Μια μεγάλη μεταλλική σφαίρα που ξεβράστηκε σε μια ακτή της Ιαπωνίας έχει μπερδέψει τους ντόπιους και έχει πυροδοτήσει μια αναταραχή εικασιών.

Οι αρχές δεν μπορούν να πουν τι είναι ακόμα – ούτε καν η αστυνομία ή η ομάδα βομβών που στάλθηκε για έρευνα.

Αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι είναι κούφιο – και όχι απειλή. Πολλοί υποπτεύονται ότι είναι ένας τύπος σημαδούρας.

Το εύρημα στην παράκτια πόλη Hamamatsu έχει ονομαστεί ποικιλοτρόπως “αυγό Godzilla”, “σημαδούρα πρόσδεσης” και “από το διάστημα” από τους γοητευμένους ντόπιους.

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK έδειξε πλάνα δύο αξιωματούχων στην παραλία Enshuhama που κοιτάζουν τη σκουριασμένη, μεταλλική σφαίρα που φαινόταν περίπου 1,5 m (4,9 πόδια) πλάτος.

Το είχε βρει ένας ντόπιος που ειδοποίησε την αστυνομία αφού παρατήρησε το ασυνήθιστο αντικείμενο στην ακτή.

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή και διεξήγαγαν ακτινολογικές εξετάσεις που δεν αποκάλυψαν πολλά περισσότερα – εκτός από την επιβεβαίωση ότι το αντικείμενο ήταν ασφαλές.

Ένας δρομέας στην παραλία είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι εξεπλάγη από την ταραχή, καθώς η μπάλα ήταν εκεί για αρκετό καιρό. «Προσπάθησα να το σπρώξω, αλλά δεν κουνούσε», ανέφερε το NHK.

Οι τοπικές αρχές είπαν ότι το αντικείμενο θα απομακρυνθεί σύντομα.

Αυτό το είδος εύρεσης μπορεί κανονικά να μην εγείρει υποψίες – αλλά έρχεται εν μέσω γενικής νευρικότητας για άγνωστα αντικείμενα από τότε που οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η Ιαπωνία εξέφρασε ξεχωριστά την ανησυχία της στην Κίνα την Τετάρτη για ύποπτα αερόστατα παρακολούθησης που εντοπίστηκαν στον ουρανό της τουλάχιστον τρεις φορές από το 2019 – ισχυρισμός που έκανε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Το Πεκίνο αρνείται τους ισχυρισμούς για κατασκοπεία.

Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συναντήθηκαν την Τετάρτη, στον πρώτο διμερή διάλογο για την ασφάλεια των δύο χωρών εδώ και τέσσερα χρόνια. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για την έναρξη μιας ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας αυτή την άνοιξη.

Διαβάστε περισσότερα