Σας αποκαλύψαμε πριν από μερικές ημέρες τους 3 πολιτικούς άνδρες που αποτελούν και τους εκλεκτούς του Αμερικανικού παράγοντα, τα πρόσωπα εκείνα στα οποία οι Αμερικανοί τρέφουν εμπιστοσύνη και μοιράζονται ταυτόσημες απόψεις σε μείζονος σημασίας γεωπολιτικά θέματα, όπως τα Ελληνοτουρκικά και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!

Και αποκαλύψαμε ότι τα τρία πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται οι Αμερικανοί είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο Υπ. Εξωτερικών της κυβέρνησης Νίκος Δένδιας!

Και όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής, η άποψη του Αμερικανικού παράγοντα ιδίως προ της εκλογικής αναμέτρησης και των πιθανών παρενεργειών της είναι κρίσιμη και καθοριστική!

Πέραν όμως των Αμερικανών υπάρχει ένας ακόμη εξωγενής παράγων η γνώμη του οποίου θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν καθώς αποτελεί αστάθμητο και καθοριστικό!

Σε κάθε περίπτωση, μετά τους Αμερικανούς, ο Νο1 καθοριστικός παράγων στην ΕΕ μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας είναι οι Γερμανοί!

Ο ισχυρότερος παράγων στην Ευρώπη με παρέμβαση και αναφορές στις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη, το τραπεζικό σύστημα, τα κοινοτικά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης!

Και για να ξέρετε, οι Γερμανοί υπό τη σημερινή εξουσία των Σοσιαλδημοκρατών, ένα πρόσωπο εμπιστεύονται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, τον Νίκο Ανδρουλάκη!

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απολαμβάνει μεγάλης εμπιστοσύνης από τον Γερμανικό παράγοντα και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ούτε πρέπει να θεωρείται τυχαία η προτίμηση της Κομισιόν και του Βερολίνου για μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας που θα προκύψουν από το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων!

Επί του προκειμένου τώρα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ το όνομα του τέως επιτυχημένου υπουργού Ν. Χριστοδουλάκη πράγματι παίζει ως μια πρώτη λύση για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε τυχόν μετεκλογικό αδιέξοδο!

Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει τον Ν. Χριστοδουλάκη στο μυαλό του ως πρόσωπο με αναφορές σε μεγάλο εύρος του πολιτικού συστήματος!

Και οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας ο Ν. Ανδρουλάκης θα απαιτήσει στο Υπ. Οικονομικών (Εθνικής Οικονομίας) να τοποθετηθεί υπουργός δικής του επιλογής, όπως ο Ν. Χριστοδουλάκης αν το όνομα του δεν γίνει αποδεκτό για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής!

Διαβάστε περισσότερα