Η Τουρκία είναι ο δεύτερος φθηνότερος προορισμός διακοπών για Γερμανούς τουρίστες μετά την Αλβανία, δήλωσε ο Ρετζέπ Γιαβούζ, από την Ομάδα Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας, επικαλούμενος πρόσφατη μελέτη της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας (Destatis).

Η μελέτη συγκρίνει προορισμούς διακοπών με βάση το κόστος διαμονής και τις ημερήσιες δαπάνες.

«Τα επίπεδα τιμών στις χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης προσφέρουν ευκαιρίες στους Γερμανούς παραθεριστές, σύμφωνα με τη μελέτη», δήλωσε ο Yavuz. Η μελέτη εξετάζει τα επίπεδα τιμών σε 26 χώρες. «Στην Τουρκία, οι τιμές διαμονής, εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών είναι 56% φθηνότερες από τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι διακοπές στη νότια Ευρώπη είναι φθηνότερες από ό,τι στη Γερμανία, αλλά είναι ακριβότερες στη βόρεια Ευρώπη. Το πλεονέκτημα τιμής είναι ο κύριος λόγος πίσω από την ισχυρή ζήτηση στη Γερμανία για κρατήσεις διακοπών στην Τουρκία, πρόσθεσε.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023, περισσότεροι από 966.000 Γερμανοί παραθεριστές επισκέφτηκαν την Τουρκία, αντιπροσωπεύοντας το 10% του συνόλου των αφίξεων ξένων τουριστών. Ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών αυξήθηκε από 814.000 την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα