Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται σύντομα σχετικά με την υπόθεση Folli Follie που συντάραξε το πανελλήνιο, προκάλεσε την οικονομική καταστροφή μετόχων, ομολογιούχων και τραπεζικού συστήματος και κλόνισε την αξιοπιστία του ελληνικού χρηματιστηρίου στα μάτια των διεθνών επενδυτών!

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των χρηματιστηριακών κινήσεων καταδεικνύουν δόλο, κερδοσκοπία, ύποπτες σχέσεις, υπόγειες συναλλαγές.

Ταυτοχρόνως οι υπέρογκες αμοιβές των δικηγόρων και νομικών συμβούλων που έφταναν τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως τους συνδέουν ευθέως με τον πυρήνα της υπόθεσης προσδίδοντας ρόλο πρωταγωνιστικό σε μια προσπάθεια συγκάλυψης στοιχείων και παρακώλυσης της έρευνας της Δικαιοσύνης!

Επιπροσθέτως, στοιχεία – φωτιά έχουν καταφθάσει στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές μέσα από ανώνυμες επιστολές που αποκαλύπτουν υπόπτους ρόλους, βρώμικα παιχνίδια και όλη την επιχείρηση υφαρπαγής των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie, με την εμπλοκή πλείστων όσων προσώπων!

Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι ανώνυμες επιστολές θεωρούνται τεκμηριωμένες καθώς εμπεριέχουν αποδείξεις και ολοκληρωμένες διαδρομές εγκληματικών σχεδίων!

Αξιόπιστες πληροφορίες κάνουν λόγο για στοιχεία τα οποία έχουν ανακύψει μέσα από καταθέσεις, ανακρίσεις και κινήσεις τραπεζικών και χρηματιστηριακών λογαριασμών, που εμπλέκουν νέα πρόσωπα για τα οποία θα επιχειρηθεί να εξακριβωθεί εάν υπήρξαν μέλη της Εγκληματικής οργάνωσης που διηύθυναν οι Κουτσολιούτσοι!

Τα νομικά ανδρόγυνα του τρόμου (με αφορμή την Folli follie)! Οι 3 «κυρίες συνήγοροι του διαβόλου», σύζυγοι «πολιτικών παραγόντων» για όλες τις «καλές δουλειές» και με όλα τα …μέσα!

Πολύ σοβαρές πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους διαβεβαιώνουν ότι η έρευνα πέραν των αρχικών προσώπων, επεκτείνεται και στον στενό κύκλο συνεργατών της οικογένειας Κουτσολιούτσου όπου θα ελεγχθεί κατά πόσον υπήρχαν συνένοχοι, συνεργοί στα οικονομικά εγκλήματα, παρακώλυση της έρευνας των Αρχών, δωροδοκίες, δόλια χρηματιστηριακά παιχνίδια εις βάρος του επενδυτικού κοινού, αλλά και πλιάτσικο των ασημικών της Folli Follie με την υφαρπαγή πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, με τις πλάτες τραπεζιτών και νταραβεριτζήδων!

Κατά τις ίδιες έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, μετά από ανώνυμες αλλά και επώνυμες καταγγελίες που κατέφθασαν στην Εισαγγελία και τους ανακριτές, σε συνδυασμό με το άνοιγμα λογαριασμών που επακολούθησε, διερευνάται την ώρα τούτη ο ρόλος τραπεζιτών, χρηματιστών, δικηγόρων και νομικών συμβούλων που φέρονται να παρενέβαιναν στις αρμόδιες αρχές για να μπλοκάρουν τους ελέγχους και τις διαδικασίες!

Καθώς επίσης και ο ύποπτος ρόλος ανυπόληπτων προσώπων που ενεπλάκησαν στο πλιάτσικο και την υφαρπαγή πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie!

