Δεν είναι ασυνήθιστο τα στελέχη και οι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών να συνοδεύονται από σωματοφύλακες και οι εταιρείες να ξοδεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε θέματα ασφάλειας.

Και στη δική μας περίπτωση οι σωματοφύλακες του Έλον Μασκ ήταν «ογκώδεις» και «ψηλοί» σαν να βγήκαν από «ταινία του Χόλιγουντ», όπως δήλωσε ένας μηχανικός που μίλησε στο BBC ανώνυμα, προκειμένου να προστατεύσει την εργασία του. «Οι σωματοφύλακες τον συνοδεύουν παντού», πρόσθεσε.

Ο μηχανικός πιστεύει ότι η χρήση σωματοφυλάκων για την προστασία του Μασκ μέσα στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης στους υπαλλήλους της εταιρείας του, σύμφωνα με έκθεση του BBC. Το Twitter δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Insider προκειμένου να σχολιάσει το γεγονός.

Ο πατέρας του Μασκ, ο Έρολ, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι φοβάται για την ασφάλεια του γιου του, παρόλο που τον προστατεύουν «100 φύλακες». «Ο Έλον Μασκ είχε αναβαθμίσει το σύστημα ασφαλείας του Έρολ στο σπίτι του στη Νότια Αφρική προσλαμβάνοντας 24ωρη ένοπλη φρουρά και τοποθετώντας κάμερες και ηλεκτρική περίφραξη», είπε ο Έρολ.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, έλαβε ετήσιο επίδομα προσωπικής ασφάλειας ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Το ποσό αυτό καλύπτει το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις αναβαθμίσεις κατοικιών για να διατηρηθεί ο Ζούκερμπεργκ και η οικογένειά του ασφαλείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Λίγο μετά την εξαγορά του Twitter τον Οκτώβριο, ο Μασκ απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους της εταιρείας στο πλαίσιο μιας ευρείας προσπάθειας για μείωση του κόστους. Τον Μάιο έγραψε στο Twitter ότι «το να είμαι ιδιοκτήτης του Twitter μάλλον δεν θα αυξήσει το προσδόκιμο ζωής μου», ως απάντηση σε έναν χρήστη του Twitter που είπε ότι ο Μασκ πρέπει να «προσθέσει περισσότερους φύλακες στην ομάδα».

Η πληροφορία για την ασφάλεια του Μασκ ήρθε στο προσκήνιο όταν ο Μασκ κατήγγειλε ότι ένας «εμμονικός θαυμαστής» πήδηξε πάνω στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον γιο του στο Λος Άντζελες.

 

Διαβάστε περισσότερα