Πολύ σκληρή και παράλογη η Bain Credit απέναντι στους Έλληνες οφειλέτες της… Ίσως και εκτός του πλαισίου που την διέπει… Περισσότερα σύντομα..

Αποκάλυψη – όλο το Big Deal: Στον Σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ του Αμπου Ντάμπι πουλήθηκε αντί 300 εκατ. ευρώ το 50% του Nammos (Μύκονος – Ντουμπάϊ)

Το Big Deal είναι γεγονός! Το περίφημο Nammos των Πέτρου Στάθη, Ζαννή Φραντζέσκου – πρώην μπάρμαν στο Caprice που διαμένει μόνιμα στο Πριγκιπάτο του Μονακό – και του Αιγύπτιου μάγειρα Σάμι Ιμπραήμ πουλήθηκε αντί 300 εκατ. ευρώ στον βαθύπλουτο Σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την περιουσία που συνολικά διαχειρίζεται να αγγίζει το μυθικό ποσόν των 300 δις. δολαρίων!

Ο Ταχνούν έχει γεννηθεί το 1969 και είναι αδερφός του Εμίρη του Αμπου Ντάμπι Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ και διάδοχο του θρόνου των ΗΑΕ!

Είναι Πρόεδρος της First bank Abu Dhabi την οποία ουσιαστικά και ίδρυσε μόλις στα 23 χρόνια του (First Gulf Bank που συγχωνεύθηκε με την Εθνική τράπεζα του Άμποτ Ντάμπι)!

Ο Σεΐχης Ταχνούν έχει ήδη προβεί σε επενδυτικές κινήσεις στην Ελλάδα, όπως η αγορά ενός 5όροφου νεοκλασικού ακινήτου κάτω από την Ακρόπολη και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αεροπαγίτου και Μακρυγιάννη!

Ο Σείχης Ταχνούν μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν

Επιπροσθέτως είχε προηγηθεί η αγορά του παλαιού ξενοδοχείου Ermioni club στο Πόρτο Χέλι που διαθέτει έκταση 200 στρεμμάτων και θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο 6 αστέρων!

Το big deal με το Nammos!

Το «Nammos Εστιατόρια» (Μύκονος – Ντουμπάϊ και προσεχώς αλλού) αποτιμήθηκε στο ποσόν των 600 εκατ. ευρώ και η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από τον Ταχνούν του 50% των μετοχών αντί του ποσού των 300 εκατ. ευρώ!

Ο Πέτρος, το αφεντικό του Πέτρου!

O Πέτρος Στάθης

Από αυτά 150 εκατ. θα καταλήξουν στους λογαριασμούς του Πέτρου Στάθη και από 75 εκατ. ευρώ στις τσέπες του Ζαννή Φραντζέσκου (πρώην μπάρμαν στο Caprice ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Πριγκιπάτο του Μονακό) και του Αιγύπτιου μάγειρα Σάμι Ιμπραήμ!

O Ζαννής Φραντζέσκος

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο, Ζαννής και Σάμι υπέγραψαν πλουσιοπάροχο μυθικό συμβόλαιο 5 ετών, το οποίο περιλαμβάνει bonus 3% επί του συνολικού τζίρου όλων των εστιατορίων (και εκείνων που θα λειτουργήσουν στα ξενοδοχεία Nammos Μύκονος, Ντουμπάϊ και Μαλδίβες) καθώς και ετήσιο μισθό 3 εκατ. ευρώ έκαστος!

Οι δημοσκοπήσεις, η Επενδυτική Βαθμίδα και η Goldman Sachs – Γιατί οι διεθνείς οίκοι όχι μόνο δεν φοβούνται τις κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά τις επιδιώκουν – Το «προεκλογικό δώρο», η δικαίωση του Radar, η στροφή Τσίπρα και η ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα!

Κατ’ αρχήν, η έκθεση – προαναγγελία της Goldman Sachs για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά την αξιολόγηση της 21ης Απριλίου συνιστά μια μεγάλη δικαίωση – επιβεβαίωση του Radar που σε ανύποπτη στιγμή, προ δύο μηνών, είχε αποκαλύψει την πρόθεση των Αμερικανών να «κάνουν ένα προεκλογικό δώρο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διεθνής πρακτική δεν προβλέπει ούτε περιλαμβάνει αναβαθμίσεις σε προεκλογική περίοδο και ιστορικά είναι σπάνιες οι φορές που έχει συμβεί διεθνώς κάτι τέτοιο!

Πόσο μάλλον όταν η εν λόγω αναβάθμιση συνιστά ταυτοχρόνως και ανάκτηση της πολυπόθητης Επενδυτικής Βαθμίδας για την εθνική οικονομία με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται ως προς το αξιόχρεο και τη δυνατότητα δανεισμού με σχετικά χαμηλά επιτόκια!

Έγκυρες και καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν, με αφορμή την προαναγγελία της Goldman Sachs ότι ναι μεν η Επενδυτική Βαθμίδα αποτελεί ένα προεκλογικό δώρο στην κυβέρνηση, ωστόσο οι Αμερικανοί αυτό το «δώρο» δεν θα το έκαναν ποτέ αν φοβούνταν τις κυβερνήσεις συνεργασίας!

Στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανές πως η Goldman Sachs έχοντας σε γνώση της τις δημοσκοπήσεις, μετά την Τραγωδία των Τεμπών και την καταγεγραμμένη οργή της κοινωνίας, αντιλαμβάνεται πως η επόμενη κυβέρνηση στη χώρα θα είναι τουλάχιστον δικομματική και πως η εποχή της αυτοδυναμίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί!

Επιπροσθέτως στην λογική της Goldman Sachs και τη συνολική αξιολόγηση της ως προς το πολιτικό τοπίο, παίζει πρωτεύοντα ρόλο η στροφή Τσίπρα όπως τούτη καταγράφηκε στην τελευταία συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA!

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει πλέον ένα προφίλ θεσμικό και είναι αποδεκτός τόσο από τον Αμερικανικό παράγοντα, όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος και το εγχώριο τραπεζικό και επιχειρηματικό σύστημα!

Υπό αυτό το πρίσμα, η Goldman Sachs όπως και όλοι οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι του εξωτερικού, ούτε ανησυχούν, ούτε τρομάζουν από την σοβαρή πιθανότητα κυβερνήσεων συνεργασίας, διότι γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση η οικονομική πολιτική δεν θα αλλάξει, το τραπεζικό σύστημα έχει εξυγιανθεί, ο Τουρισμός βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα προσθέτοντας στο ΑΕΠ, ενώ επιχειρηματικοί τομείς, όπως η Ενέργεια, οι Υπιδομές, τα Πετρέλαια, οι Κατασκευές και άλλοι πολλοί, βγαίνουν ενισχυμένοι από την κρίση!

Αντιθέτως μάλιστα, οι κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν χωρίς την αλαζονεία της εξουσίας που απορρέει από αυτόνομες κυβερνήσεις, να προωθήσουν πιο δίκαια και πιο αποτελεσματικά τόσο τα μεγάλα έργα, τις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις καθώς και τις αναθέσεις του Ταμείου Ανάκαμψης!

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται και οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εσχάτως, όπως αυτή της Metron Analysis, όπου για πρώτη φορά η κοινωνία τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας με ποσοστό υψηλότερο απ’ ότι οι αυτόνομες κυβερνήσεις!

Και τούτο το βλέπουν, το αξιολογούν και το επεξεργάζονται όλοι οι διεθνείς οίκοι πριν από την ετυμηγορία τους!

Επί της ουσίας, η Επενδυτική βαθμίδα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τη χώρα!

Είτε έρθει πριν τις εκλογές, είτε αμέσως μετά!

Και η τελευταία έκδοση ομολόγων, όπου η χώρα ζητούσε από τις αγορές 2,5 δις. και της προσφέρθηκαν 19,5 δις. και μάλιστα με επιτόκιο 3,92% έρχεται να πιστοποιήσει ότι ο δανεισμός που πραγματοποιείται την ώρα τούτη για την εθνική οικονομία, γίνεται με όρους …Επενδυτικής Βαθμίδας!

Εκλεκτός του Γερμανικού παράγοντα ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Εκλεκτός του Γερμανικού παράγοντα ο Νίκος Ανδρουλάκης – Όπως οι Αμερικανοί εμπιστεύονται Μητσοτάκη- Τσίπρα- Δένδια, έτσι και οι Σοσιαλδημοκράτες του Βερολίνου στηρίζουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ!

Σας αποκαλύψαμε πριν από μερικές ημέρες τους 3 πολιτικούς άνδρες που αποτελούν και τους εκλεκτούς του Αμερικανικού παράγοντα, τα πρόσωπα εκείνα στα οποία οι Αμερικανοί τρέφουν εμπιστοσύνη και μοιράζονται ταυτόσημες απόψεις σε μείζονος σημασίας γεωπολιτικά θέματα, όπως τα Ελληνοτουρκικά και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!

Και αποκαλύψαμε ότι τα τρία πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται οι Αμερικανοί είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο Υπ. Εξωτερικών της κυβέρνησης Νίκος Δένδιας!

Και όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής, η άποψη του Αμερικανικού παράγοντα ιδίως προ της εκλογικής αναμέτρησης και των πιθανών παρενεργειών της είναι κρίσιμη και καθοριστική!

Πέραν όμως των Αμερικανών υπάρχει ένας ακόμη εξωγενής παράγων η γνώμη του οποίου θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν καθώς αποτελεί αστάθμητο και καθοριστικό!

Σε κάθε περίπτωση, μετά τους Αμερικανούς, ο Νο1 καθοριστικός παράγων στην ΕΕ μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας είναι οι Γερμανοί!

Ο ισχυρότερος παράγων στην Ευρώπη με παρέμβαση και αναφορές στις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη, το τραπεζικό σύστημα, τα κοινοτικά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης!

Και για να ξέρετε, οι Γερμανοί υπό τη σημερινή εξουσία των Σοσιαλδημοκρατών, ένα πρόσωπο εμπιστεύονται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, τον Νίκο Ανδρουλάκη!