Ας μην ανησυχούν οι πάσης φύσης νταραβεριτζήδες των τραπεζών, του χρηματιστηρίου και της επιχειρηματικής ζωής. Σύντομα θα τους καλέσουν οι ανακριτές…

Στο κάδρο της Αρχής για το ξέπλυμα ο «Βενεζουελάνος» Θ. Δουζόγλου – Ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις από τους δικηγόρους του με πλήθος ερωτημάτων

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην περίεργη και εξαιρετικά ύποπτη υπόθεση του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Θόδωρου Δουζόγλου, αποκαλούμενου στην πιάτσα και …Βενεζουελάνου, ο φάκελος του οποίου έχει ανασυρθεί από το αρχείο της Αρχής για το Ξέπλυμα, όπου τον είχε καταχωνιάσει επί χρόνια η κυρία Ζαΐρη, πρώην πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής επί ΣΥΡΙΖΑ!

Μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από τα ντουλάπια της Αρχής, ο νέος πρόεδρος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ένας ικανός και έντιμος δικαστικός, προέβη σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να εξυχνιαστούν οι κινήσεις του ομογενούς επιχειρηματία σε 5 χώρες, να ελεγχθούν εμβάσματα, διαδρομές χρήματος, τραπεζικοί λογαριασμοί, περίεργα δάνεια, πλέγμα εταιριών στην Κύπρο καθώς και πλήθος αγορών ακινήτων στη χώρα μας!

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα τούτη, παράλληλα με την έρευνα που τρέχει σε Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Κύπρο και τον έλεγχο της διαδρομής περίεργου εμβάσματος από το Καράκας προς το Μαϊάμι και από εκεί προς Ζυρίχη, οι υπηρεσίες της Αρχής για το ξέπλυμα ζήτησαν γραπτές εξηγήσεις από τους δικηγόρους του επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου!

Ανάμεσα στα ερωτήματα που τέθηκαν και τα οποία πρέπει να απαντηθούν περιλαμβάνεται και το ανεξήγητο γεγονός να αγοράζονται συνεχώς ακίνητα, επί χρόνια, τα οποία μονίμως δεν αξιοποιούνται!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, σχετικά με την εξέλιξη της ιδιότυπης αυτής υπόθεσης που ενδελεχώς διερευνά το Ξέπλυμα!

Το ύποπτο έμβασμα Καράκας- Μαιάμι- Ζυρίχη - Αθήνα, το πλέγμα εταιριών στην Κύπρο και η υπόθεση ξεπλύματος του Θ. Δουζόγλου που την είχε «θάψει» στο Αρχείο η κυρία Ζαίρη!

Σε 5 χώρες «ξεψαχνίζει» τον επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου, η Αρχή για το ξέπλυμα!

Στο επίκεντρο των ερευνών της Αρχής για το ξέπλυμα έχει μπει ξανά για τα καλά ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου, η υπόθεση του οποίου ανασύρθηκε από το Αρχείο όπου και την είχε περιθωριοποιήσει η διοίκηση της κυρίας Ζαίρη επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά το διάστημα επί διακυβέρνησης ΝΔ που παρέμεινε επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής!

Ο ομογενής επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα του Μαδούρο, των Στρατηγών και της μαύρης αγοράς, όπου κάποιοι επιτήδειοι θησαυρίζουν μέσα από εισαγωγές – εξαγωγές και συναλλαγές δολαρίου – τοπικού νομίσματος (!!!), έγινε γνωστός στη χώρα μας λόγω της επενδυτικής του εισβολής στα ακίνητα, από τα σπίτια της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Μύκονο μέχρι τα ξενοδοχεία Πεντελικόν στο Κεφαλάρι και πρώην Lydra Marriot στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς και πλήθος άλλων αστικών και επαγγελματικών ακινήτων στο Ψυχικό, στο κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή!

Το περίεργο εκτός των άλλων είναι πως ο επιχειρηματίας Δουζόγλου, ο οποίος σχετίζεται και με παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που εμπλέκεται με το περίφημο σύστημα C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, μολονότι απέκτησε πάρα πολλά πανάκριβα ακίνητα μέσα από εισαγωγή συναλλάγματος ύποπτης προέλευσης όπως προκύπτει από την έρευνα της αρμόδιας αρχής, εντούτοις στην κυριολεξία στη συνέχεια τα «εγκατέλειψε», τα παράτησε να ερημώνουν και ουδέποτε τα αξιοποίησε.

