Την υπόθεση με το ρωσικό πλοίο στην Κάρυστο το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο την γνωρίζετε.

Όπως γνωρίζετε και το ότι υπήρξε δέσμευση του φορτίου από την Επιτροπή για το ξέπλυμα, επί τη βάσει της εντολής για τις διεθνείς κυρώσεις σε ρωσικά συμφέροντα! Και στη συνέχεια κατάσχεση!

Εκείνο όμως που δεν ξέρετε είναι ποιος τελικά ήταν ο εφοπλιστής ο οποίος μετέφερε το ιρανικό πετρέλαιο από το ρωσικό πλοίο στην Κάρυστο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, που έχουν πρόσβαση σε Μυστικές Υπηρεσίες και Ανώτατες Αρχές, την μεταφορά του ιρανικού πετρελαίου από την Κάρυστο προς την Αμερική, παρά τα όσα ακούστηκαν για εμπλοκή πασίγνωστου εφοπλιστή που σχετίζεται με ναυπηγεία, την ανέλαβε τελικά μικρο- εφοπλιστής, που εφέρετο βάσει των δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο, να σχετίζεται με τους Ρώσους και να έχει «πάρε-δώσε» με ολιγάρχη – στενό φίλο του Πούτιν, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε σχέδια ανάπτυξης φιλορωσικού δικτύου προπαγάνδας διά μέσω επαρχιακών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα!

Ο …γνωστός στην πιάτσα, από την συνολική του δράση στο παρελθόν μικρό- εφοπλιστής, με τα πολλά «πήγαινε – έλα» στη χώρα επί σειρά ετών, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί σε πλείστες όσες υποθέσεις, λέγεται – όπως με πληροφορούν οι πηγές μου- ότι είναι ο τελικός μεταφορέας του ιρανικού πετρελαίου από το ρωσικό τάνκερ στην Κάρυστο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Και το ερώτημα που ευλόγως εγείρεται είναι: πώς τελικά επελέγη από τους Αμερικανούς ο εν λόγω εφοπλιστής, ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρείτο άνθρωπος των Ρώσων;

Τι άραγε μεσολάβησε; Και τι άλλαξε ως προς την άποψη που είχαν σχηματίσει οι αμερικανικές Αρχές για το πρόσωπο του και την δράση του;

Θα μου πείτε «μα πρώτη φορά είναι που βλέπεις αλλαγή στρατοπέδου»; Όχι, θα απαντήσω, αντιθέτως, οι «διπλοί πράκτορες» είναι φαινόμενο που αντιμετωπίζει κανείς μόνιμα στην καθημερινότητα!

Εκείνο που δεν περίμενα, είναι η αλήθεια, ήταν να δω και να διαπιστώσω το πόσο γρήγορη ήταν η «στρατολόγηση» ενός φερόμενου ως βασικού μέλους της φιλορωσικής προπαγάνδας!!!

Όπως αντιλαμβάνεστε, ήρθε η ώρα να ξεκινήσω ξανά στο NETFLIX, να παρακολουθώ την άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Homeland, που θα με ξαναβάλει σε ένα υπαρκτό περιβάλλον κατασκοπευτικής δράσης, με αναφορές στην Τεχεράνη, τον περσικό κόλπο, τις μεταφορές, τα πετρέλαια, τις Υπηρεσίες, την CIA και τους «διπλούς» πράκτορες…