Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε ανύποπτη χρονική στιγμή και κόντρα στους πολεμοχαρείς καταστροφολόγους που κατ’ επάγγελμα παίζουν προς τα κάτω την αγορά, το deal της Τέρνα Ενεργειακής έχει κλείσει!

Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη δημοσιογραφική επιτυχία του Radar που αποκάλυψε το ζήτημα από την αρχή και το παρακολουθεί μέχρι το τέλος!

Και την ώρα τούτη μένουν μόνο να διευθετηθούν λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν πρώτον με το σύνολο της χρηματοδότησης και δεύτερον με το τι ποσοστά θα πουλήσουν ή όχι οι ιδιώτες βασικοί μέτοχοι, αλλά και η ΓΕΚ Τέρνα!

Σε απλά λόγια το ζήτημα της χρηματοδότησης από την Εθνική έχει κλείσει, ενώ στο κόλπο έχουν μπει (σε ποιο βαθμό ακόμη συζητείται) και οι άλλες 3 συστημικές τράπεζες!

Μετά την αποχώρηση της Macquarie που έπαιξε διπλό παιχνίδι και χρησιμοποίησε την εικόνα που αποκόμισε από τις διαπραγματεύσεις για να χτυπήσει αποτελεσματικά την Enel Hellas, η First παίζει μόνη της και το ποσοστό που τελικά θα αποκτήσει τώρα , εάν δηλαδή θα είναι 51% ή 65% και άνω, συναρτάται από το κλείσιμο της χρηματοδότησης!

Και φυσικά το εάν θα υπάρξει plan b’ και πότε!

Όσον αφορά το τίμημα της δημόσιας πρότασης, αυτό κατά πληροφορίες θα είναι είτε 22,8 ευρώ ανά μετοχή, είτε 23 ευρώ!

Τούτο κατά πληροφορίες θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον οι μεγάλοι ιδιώτες βασικοί μέτοχοι (Γ. Περιστέρης, Ευαγγ. Μαρινάκης, Μαριάννα Λάτση) θα πουλήσουν το σύνολο της συμμετοχής τους ή όχι!

Εάν αποφασίσουν να πουλήσουν το σύνολο τότε αυτό θα γίνει στα 23 ευρώ κατά τις πληροφορίες!

Αν όχι, τότε η μερική πώληση θα γίνει στα 22,8 ευρώ και στην περίπτωση αυτή θα πωλήσει μέρος των μετοχών της και η ΓΕΚ Τέρνα που κατέχει το 37,3%!

Στην περίπτωση της μερικής πώλησης, θα υπάρχει προσυμφωνία για την Β’ φάση του deal, η οποία θα είναι αυστηρά προσυμφωνημένη σε υψηλότερη τιμή και σε συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αφού προηγουμένως έχουν ωριμάσει ενεργειακά πάρκα που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Διαβάστε περισσότερα