Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που η Ρανια Τζίμα ανέλαβε τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων του Mega. Είναι πολλά περισσότερα από τότε που απέκτησε καθημερινά πρόσβαση στο σπίτι σου ως ρεπόρτερ και πολιτική ή οικονομική συντάκτρια των δελτίων ειδήσεων αυτού και άλλων καναλιών, ως παρουσιάστρια ταξιδιωτικών (Γυρίσματα, ΣΚΑΪ 2008) και ενημερωτικών εκπομπών (Alpha Ρεπορτάζ, Alpha 2017). Πόσα όμως ξέρεις για εκείνη;

Η Ράνια Τζίμα δεν ονειρευόταν πάντα να γίνει ρεπόρτερ

Η Ράνια Τζίμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ξεκίνησε και την καριέρα της στην τηλεόραση πριν βρεθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2000 στην Αθήνα και τον ΣΚΑΪ που ήταν η πρώτη της τηλεοπτική στέγη. Ωστόσο, μεγαλώνοντας, είχε ένα άλλο όνειρο. Να γίνει δικηγόρος. Τα πλάνα της άλλαξαν στην Γ’ Λυκείου.

«Κάπου εκεί στη Γ’ Λυκείου μου γύρισε το μάτι. Μέχρι τότε δικηγόρος ήθελα να γίνω αλλά είχα σκεφτεί και τη μετάφραση – διερμηνεία γιατί μου αρέσουν πολύ οι γλώσσες. Η δημοσιογραφία μου ήρθε στα 18 αλλά έκτοτε δεν το μετάνιωσα και δεν έχω σκεφτεί να αλλάξω δουλειά, τουλάχιστον προς το παρόν. Μετά από αρκετά χρόνια σε αυτή τη δουλειά βλέπω πως είναι τόσο ισχυρές οι αντοχές που απαιτεί που δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να την κάνω για 35 χρόνια, για να πάρω σύνταξη (γελάει), αλλά αυτό το σημείο εξόδου δεν είναι στο οπτικό μου πεδίο», είχε πει κάποτε σε συνέντευξή της στο περιοδικό OK!.

«Η δημοσιογραφία εξακολουθεί να με μαγεύει σχεδόν με την ίδια ένταση, μπορεί και περισσότερο με τα χρόνια. Το μεγάλο προσόν της είναι ότι δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς, κάθε μέρα έχεις κι ένα καινούργιο αντικείμενο, ενώ σε υποχρεώνει σε ένα συνεχές διάβασμα το οποίο επίσης για μένα είναι ευτυχία», συμπλήρωνε.

Ο ανταγωνισμός με τους άντρες και ο «πόλεμος» που δέχτηκε

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Glow, η Ράνια Τζίμα είχε μιλήσει για τη σχέση της με τους άντρες, που χαρακτήριζε ο ανταγωνισμός τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

«Τους άντρες τους βλέπω πολύ ανταγωνιστικά, γιατί με είδαν κι εκείνοι εξίσου ανταγωνιστικά. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που τους ξυπνούσε τον ανταγωνισμό και όχι τον ερωτισμό. Mου έβγαινε αυτό και στις σχέσεις μου. Είμαι ευγνώμων φυσικά σε άντρες που είχαν το μεγαλείο κι ένιωθαν την ασφάλεια να με βοηθήσουν να κάνω βήματα, που δε με φοβήθηκαν. Υπήρξαν τέτοιοι άντρες και στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική μου διαδρομή. Για να εξελιχθείς, πρέπει να υπάρχουν συνοδοιπόροι που δε σε φοβούνται», σημείωνε.

«Φυσικά και δέχτηκα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. “Είναι γυναίκα, φροντίζει την εμφάνισή της, άρα είναι ελαφριά” ή “αντί να καλλιεργήσει το μυαλό της, ασχολείται και με τα νύχια της”. Όταν άρχισα να ξεχωρίζω, φυσικά και αντιλήφθηκα υπονοούμενα για προσωπικές σχέσεις βασισμένες στην εξωτερική μου εμφάνιση. Και δυστυχώς, ακόμη το βλέπω αυτό στη δουλειά μας. Όταν μία γυναίκα αρχίσει να εξελίσσεται, ν’ αναβαθμίζεται, πιάνεις στον αέρα αυτό το βλέμμα “Mε ποιον κοιμήθηκε; Mε ποιον έχει σχέση;”. Για έναν άντρα, όμως, δεν θα το πουν ποτέ», συμπλήρωνε η Ράνια Τζίμα.

