Όταν το Νοέμβριο του 2021 ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίαζε μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων ως το νέο βαρύ δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκτίμησαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει το αποφασιστικό βήμα προς την εξουσία.

Πράγματι η έλευση της ομάδας των 30 προσωπικοτήτων που συγκρότησαν το νέο συμβουλευτικό «σώμα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε δεκτή με διθυραμβικά σχόλια ακόμη και από μέσα ενημέρωσης που δεν διακρίνονται για τις φιλικές τους σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, το αντίθετο θα λέγαμε.

Όμως θεωρήθηκε ως γεγονός το ότι ο κ. Τσίπρας έκανε την προσωπική του υπέρβαση και έβγαινε έξω από τα στενά κομματικά όρια της Κουμουνδούρου. Έδινε δηλαδή , το στίγμα της ανανέωσης της πολιτικής ζωής στη χώρα.

Έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε και αυτό το στίγμα , μοιάζει κάπου να έχει χαθεί.

Τα ονόματα των τριάντα νέων στην πλειοψηφία τους πανεπιστημιακών που στελέχωσαν το think tank του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεχαστεί , κανείς σχεδόν από αυτούς δεν έχει τοποθετηθεί πάνω στα πολλά κρίσιμα θέματα που απασχόλησαν τους τελευταίους μήνες την ελληνική κοινή γνώμη.

Δεν έχουμε γνώση των κομματικών μηχανισμών της Κουμουνδούρου για να εκτιμήσουμε τι πράγματι συμβαίνει.

Αν δηλαδή , όπως οι «κακές γλώσσες» διαδίδουν , οι τριάκοντα απηύδησαν από την κομματική καμαρίλα που επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν.

Γιατί ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αναζητήσεις , οι συνετοί πολίτες αυτής της χώρας , οι συνειδητοί πατριώτες που δεν αναλίσκονται σε κομματικές αμετροέπειες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήλπισαν ότι το think tank του Τσίπρα, θα λειτουργούσε ως εφαλτήριο για να δει η χώρα το μέλλον χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.

Συμπαθούμε ιδιαίτερα την Θεανώ Φωτίου και τον Γιάννη Μπαλάφα και άλλους ων ουκ έστιν αριθμός στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , που στα «πέτρινα χρόνια» έδωσαν την μάχη και ανέδειξαν το κόμμα τους πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή.

Θα εκτιμούσαμε όμως ιδιαίτερα την κίνηση , αν από την πλευρά τους έδιναν χώρο σε νέα στελέχη του κόμματος και τους παραχωρούσαν την θέση τους στα τηλεοπτικά πλατό.

Διότι – δυστυχώς – εκεί δίνεται σήμερα η εκλογική μάχη και όχι στις γεμάτες πλατείες ή στα μετερίζια των κοινωνικών αγώνων.

Αυτό αντελήφθη και ο «σταλινικός» Δημήτρης Κουτσούμπας γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο με την συνέντευξη του στη Ναταλία Γερμανού.

Επιμύθιον : Είναι άμεση ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει νέα , φρέσκα πρόσωπα που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σκληρές απαιτήσεις της σημερινής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το αν θα συμβεί αυτό εξαρτάται προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα , τους υποψηφίους που θα παρουσιάσει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τις λίγες κενές θέσεις βασικών εκλογικών περιφερειών της χώρας …

Διαβάστε περισσότερα