Κάτι που δείχνει να πράττει εσχάτως μέσα από σχέση που φέρεται να έχει διαμορφώσει με την Hilton, όσον αφορά δυο ξενοδοχεία, ένα στο Κεφαλάρι και ένα στο Μικρολίμανο!

Σε 5 χώρες «ξεψαχνίζει» τον επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου, η Αρχή για το ξέπλυμα!

Οι 5 επιστολές της Αρχής προς τις αντίστοιχες Αρχές ξένων χωρών

Απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης αναφέρουν ότι ήδη την υπόθεση Δουζόγλου «τρέχουν» οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ υπήρξαν σοβαρές εξελίξεις και διεθνείς κινήσεις – αναφορές της Αρχής!

Όπως σημειώνουν αξιόπιστοι κύκλοι, υπογράφτηκαν από τον επικεφαλής της Αρχής κ. Βουρλιώτη 5 επιστολές που εστάλησαν στις αρμόδιες ανεξάρτητες Αρχές, της Βενεζουέλας, των ΗΠΑ, της Ελβετίας, των Παρθένων Νήσων και της Κύπρου, από τις οποίες ζητείται συνδρομή στην έρευνα για πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τεράστιου ύψους, διά της παροχής κρίσιμων στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών, οικονομικών – επιχειρηματικών συναλλαγών καθώς και εξωχώριων εταιριών που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση υπόθεση!

Το δαιδαλώδες πλέγμα εταιριών στην Κύπρο, το συγγενικό πρόσωπο και το ύποπτο έμβασμα από Βενεζουέλα σε Ζυρίχη!

Μετά από καταγγελίες και στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Αρχής για το ξέπλυμα, κατ’ αρχήν διερευνάται στην Κύπρο ένα δαιδαλώδες, όπως το χαρακτηρίζουν, πλέγμα εταιριών στις οποίες εμπλέκεται πρόσωπο πρώτου βαθμού συγγενείας με τον κ. Δουζόγλου, ενώ φέρονται οι εταιρίες αυτές να συνδέονται με άλλα εταιρικά σχήματα στον Παναμά!

Επιπροσθέτως διερευνάται ένα έμβασμα πολλών εκατομμυρίων ύποπτης προέλευσης που ακολούθησε την διαδρομή Βενεζουέλα- Μαϊάμι – Ζυρίχη – Αθήνα και το οποίο θεωρείται κρίσιμο και σημαντικό. Γι’ αυτό άλλωστε διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ούτως ώστε να ζητηθεί και νομική συνδρομή από την Ελβετία.

Ραγδαίες εξελίξεις για 3 καραμπινάτες υποθέσεις που αφορούν Βενεζουελάνο του real estate, μεγαλοεφοπλιστή, στοιχηματζή και σπάσιμο των capital controls!

 

Το περίεργο δάνειο πολλών εκατομμυρίων από αμερικανική τράπεζα χωρίς εξασφαλίσεις!!!!

Κατά τις ίδιες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, στο επίκεντρο της έρευνας από την Αρχή έχει τεθεί και ένα δάνειο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που ο ομογενής – εκ Βενεζουέλας- επιχειρηματίας έχει λάβει από Αμερικανική τράπεζα χωρίς την παροχή εγγυήσεων!!!

Γεγονός εξαιρετικά περίεργο να εγκρίνεται χρηματοδότηση και μάλιστα από τράπεζα των ΗΠΑ, χωρίς την παροχή εξασφαλίσεων!!!

Φημολογείται ότι η αμερικανική αυτή τράπεζα συνδέεται με συμφέροντα από τον Παναμά!

Σε κάθε περίπτωση μέσα από την επιστολή που εστάλη από την Αρχή προς την αντίστοιχη ανεξάρτητη Αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών ζητείται η παροχή στοιχείων και διευκρινίσεων σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές παντός είδους του επιχειρηματία Δουζόγλου στις ΗΠΑ!