Η γνωριμία και η σχέση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

 

Ράνια ΤζίμαPapadakis Press / Δημήτρης Πελέκης

 

Η Ράνια Τζίμα και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Αθηνών, σε κλειστό κύκλο στις 16 Μαΐου 2016. Στην πρώτη τους γνωριμία, ωστόσο, η Ράνια Τζίμα είχε παραδεχτεί ότι ήταν «ξινή».

«Ήμουν ξινή στην πρώτη μέρα γνωριμίας με τον σύζυγό μου. Δεν έβλεπα μπροστά μου. Είχα στο μυαλό μου, μόνο δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δεν ήθελα. Είχα κατεβασμένα τα ρολά μου, ό,τι και να περνούσε από μπροστά μου δεν θα το έβλεπα. Ήμουν προσηλωμένη στη δουλειά μου. Τον έκοβα από καλεσμένο. Αυτό άλλαξε πολλούς μήνες μετά. 7-8 μήνες μετά. Νομίζω και οι άντρες και οι γυναίκες όταν θέλουμε κάτι πρέπει να το διεκδικούμε και αυτό είναι υπέρ μας. Τα κατάφερε», είχε πει στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

Όταν η Ράνια Τζίμα γνώρισε τον σύζυγό της πλέον, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, εκείνη έκανε πολιτικό ρεπορτάζ στο Mega κι εκείνος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο έμοιαζε να έχουν πολλά να χάσουν από τη σχέση τους, αλλά τελικά εκείνα που κέρδισαν ήταν περισσότερα, ένα «μαζί» που στέκει στο χρόνο και μία κόρη, την Ελένη.

«Στην περίπτωση του άντρα μου ήταν προφανές ότι θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα, αλλά, αν ερωτευτείς, δε βλέπεις μπροστά σου. Και φοβήθηκα, και τα παράτησα, και είπα ότι πρέπει να το σταματήσουμε, γιατί θα μας στοιχίσει πολύ. Αλλά, όταν το συναίσθημα είναι πραγματικό, είναι ανίκητο, δεν μπορεί να το υπερβεί τίποτε. Δεν είμαι άνθρωπος ατρόμητος, αλλά τις μάχες μου πάντα τις έδινα, είτε είχαν να κάνουν με τη δουλειά είτε με τις προσωπικές μου επιλογές.

Ποτέ δεν φοβήθηκα μήπως η δημιουργία οικογένειας είχε αντίκτυπο στην εργασία μου. Από την άλλη, το “θέλω” μου γι’ αυτό το παιδί ήταν ανυπέρβλητο, θα μπορούσε να καταπιεί τα πάντα. Όταν γεννήθηκε η Ελένη, ήμασταν και οι δύο χωρίς δουλειά. Εκείνη την ώρα όμως δεν υπολογίζεις τίποτε. Αυτό το παιδί ήρθε σαν δώρο, χωρίς να το καταλάβουμε, στο πλαίσιο μιας μεγάλης αγάπης», είχε πει η Ράνια Τζίμα στο περιοδικό GLOW.

Η Ράνια Τζίμα ισορροπεί δύσκολα μεταξύ μητρότητας και επαγγελματικής ζωής

Η Ράνια Τζίμα από τη στιγμή που απέκτησε την κόρη της δεν σταματά να παραδέχεται σε συνεντεύξεις της ότι η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και οικογένειας είναι μία δύσκολη πίστα.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο κι είναι πάρα πολλές οι φορές που αισθάνεσαι ανεπαρκής σε όλα τα επίπεδα. Είναι πάρα πολλές οι στιγμές που πέφτεις και ξανασηκώνεσαι, που λυγίζεις, που λες δεν θέλω να το κάνω αυτό το πράγμα. Δεν αισθάνεσαι επαρκής, αισθάνεσαι μόνιμα ότι τρέχεις να προλάβεις κάτι το οποίο δεν προλαβαίνεται», είχε πει χαρακτηριστικά όσο η κόρη της ήταν ακόμα πολύ μικρή.

Στην εκπομπή Ελένη, πιο πρόσφατα, είχε μιλήσει και πάλι με ειλικρίνεια για την καθημερινότητά της με τη μικρή Ελένη και το πρόγραμμα που ακολουθούν για να μπορούν να περνούν χρόνο μαζί καθημερινά.

«Πρώτα απ’ όλα το Λενάκι έχει κι αυτό προσαρμοστεί, γιατί από την πρώτη της ανάσα έτσι δουλεύαμε, έτσι ζούσαμε, αυτό κάναμε. Την αφήνουμε να κοιμάται ακόμα το μεσημέρι για να αντέχει περισσότερο το βράδυ. Όταν εγώ μπαίνω στο σπίτι στις 9 δεν μπορεί το παιδί να κοιμηθεί στις 9. Μπορεί να με ακούνε και να λένε τι απαράδεκτη μάνα είναι αυτή, αλλά δεν με πειράζει. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είχε παραδεχτεί η Ράνια Τζίμα.

«Δεν κοιμάται στις 9 το δικό μου το παιδί γιατί πρέπει να τη δω και πρέπει να με δει κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό κι ας είναι 1-1,5 ώρα. Γι’ αυτό θα κοιμηθεί λίγο το μεσημέρι και θα ιδωθούμε το βράδυ για να παίξουμε και να μιλήσουμε και να μου πει πώς ήταν η μέρα της», πρόσθετε.

Η σχέση της με την εικόνα της

Αν κάτι έχεις εμπεδώσει ως τώρα για τη Ράνια Τζίμα, αυτό πρέπει να είναι η ειλίκρινεια με την οποία απαντά στις συνεντεύξεις της για όλα. Μία από αυτές τις ερωτήσεις που της έχουν απευθύνει κατά καιρούς οι δημοσιογράφει αφορά τις αλλαγές που κάνει στην εμφάνισή της. Ήταν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου η Ράνια Τζίμα παραδέχτηκε ότι α) βαριέται εύκολα και β) δεν έχει καλή σχέση με τον καθρέφτη της.

«Δεν έχω καλή σχέση με τον καθρέφτη μου. Ακόμη και όταν βλέπω τα βίντεο, δεν μου αρέσω καθόλου. Πάντα κάτι μου φταίει και με ενοχλεί. Αλλάζω συχνά τα μαλλιά μου, γιατί βαριέμαι εύκολα. Ακόμη και όταν βγαίνω έξω, βαριέμαι όταν καθόμαστε πολύ στο ίδιο μαγαζί», είχε πει η Ράνια Τζίμα.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Πάμε Δανάη είχε μιλήσει για το πώς η μητέρα της την είχε βοηθήσει να νιώθει όμορφη αλλά και να παραμένει προσγειωμένη με μία κουβέντα που της είπε στην εφηβεία της.

«Η μητέρα μου ενώ ήταν μια απίστευτα όμορφη γυναίκα, chic και elegant από τη φύση της, δε με μεγάλωσε λέγοντάς μου ότι έπρεπε υποχρεωτικά να είμαι κοκέτα και όμορφη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην εφηβεία μου, γύρω στα 15, προσπαθούσα να καταλάβω αν αρέσω στα αγόρια, αν είμαι καλή. Μια μέρα θα έβγαινα με τις φίλες μου, έβαζα και έβγαζα φούστες και παντελόνια, κοιταζόμουν. Η μητέρα μου με παρακολουθούσε, δεν με φρέναρε. Είχε περάσει μια ώρα και κάποια στιγμή μού είπε: “Άκου, όμορφη είσαι, αλλά δεν είσαι τόσο όμορφη ώστε να ζήσεις απ’ αυτό”», είχε εξομολογηθεί η Ράνια Τζίμα.

Διαβάστε περισσότερα