Μου κάνει πραγματικά εντύπωση που κάποιοι μόλις τώρα κατάλαβαν ότι μεθοδεύεται ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος και η διαμόρφωση συνθηκών για κυβερνήσεις συνεργασίας!!!

Με αφορμή ένα άρθρο του αριστερόστροφου Euractiv, ενός ακόμη φερέφωνου επιχειρηματικών και διαπλεκόμενων συστημάτων που διαθέτουν λόμπι και επιρροές στις Βρυξέλλες, εμφανίζεται η Κομισιόν δήθεν προβληματισμένη με την ελληνική κυβέρνηση ότι από τη μία δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε μια δίκαιη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και από την άλλη ότι θα χαλαρώσει μέσω παροχολογίας σε τέτοιο βαθμό την οικονομική πολιτική, που θα οδηγήσει σε παρεκκλίσεις και απομάκρυνση από τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας!

Μας λένε λοιπόν, μέσω Euractiv, τα λόμπι των Βρυξελλών ότι επειδή η κυβέρνηση βρίσκεται δήθεν στενά εναγκαλισμένη με επιχειρηματικά συμφέροντα, θα πρέπει να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας με πρωθυπουργούς τεχνοκράτες και πρόσωπα κοινής αποδοχής!

Η Διαπλοκή, οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι «κοινής αποδοχής» Μαργαρίτης Σχοινάς και Γιάννης Στουρνάρας!

Εκείνο που δεν μας λένε είναι η σκληρή και αμείλικτη αλήθεια:

Πρώτον, ότι τα συμφέροντα, η Διαπλοκή και οι Ολιγάρχες στη χώρα μας είναι αυτοί που θέλουν τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και τις κυβερνήσεις συνεργασίας, για να μπορούν να ελέγχουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις! Κοινώς να κάνουν κουμάντο στη λήψη αποφάσεων! Κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί απέναντι σε ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις!

Δεύτερον, ότι η Διαπλοκή στην Ελλάδα έχει πάρει από το χέρι τον Ν. Ανδρουλάκη και προσπαθεί να τον επιβάλει ως ανερχόμενη δύναμη και ρυθμιστή των εξελίξεων! Μέσα από γκάλοπ, προβολή και συνεχές λιβανιστήρι… Αποσκοπώντας να αποσπάσει ψηφοφόρους τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κυρίως από την Νέα Δημοκρατία της οποίας θα δημιουργήσει ζήτημα αυτοδυναμίας!

Τρίτον, ότι είτε οι ίδιοι απευθείας, είτε μέσω διαρροών των επιχειρηματικών συμφερόντων, «τεχνοκράτες» της Κομισιόν όπως ο Μαργαρίτης Σχοινάς προαλείφονται για πρωθυπουργοί κοινής αποδοχής…

Ξαφνικά όλοι αυτοί οι τύποι που αποτελούσαν ταυτόχρονα ρουφιάνους της Τρόικας, συνομιλητές του Γιούνκερ και του Τσίπρα και γλείφτες εκ των υστέρων του Μητσοτάκη, εμφανίζονται ως δήθεν ισχυρές τεχνοκρατικές προσωπικότητες που διαθέτουν την αποδοχή των Βρυξελλών!

Σε απλά λόγια, όσο η ώρα των εκλογών πλησιάζει, τόσο η Διαπλοκή, τα συμφέροντα και οι εκφραστές τους, οι κάθε λογής Σχοινάδες και πάσης φύσης «τραπεζίτες» και «τεχνοκράτες», ανοίγουν τα χαρτιά τους και «κάνουν παιχνίδι» καθιστώντας φανερές τις προθέσεις τους!

Που δεν είναι άλλες από τον έλεγχο της εξουσίας μέσα από τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, τις κυβερνήσεις συνεργασίας, την ανάδειξη του κάθε Ανδρουλάκη και την επιβολή του κάθε Σχοινά ή του κάθε φιλόδοξου και με πολιτικές βλέψεις τραπεζίτη ως προσώπου κοινής αποδοχής στη θέση του πρωθυπουργού, προκειμένου τα επιχειρηματικά αυτά συμφέροντα να κάνουν κουμάντο στη χώρα και να παίρνουν τις δουλειές! Κοινώς να πουλάνε νταβατζιλίκι …

Όμως έχουν γνώση οι φυλακές…. Και ως γνωστόν στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…