«Μποτιλιάρισμα» στις Ανεξάρτητες Αρχές: Φύγε εσύ, έλα εσύ σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ΚΕΦΟΜΕΠ – Οι 4 εφοπλιστές, οι 3 εισηγμένοι, οι 4 ποδοσφαιρικοί παράγοντες και οι 2 ποινικές διώξεις σε μεγάλο όμιλο!

Ένας μικρός χαμός γίνεται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της χώρας, όπου διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες στο στόχαστρο της αρχής για το ξέπλυμα έχουν μπει εδώ και καιρό 4 μεγαλοεφοπλιστές, για ζητήματα που αφορούν κυρίως φορολογικά ζητήματα αλλά και ύποπτα εμβάσματα ιδιαιτέρως υψηλών ποσών για τα οποία κλήθηκαν από τις τράπεζες να αιτιολογήσουν την προέλευση τους!

Ο ένας εφοπλιστής- παράγοντας, γόνος παραδοσιακής οικογένειας με ενασχόληση , όπως και ο αδερφός του, με προβεβλημένες δραστηριότητες, είχε και κατά το παρελθόν ανοικτά θέματα με την εφορία μεγάλου πλούτου.

Ο δεύτερος θεωρείται μπον βιβέρ, με έντονες διακυμάνσεις στην επιχειρηματική – εφοπλιστική δράση, λάτρης των ακινήτων και των ωραίων, πολύ νέων, γυναικών!

Ο τρίτος, επίσης μπον βιβέρ και με εφοπλιστική ενασχόληση σε Αίγυπτο και Λιβύη αλλά και τον Περσικό!

Ο τέταρτος, είναι εκ των πρωταγωνιστών του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου όλων των εποχών στη χώρα μας και ελέγχεται μεταξύ άλλων για πλήθος φορολογικών και άλλων παραβάσεων, απάτες και ξέπλυμα, κυρίως μέσα από το σπάσιμο των capital controls, που δεν εμπίπτουν στην ασυλία των τραπεζιτών!

Οι 3 εισηγμένοι!

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες αρχές έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τους κωδικούς στο χρηματιστήριο προκειμένου να διαπιστώσουν ή όχι την βασιμότητα των σχετικών καταγγελιών για φοροδιαφυγή, απάτη και αδιευκρίνιστης προέλευσης κεφάλαια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελέγχονται μεταξύ άλλων και για ξέπλυμα οι βασικοί μέτοχοι τριών εισηγμένων εταιριών!

Οι 4 ποδοσφαιρικοί παράγοντες

Οι ίδιες απολύτως αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι το διάστημα αυτό ελέγχονται και 4 ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

Η μία περίπτωση αφορά ποδοσφαιρικό παράγοντα από νησί του Αιγαίου!

Η δεύτερη έχει να κάνει με παράγοντα της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπορική οικογενειακή επιχείρηση και φέρεται να εμπλέκεται σε τριγωνικές συναλλαγές με εταιρίες κορυφαίου παράγοντα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, τον οποίο και τροφοδοτεί με πρώτη ύλη!

Οι άλλες δυο περιπτώσεις αφορούν ποδοσφαιρικές ομάδες της νότιας Ελλάδας και δραστηριότητες των ελεγχόμενων στο εξωτερικό.

Οι 2 ποινικές διώξεις!

Στο μεταξύ, η εισαγγελία πρωτοδικών άνοιξε αιφνιδιαστικά και χειρίστηκε με μυστικότητα, ποινική υπόθεση μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, η οποία αφορά φορολογικό ζήτημα που προκύπτει από περίεργη σύμβαση και προμήθεια.

Το ποιος είναι ο όμιλος αυτός δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί από τις πηγές, ωστόσο βέβαιον θεωρείται ότι ασκήθηκαν ή θα ασκηθούν εντός των ημερών ποινικές διώξεις στους 2 κατά το νόμο υπεύθυνους!

