρυστο στις ΗΠΑ

Σφίγγει ο κλοιός από τις Αρχές και Υπηρεσίες των ΗΠΑ για τους εφοπλιστές – διακινητές παράνομου Ιρανικού πετρελαίου, που ταυτόχρονα συνδέονται και με τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου!

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται όσον αφορά την παράνομη διακίνηση Ιρανικού πετρελαίου από Έλληνες εφοπλιστές αλλά και ξένους πλοιοκτήτες που είναι εγκατεστημένοι στη χώρα, μετά από σχετικές επιστολές προς την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και άλλες συναρμόδιες Αρχές που εστάλησαν από τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις αντίστοιχες ελεγκτικές και Ανεξάρτητες Αρχές!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι Αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να «εγκλωβίσουν» τους εφοπλιστές – διακινητές παράνομου Ιρανικού πετρελαίου, που σε ορισμένες περιπτώσεις φέρονται να σχετίζονται και με την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου!

Ο συσχετισμός είναι σύμφωνα με τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ προφανής καθώς υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι Μόσχα και Τεχεράνη λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, υπάρχει διασύνδεση με τους Φρουρούς της Επανάστασης και πιθανή χρηματοδότηση των τελευταίων μέσα από μικρό εφοπλιστικούς ελληνικούς και άλλους κύκλους, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την διακίνηση του παράνομου πετρελαίου από την Περσία, υπό την επικάλυψη δήθεν άλλης σύννομης προέλευσης!

Επί του προκειμένου τώρα, η Αρχή για το ξέπλυμα Χρήματος των ΗΠΑ φέρεται να επικοινώνησε με την ελληνική ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας προΐσταται ο άξιος δικαστικός λειτουργός κύριος Βουρλιώτης, και ζήτησε τη συνδρομή της στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων και ξένων εφοπλιστών εγκατεστημένων στη χώρα μας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται ταυτόχρονα στη διακίνηση παράνομου Ιρανικού και Ρωσικού πετρελαίου!

Υπήρξε μάλιστα – κατά τις ίδιες πληροφορίες- και μία συγκεκριμένη καταγγελία από τις ΗΠΑ σχετικά με μικροεφοπλιστή με γραφεία και έδρα στον Πειραιά, του οποίου η υπόθεση είναι ανοιχτή στις ΗΠΑ από το 2018 και στον οποίο έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις για τραπεζικές απάτες στην Αμερική!

Από τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ ζητήθηκε από την ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα, να γίνουν φύλλο και φτερό οι τραπεζικοί του λογαριασμοί στην Ελλάδα και να δεσμευθούν άμεσα.

Οι πληροφορίες λένε πως η ελληνική Αρχή προχώρησε άμεσα σε αποστολή επιστολών σε όλες τις τράπεζες με παράλληλη εντολή δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του μικρό- εφοπλιστή διακινητή Ιρανικού πετρελαίου, που φέρεται να εμπλέκεται και με παράνομες δοσοληψίες γύρω από τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου!

Πλούσιοι τραπεζίτες (που ζουν στη χλιδή, με βίλες, κότερα και στο απυρόβλητο) ρακένδυτοι μέτοχοι! Η επιστροφή των διεφθαρμένων και η ασυλία για παλιά και νέα εγκλήματα!

Πλούσιοι τραπεζίτες (που ζουν στη χλιδή, με βίλες, κότερα και στο απυρόβλητο) ρακένδυτοι μέτοχοι! Η επιστροφή των διεφθαρμένων και η ασυλία για παλιά και νέα εγκλήματα!

Δυστυχώς η χώρα αυτή δεν αλλάζει. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της κοινωνίας την τελευταία δεκαπενταετία τα διέπραξαν οι τραπεζίτες! Όλα ανεξαιρέτως τα μνημόνια τα οποία εκλήθη να πληρώσει ο ελληνικός λαός και ο απλός φορολογούμενος πολίτης προκλήθηκαν από τις τράπεζες και κατευθύνθηκαν σε αυτές για να κλείσουν οι τρύπες που ακόμη είναι ανοιχτές!

Και το απίστευτο αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά που συνέβησαν στη χώρα είναι:

1. Οι τραπεζίτες, κυρίως οι πρώην, όλοι αυτοί δηλαδή που διαχειρίστηκαν το πιστοληπτικό σύστημα της χώρας κατά την τελευταία 15ετία να είναι κροίσοι! Να ζουν στη χλιδή, διαθέτοντας τεράστιες περιουσίες, βίλες, κότερα, διαμερίσματα στο εξωτερικό, λογαριασμούς τραπεζικούς σε όλο τον κόσμο, επιχειρήσεις στις οποίες είναι μέτοχοι, κρυφά ή φανερά!!!

2. Παρά τα εγκλήματα που διέπραξαν, απάτες, απιστία, υπεξαιρέσεις, φορολογικά αδικήματα και άλλα πολλά, μόνοι τους ή με συνενόχους διεφθαρμένους επιχειρηματίες που τίναζαν στον αέρα τους ομίλους τους βγάζοντας τα θαλασσοδάνεια στην Ελβετία και αλλού, παρέμειναν ατιμώρητοι.

3. Απέσπασαν ασυλία, όχι μόνο για τα παλαιά εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά και για όσα διαπράξουν στο μέλλον. Οι κυβερνήσεις, δυστυχώς τους διασφάλισαν, να ξεπλυθούν στην Σιλωάμ των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και να επιστρέψουν αλώβητοι και καθαροί στην κοινωνία να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, μέσα από νέους ρόλους και καθήκοντα, ακόμη και κρατικούς!!!

4. Και παρέμειναν στη γωνία των εξελίξεων, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ξένοι και Έλληνες επενδυτές, όλοι όσοι αφελώς επι δεκαετίες πίστευαν, υπηρετούσαν, υμνούσαν και διέδιδαν τον μύθο του εύρωστου ελληνικού τραπεζικού συστήματος, από τις μετοχές του οποίου δεν χάνεις ποτέ και από τα μερίσματα δημιουργίες περιουσίες για τα παιδιά σου. Και εντέλει οι αξίες των μικρομετόχων εξαϋλώθηκαν ενώ οι ξένοι επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικοί είδαν τις τοποθετήσεις τους να κάνουν φτερά και οι ένοχοι με τον νόμο να αθωώνονται προκλητικά πριν καν δικασθούν και να απολαμβάνουν ζωή χαρισάμενη στην υγεία των κορόιδων!

Η επιστροφή των φαληρημένων και των νταραβεριτζήδων

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, σαν να μην αρκεί ότι τα λευκά κολάρα με τις ματωμένες γραβάτες από το αίμα των επενδυτών διαβιούν προκλητικά εν μέσω κρατικής ασυλίας, η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστροφή στα ΔΣ των τραπεζών, κάθε καρυδιάς καρύδι.

Όλοι αυτοί που με εντολή της Φρανκφούρτης τέθηκαν εκτός τραπεζικού συστήματος, επιστρέφουν. Οι πόρτες στα ΔΣ των τραπεζών άνοιξαν για να εισβάλουν και πάλι όλοι όσοι ασκούσαν επιρροή και έπαιρναν θαλασσοδάνεια ιλιγγιώδη για να τα βγάζουν στο εξωτερικό και τη ίδια ώρα οι επιχειρήσεις τους βάραγαν κανόνι!

Όλοι αυτοί που μέσα από την θεσμική θέση του ΔΣ έκαναν δημόσιες σχέσεις, νταραβέρια, εξυπηρετήσεις σε ημετέρους, φίλους ή έχοντες σχέσεις συναλλαγής!

Όλοι εκείνοι που εκ της θέσεως και του ρόλου ασκούσαν παρέμβαση και είχαν την δυνατότητα να αναλαμβάνουν με απευθείας αναθέσεις δουλειές της τράπεζας ή να αποκτούν περιουσιακά στοιχεία μισοτιμής!

Όλα τούτα που περιγράφονται ανωτέρω αποτελούν σημεία των καιρών! Και εν πολλοίς όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή θα καθορίσουν στο βαθμό που τους αναλογεί και τις πολιτικές εξελίξεις. Μην απατάσθε. Η οργή της κοινωνίας δεν έχει κατευνασθεί…

Συντονιστής στα στημένα παιχνίδια στενός συνεργάτης κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Συντονιστής στα στημένα παιχνίδια στενός συνεργάτης κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι στενός συνεργάτης κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη διάρκεια διακυβέρνησης Τσίπρα είχε αναλάβει νευραλγικό πόστο, συντόνιζε την ορχήστρα με τα στημένα παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες του, με διάφορους παράγοντες, είναι καταγεγραμμένες και πολύ σύντομα θα κληθεί για εξηγήσεις από τη Δικαιοσύνη.

Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί αποκαλύπτει ένα γιγαντιαίο διαρκές σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

Η Αλβανία «κλέβει» τον τουρισμό της Κέρκυρας

Η Αλβανία «κλέβει» τον τουρισμό της Κέρκυρας

Μπορεί οι αφίξεις μέσω αεροδρομίου να παρουσιάζουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αύξηση 10% και ένα τουλάχιστον κρουαζιερόπλοιο που μεταφέρει άνω των 2000 επιβατών να «δένει» για δέκα περίπου ώρες στο λιμάνι αλλά οι επαγγελματίες της Κέρκυρας είναι κατηγορηματικοί.

Ο τζίρος που κάνουν στα καταστήματα τους είναι φέτος κατά 30% χαμηλότερος , σε σχέση με τον περυσινό.

Μπορεί το μήνυμα για την αρνητική εικόνα της καλοκαιρινής περιόδου να έρχεται από την Κέρκυρα, αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Δεν είναι μόνο η Μύκονος και η Σαντορίνη που παρουσιάζουν μειωμένες αφίξεις.

Η ίδια εικόνα επικρατεί μέσες- άκρες και στις άλλες αιχμές της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Πως εξηγείται αυτό; Στην περίπτωση της Κέρκυρας υπάρχουν πέραν της μίας απαντήσεων.

Το νησί που πρωταγωνιστούσε άλλοτε στις αφίξεις των τουριστών τώρα πλέον έχει μετατραπεί σε …σταθμός διακομιδής!

Πολλοί τουρίστες φθάνουν και σήμερα στο αεροδρόμιο, πάνω από σαράντα οι καθημερινές πτήσεις.

Αλλά ένα μεγάλο μέρος των τουριστών, δεν κατευθύνεται στην Κέρκυρα.

Πολλοί τουρίστες αξιοποιούν τις διεθνείς πτήσεις  φθάνουν στην Κέρκυρα αλλά έχουν ως τελικό προορισμό τούς Παξούς ( ελέω Παπακαλιάτη, Netflix και maestro), τα ταχέως αναπτυσσόμενα Σύβοτα της Θεσπρωτίας ή την Αλβανία.

Άλλωστε υπάρχουν και οι σχετικές διευκολύνσεις : Φέρρι ( ανοικτού και κλειστού τύπου), «δελφίνια» και ιδιωτικά ταχύπλοα μισθωμένα από ξενοδοχεία εκτελούν καθημερινά δεκάδες δρομολόγια μεταξύ των λιμανιών της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και των Αγίων Σαράντα.

Ιδιαίτερα φέτος η Αλβανική Ριβιέρα, προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα στη γειτονική χώρα να έχει ανοίξει συζήτηση για τη δημιουργία αεροδρομίου στους Αγίους Σαράντα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραθαλάσσια πόλη της Νότιας Αλβανίας με σημαντικές και σύγχρονες τουριστικές υποδομές οι οποίες δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ήδη λειτουργούν υπερσύγχρονα ξενοδοχεία ενώ διεθνείς αλυσίδες «συνωστίζονται» στην ανέγερση νέων μονάδων.

Πλεονέκτημα το χαμηλό κόστος υπηρεσιών και διατροφής σε σχέση απέναντι ακτή της Κέρκυρας.

Παράδειγμα : Για μια βδομάδα διακοπών σε κατάλυμα 35 τ.μ. που κοιμίζει δύο άτομα στην πόλη της Κέρκυρας απαιτούνται κατά μέσο όρο 100 ευρώ τη διανυκτέρευση. Αντίθετα ένα δυάρι 60 τ.μ. μέτρων με δυναμικότητα τεσσάρων κρεβατιών στους Άγιους Σαράντα νοικιάζεται στη μισή τιμή.

Παρόμοιες είναι οι «αντιστοιχίσεις» και για διαμερίσματα στην ανατολική ακτή της Κέρκυρας ( Καλάμι ) σε σύγκριση με τις απέναντι αλβανικές ακτές στην περιοχή των Εξαμιλίων .

Κατά 50% φθηνότερες είναι οι αλβανικές τιμές και κατά τη διατροφή.

Σε ένα καλό εστιατόριο στην Κέρκυρα δύο άτομα με συνοδευτικά και κρασί θα χρειαστεί να ξοδέψουν γύρω στα 80 ευρώ, στους Άγιους Σαράντα τα ίδια πιάτα δεν κοστίζουν πάνω από 40 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: