Γράφουν όλοι την ώρα τούτη για το deal της Macquarie με την Enel Hellas! Ωστόσο κανείς δεν γράφει πώς η Macquarie που «φλέρταρε» το προηγούμενο χρονικό διάστημα δύο φορές με την Τέρνα Ενεργειακή, έφυγε, ήρθε, συζήτησε μόνη της, μετά μαζί με την First, κατέληξε στο να χτυπήσει κατάλληλα όσον αφορά το τίμημα την Enel Hellas και να την αποκτήσει!

Σε απλά ελληνικά η Macquarie έπαιξε το δικό της παιχνίδι και ξεκάθαρα εκμεταλλεύθηκε στο έπακρον τις εμπιστευτικές συζητήσεις που είχε με την Τέρνα ενεργειακή, μία φορά μόνη της και μία μαζί με την First!

Η Macquarie μέσα από τις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Τέρνα Ενεργειακή απέκτησε πλήρη εικόνα του χώρου της Ενέργειας και των Ανανεώσιμων πηγών, έγινε κοινωνός όλων των οικονομικών δεδομένων, των αποτιμήσεων, των δυνατοτήτων του καθενός.

Σχημάτισε μια πλήρη εικόνα για τα πάντα, την οποία εκμεταλλεύθηκε καθώς έχοντας στην κατοχή της αυτή την εμπιστευτική γνώση που απέσπασε μέσα από μια ιδιότυπη διαπραγμάτευση όπου οι προθέσεις της δεν ήταν σαφείς και ξεκάθαρες, κατάφερε να αποσπάσει την Enel Hellas καθ’ υπόδειξη του συμβούλου της, της περίφημης Goldman Sachs που ούτως ή άλλως διατηρεί μια προνομιακή σχέση με το σύστημα εξουσίας!

Οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα ισχυρίζονται ότι η Macquarie έπαιξε «διπλό παιχνίδι» με την Τέρνα Ενεργειακή, μια άτυπη και συγκεκαλυμμένη «κατασκοπεία» που την βοήθησε στο να συγκεντρώσει στοιχεία που την βοήθησαν στο να υποβάλει μια αντιπροσωπευτική πρόταση για την Enel Hellas!

Βεβαίως οι άνθρωποι της Macquarie υποστηρίζουν ότι η αποχώρηση τους από το deal της Τέρνα Ενεργειακής την δεύτερη φορά έγινε γιατί είχαν ξεκαθαρίσει εξαρχής πως δεν δέχονται τον δεύτερο ρόλο και πως είχαν διαμηνύσει ότι θέλουν το 65%!!! Κάτι βεβαίως που δεν μπορούσε να γίνει, καθώς ούτε τα ποσοστά έβγαιναν, ενώ στη διαπραγμάτευση σε κεντρικό ρόλο βρισκόταν η First που ήθελε τουλάχιστον το 51%!

Τώρα, όσον αφορά το deal της Τέρνα Ενεργειακής εξελίσσεται όπως έχουμε αποκαλύψει! Κλείνει …

Συνεχίζεται …

Διαβάστε περισσότερα