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απολαμβάνει μεγάλης εμπιστοσύνης από τον Γερμανικό παράγοντα και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ούτε πρέπει να θεωρείται τυχαία η προτίμηση της Κομισιόν και του Βερολίνου για μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας που θα προκύψουν από το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων!

Επί του προκειμένου τώρα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ το όνομα του τέως επιτυχημένου υπουργού Ν. Χριστοδουλάκη πράγματι παίζει ως μια πρώτη λύση για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε τυχόν μετεκλογικό αδιέξοδο!

Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει τον Ν. Χριστοδουλάκη στο μυαλό του ως πρόσωπο με αναφορές σε μεγάλο εύρος του πολιτικού συστήματος!

Και οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας ο Ν. Ανδρουλάκης θα απαιτήσει στο Υπ. Οικονομικών (Εθνικής Οικονομίας) να τοποθετηθεί υπουργός δικής του επιλογής, όπως ο Ν. Χριστοδουλάκης αν το όνομα του δεν γίνει αποδεκτό για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής!

Ποιοι τρεις (3) κορυφαίοι επιχειρηματίες, έχουν ρίξει γέφυρες (και πάλι) με τον Αλέξη Τσίπρα

Ποιοι τρεις (3) κορυφαίοι επιχειρηματίες, έχουν ρίξει γέφυρες (και πάλι) με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της κρίσιμης και αμφίβολης εκλογικής αναμέτρησης που επίκειται;

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι τρεις (3) μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες εκ των κορυφαίων της χώρας στους τομείς δραστηριοποίησης τους, αλλά και εν τω συνόλω για να είμαστε ακριβείς, έχουν ρίξει (και πάλι) γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της κρίσιμης και αμφίβολης εκλογικής αναμέτρησης που επίκειται!

Για να καταλαβαίνετε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι τρεις κατά το παρελθόν είχαν πολύ καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες λιγότερο ή περισσότερο «χάλασαν» ή «πάγωσαν» μετά την έλευση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση αυτόνομου και πανίσχυρου!

Σήμερα όμως τα δεδομένα δείχνουν να έχουν αλλάξει και οι 3 κορυφαίοι μεγαλοεπιχειρηματίες όχι μόνο έχουν αρχίσει να αποκαθιστούν τις σχέσεις με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά φέρονται να αποτελούν συνομιλητές του!

Ποιοι είναι;

Η αποκάλυψη του Radar, η επιστολή 6 ερωτημάτων όπου ζητεί διευκρινίσεις για τη χρήση 2021 και το Α’ εξάμηνο 2022 απέστειλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς στην τεχνική εταιρία ΑΒΑΞ! Ιδού αυτούσια η επιστολή!

Η αποκάλυψη του Radar, η επιστολή 6 ερωτημάτων όπου ζητεί διευκρινίσεις για τη χρήση 2021 και το Α’ εξάμηνο 2022 απέστειλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς στην τεχνική εταιρία ΑΒΑΞ! Ιδού αυτούσια η επιστολή!

Με επίσημη επιστολή που απέστειλε χθες προς την εργοληπτική εταιρία ΑΒΑΞ, η Επ. Κεφαλαιαγοράς ζητεί διευκρινίσεις επί του ισολογισμού για τη χρήση 2021 και των οικονομικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου του 2022, αναμένοντας τις σχετικές απαντήσεις εντός 5 ημερών!

Με την επιστολή της προς την ΑΒΑΞ η Επ. Κεφαλαιαγοράς έρχεται να επιβεβαιώσει το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Radar, ως προς έλεγχο επί των οικονομικών στοιχείων της τεχνικής εταιρίας τον οποίο πραγματοποίησε Ανεξάρτητη Αρχή, που με τη σειρά της παρέπεμψε το ζήτημα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Επί του προκειμένου με την επιστολή της η Επ. Κεφαλαιαγοράς θέτει 6 ερωτήματα προς την κατασκευαστική εταιρία, τα οποία σχετίζονται με τα κατεχόμενα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις, τη μέθοδο επιμέτρησης που ακολουθήθηκε σχετικά από την εταιρία, αν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες αποσβέσεις σχετικά με τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία, διευκρινίσεις ως προς τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της εταιρίας, το ύψος των απαιτήσεων της εταιρίας από τον Λίβανο καθώς και το ύψος του ανεκτέλεστου υπόλοιπου κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες αναφοράς!

Οι πληροφορίες από την Αβαξ λένε, πως όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν άμεσα, όπως ακριβώς ζητείται και ότι όλα όσα αφορούν τα οικονομικά στοιχεία καταγράφονται με ακρίβεια και με την παραμικρή λεπτομέρεια.

Μάλιστα η Αβαξ βρίσκεται πλέον σε μια εποχή ανάκαμψης, θα διανείμει μέρισμα, περιλαμβάνεται στο περίφημο big 4 της κατανομής – μοιρασιάς των μεγάλων έργων και ταυτόχρονα διαχειρίζεται το έργο μαμούθ της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας!

Ιδού η επιστολή της Επ. Κεφαλαιαγοράς αυτούσια, μια ακόμη αποκάλυψη του Radar :

Διαβάστε περισσότερα