Η απόφαση του πρωθυπουργού να εξαντλήσει την τετραετία έχει αποθρασύνει κάποιους διαπλεκόμενους παράγοντες, οι οποίοι απεργάζονται σενάρια συμμαχικών κυβερνήσεων χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ή έστω να αναλάβει πρωθυπουργός περιορισμένου χρονικού διαστήματος (1,5-2 χρόνων) και υπό την αυστηρή Επιτροπεία του Ν. Ανδρουλάκη και των συστημάτων που παρασκηνιακά τον στηρίζουν.

Πολύ ισχυροί παράγοντες της διαπλοκής παίζουν τα ρέστα τους για τη συγκρότηση μιας αδύναμης συμμαχικής κυβέρνησης στην οποία κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι.

Και στην ίδια κατεύθυνση φέρεται να κινούνται και κέντρα των Βρυξελλών, κοινοτικοί αξιωματούχοι και τραπεζίτες.

Στην κατεύθυνση αυτή επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επιβάλλει τους όρους που αυτοί επιθυμούν σε μια συμμαχική κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία στην οποία πρωθυπουργός θα είναι προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης, κοινής αποδοχής και με δημοφιλία!

Οι παράγοντες της διαπλοκής δεν θα είχαν αντίρρηση και για μια συμμαχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό το σενάριο δεν τους βγαίνει, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακάμψει.

Βέβαια σε περίπτωση κατά την οποία η οικονομική κρίση στη διάρκεια του χειμώνα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, τότε δεν αποκλείεται να αναστηθεί και ο νεκρός ΣΥΡΙΖΑ.