Ο Τζώρτζης θα σπάσει τη σιωπή του; Έτοιμοι να μιλήσουν οι Κουτσολιούτσοι, τώρα που βλέπουν πως το σχέδιο για παραγραφή η πιάτσα το πήρε χαμπάρι και δεν προχωράει, ενώ η δίκη θα γίνει!

Επικρατεί μια έντονη φημολογία στην αγορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που απορρέει από δικαστικές πηγές, ότι οι Κουτσολιούτσοι που επιδίωκαν με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν την δίκη και να οδηγήσουν την υπόθεση της Folli Follie σε παραγραφή, αποτυγχάνοντας οικτρά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σκέφτονται να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν πρόσωπα και καταστάσεις με πρωταγωνιστικό ρόλο που μέχρι σήμερα την έχουν βγάλει καθαρή λόγω επικέντρωσης των αρχών στα προβεβλημένα πρόσωπα και την οικογένεια.

Οι Κουτσολιούτσοι και ειδικά ο Τζώρτζης φέρονται απογοητευμένοι καθώς συνειδητοποιούν ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης την έχουν σκαπουλάρει, τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων που …σάπισαν στη φυλακή!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάποιοι «φίλοι» φέρονται να έπαιξαν διπλό παιχνίδι εις βάρος του Τζώρτζη -κυρίως- και του πατέρα του, κάνοντας πλιάτσικο στα ασημικά της Folli Follie και προδίδοντας την εμπιστοσύνη!

Υπό αυτό το πρίσμα φημολογείται ότι θα ανοίξουν στόματα. Η σιωπή θα σπάσει. Και θα μπουν στο κάδρο δικηγόροι – νταραβεριτζήδες, ανδρόγυνα συνηγόρων με ύποπτη δράση, χρηματιστές, τραπεζίτες, αλλά και πρόσωπα πέραν πάσης υποψίας που μετείχαν στη ληστεία των ασημικών της Folli Follie εις βάρος των τραπεζών, των μετόχων και των ομολογιούχων!

Είναι προφανές πως εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι οι Κουτσολιούτσοι θα μιλήσουν, τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου που θα συμπαρασύρει πλήθος εμπλεκομένων οι οποίοι την ώρα τούτη παραμένουν στο απυρόβλητο.

Το γεγονός πάντως είναι πως οι Αρχές γνωρίζουν…Διαθέτουν στοιχεία!

Το ζήτημα στις υποθέσεις αυτές είναι οι μαρτυρίες, οι ομολογίες που καθιστούν μια υπόθεση ξεκάθαρη πέραν πάσης αμφιβολίας…

Ποινικές διώξεις σε 2 επώνυμους επιχειρηματίες με ευρείες αναφορές – Προηγήθηκε εκτεταμένη μυστική έρευνα της Δικαιοσύνης και στοιχεία αρμόδιων Ανεξάρτητων Αρχών

Μαθαίνω ότι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος πρόκειται να απαγγελθούν σε δύο πολύ γνωστά πρόσωπα της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας, μετά από έρευνα αρμοδίων αρχών που κράτησε αρκετό καιρό και η οποία διατηρήθηκε μακριά από την δημοσιότητα.

Η αναγνωρισιμότητα των εμπλεκομένων προσώπων, καθώς και το εύρος του σύνθετου κατηγορητηρίου που αφορούσε ξέπλυμα και βαριές φορολογικές παραβάσεις (βαρβάτα κακουργήματα) σε συνδυασμό με άλλες οικονομικές εγκληματικές δράσεις που έλαβαν χώρα περίπου πριν από μία δεκαετία (τουλάχιστον), οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να κρατήσουν αυστηρή μυστικότητα στην έρευνα αλλά και στην ανάκριση!

Οι πληροφορίες λένε πως η εισαγγελία ολοκλήρωσε προσφάτως το πόρισμα της μετά τις εισηγήσεις αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής αλλά και την περαιτέρω ανακριτική και εισαγγελική έρευνα που επακολούθησε.

Η αναμενόμενη δημοσιοποίηση της άσκησης των διώξεων, θα δημιουργήσει αίσθηση στην επιχειρηματική και όχι μόνο κοινότητα, καθώς πρόκειται για πρόσωπα με ευρείες αναφορές!

Το deal της Τέρνα Ενεργειακή θα γίνει – Γιατί δεν βιάζονται στον όμιλο Περιστέρη – Οι τράπεζες «δουλεύουν», η First συζητάει με γνωστό στη χώρα ξένο fund!

Το deal της Τέρνα Ενεργειακή πρώτοι εμείς το αποκαλύψαμε!

Εμείς επίσης βγάλαμε στο φως ότι οι συζητήσεις γινόταν με την Macquarie!

Στη συνέχεια αποκαλύψαμε την εμπλοκή της First, την από κοινού διαπραγμάτευση με την Macquarie και στη συνέχεια την αποχώρηση των Αυστραλών!

Και επιπροσθέτως αναδείξαμε ότι τα δύο funds δεν τα βρήκαν στα ποσοστά, καθώς η First ήθελε το 51% και η Macquarie το 65%!

Επιμένουμε λοιπόν ότι το deal αργά ή γρήγορα θα γίνει.

Η First συζητάει ήδη με 2 funds εκ των οποίων το ένα είναι πολύ γνωστό και ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα!

Ταυτοχρόνως οι τράπεζες δουλεύουν το χρηματοδοτικό!

Οι καθυστερήσεις και ο εύλογος φόβος της αγοράς

Είναι λογικό μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί στο εκκολαπτόμενο deal εξαγοράς της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, έχουν ανησυχήσει ένα κομμάτι της ενεργειακής αγοράς, αλλά και τους θιασώτες της μετοχής της εταιρείας, ιδιώτες και θεσμικούς.

Ειδικά οι εξελίξεις γύρω από την εξαγορά, με την έλευση και δεύτερου ενδιαφερόμενου (Macquarie), που συνέπραξε με τον πρώτο (First Sentier), αλλά μετά αποχώρησε, όπως και η μεγάλη χρονική διάρκεια των συζητήσεων, έχουν δημιουργήσει ένα μούδιασμα στην αγορά, που φοβάται ανατροπή δεδομένων.

Προσέτρεξα σε τραπεζικές πηγές, που έχουν εμπλοκή στο όλο θέμα του τεράστιου για τα ελληνικά δεδομένα πρότζεκτ, προκειμένου να αποκομίσω μία από πρώτο χέρι άποψη για το θέμα – το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, το Radar.gr έφερε πρώτο στη δημοσιότητα – που σε πολλούς φαίνεται ότι λιμνάζει πέραν των φυσιολογικών ορίων.

Η απάντηση που πήρα ήταν ότι οι τράπεζες αυτή τη στιγμή «δουλεύουν» το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων!

Και ότι σε κάθε περίπτωση, παρά τις καθυστερήσεις, το deal θα γίνει, πιθανότατα σε δύο φάσεις.

Δηλαδή αναζωπυρώνεται το αρχικό σενάριο που προέβλεπε πώληση άμεσα ενός μέρους των μετοχών στα 22,99 ευρώ και πώληση σε δεύτερο χρόνο, αυστηρά προσδιορισμένο, του υπόλοιπου ποσοστού στα 27 ευρώ, αφού προηγουμένως έχουν ωριμάσει έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Στο μεταξύ o πωλητής, όσο κρατάνε οι συζητήσεις, κερδισμένος βγαίνει, καθώς συνεχίζει να εισπράττει και να επωφελείται διπλά, τόσο από την άνοδο των τιμών (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ EΝΕΡΓΕΙΑΚH) όσο και από την διαφήμιση στα μεγάλα διεθνή σπίτια της εταιρείας του.

Οπότε, δεν έχει λόγο να βιάζεται, αναμένοντας να ολοκληρωθούν οι εξελίξεις και οι σχετικές συζητήσεις, μεταξύ αγοραστή και τραπεζών!

Διαβάστε περισσότερα