Το deal της Τέρνα Ενεργειακή πρώτοι εμείς το αποκαλύψαμε!

Εμείς επίσης βγάλαμε στο φως ότι οι συζητήσεις γινόταν με την Macquarie!

Στη συνέχεια αποκαλύψαμε την εμπλοκή της First, την από κοινού διαπραγμάτευση με την Macquarie και στη συνέχεια την αποχώρηση των Αυστραλών!

Και επιπροσθέτως αναδείξαμε ότι τα δύο funds δεν τα βρήκαν στα ποσοστά, καθώς η First ήθελε το 51% και η Macquarie το 65%!

Επιμένουμε λοιπόν ότι το deal αργά ή γρήγορα θα γίνει.

Η First συζητάει ήδη με 2 funds εκ των οποίων το ένα είναι πολύ γνωστό και ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα!

Ταυτοχρόνως οι τράπεζες δουλεύουν το χρηματοδοτικό!

Οι καθυστερήσεις και ο εύλογος φόβος της αγοράς

Είναι λογικό μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί στο εκκολαπτόμενο deal εξαγοράς της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, έχουν ανησυχήσει ένα κομμάτι της ενεργειακής αγοράς, αλλά και τους θιασώτες της μετοχής της εταιρείας, ιδιώτες και θεσμικούς.

Ειδικά οι εξελίξεις γύρω από την εξαγορά, με την έλευση και δεύτερου ενδιαφερόμενου (Macquarie), που συνέπραξε με τον πρώτο (First Sentier), αλλά μετά αποχώρησε, όπως και η μεγάλη χρονική διάρκεια των συζητήσεων, έχουν δημιουργήσει ένα μούδιασμα στην αγορά, που φοβάται ανατροπή δεδομένων.

Προσέτρεξα σε τραπεζικές πηγές, που έχουν εμπλοκή στο όλο θέμα του τεράστιου για τα ελληνικά δεδομένα πρότζεκτ, προκειμένου να αποκομίσω μία από πρώτο χέρι άποψη για το θέμα – το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, το Radar.gr έφερε πρώτο στη δημοσιότητα – που σε πολλούς φαίνεται ότι λιμνάζει πέραν των φυσιολογικών ορίων.

Η απάντηση που πήρα ήταν ότι οι τράπεζες αυτή τη στιγμή «δουλεύουν» το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων!

Και ότι σε κάθε περίπτωση, παρά τις καθυστερήσεις, το deal θα γίνει, πιθανότατα σε δύο φάσεις.

Δηλαδή αναζωπυρώνεται το αρχικό σενάριο που προέβλεπε πώληση άμεσα ενός μέρους των μετοχών στα 22,99 ευρώ και πώληση σε δεύτερο χρόνο, αυστηρά προσδιορισμένο, του υπόλοιπου ποσοστού στα 27 ευρώ, αφού προηγουμένως έχουν ωριμάσει έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Στο μεταξύ o πωλητής, όσο κρατάνε οι συζητήσεις, κερδισμένος βγαίνει, καθώς συνεχίζει να εισπράττει και να επωφελείται διπλά, τόσο από την άνοδο των τιμών (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ EΝΕΡΓΕΙΑΚH) όσο και από την διαφήμιση στα μεγάλα διεθνή σπίτια της εταιρείας του.

Οπότε, δεν έχει λόγο να βιάζεται, αναμένοντας να ολοκληρωθούν οι εξελίξεις και οι σχετικές συζητήσεις, μεταξύ αγοραστή και τραπεζών!

Διαβάστε περισσότερα