Νέα συνταρακτικά στοιχεία που επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση των δικαστικών αρχών καθώς και τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος δεδομένου ότι προσκομίζονται ντοκουμέντα – φωτιά για εμπλοκή προσώπων , που ως τώρα κινούνταν στο παρασκήνιο , αλλάζουν το σκηνικό στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Τα νέα δεδομένα , ανατρέπουν εν πολλοίς τις μέχρι σήμερα συμβατότητες της πολύκροτης υπόθεσης και φωτίζουν άγνωστες πτυχές της που εφόσον επιβεβαιωθούν από την έρευνα που θεωρείται σίγουρο πως θα ακολουθήσει θα διευρύνουν το κατηγορητήριο της υπόθεσης οδηγώντας στο εδώλιο πλήθος νέων προσώπων , τα οποία ως σήμερα κάλυπτε ένα αδιόρατο αλλά πολύ ισχυρό όπως αποδεικνύεται τείχος σιωπής.

Δύο είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες οδηγούν τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της Folli Follie

Α) Στη χρηματιστηριακή «υποστήριξη» του σκανδάλου των Κουτσολιούτσων: Για την εξαπάτηση των επενδυτών και της προώθηση της εικόνας μια τάχα δυναμικής επιχείρησης με «τρελές» προοπτικές στην Ασία , στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός που ενεπλάκη πολλαπλώς. Κινήθηκε σε διάφορα επίπεδα αφού πέραν της δημιουργίας της ωραιοποιημένης εικόνας της Folli Follie και των – τάχα μου -τεράστιων προοπτικών της με χρηματιστές – παπαγαλάκια που εξαπάτησαν ακόμη και ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια, έστησαν και ένα απίστευτο δίκτυο δημοσίων σχέσεων . Λέγεται ότι οι ουρές των Ιαπώνων τουριστών που εμφανιζόταν στο κατάστημα της εταιρίας στο κέντρο της Αθήνας δεν ήταν τίποτε περισσότερο από εθελοντές που με το …αζημίωτο , οδηγούνταν εκεί εξασφαλίζοντας τα δωράκια τους.

Β) Σημαντικό μερίδιο στο στήσιμο του μεγαλύτερου σκανδάλου της σύγχρονης ελληνικής χρηματιστηριακής ιστορίας φέρεται να έχουν οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι της οικογένειας Κουτσολιούτσου που περιέργως πως , έχουν προς το παρόν βγει εκτός κάδρου: Όμως τα νέα στοιχεία αποδεικνύουν πως αυτοί έπαιξαν καίριο ρόλο στο στήσιμο της υπόθεσης αφού αποτελούσαν τους κύριους «επιχειρηματικούς» συμβούλους για το «μαγείρεμα» των οικονομικών στοιχείων των δραστηριοτήτων στην Ασία. Διαθέτοντας λόγω τραπεζικών διασυνδέσεων δίκτυα «συνεργασίας» με εταιρίες συμβούλων και τράπεζες στην ΝΑ Ασία «άνοιξαν το δρόμο» στους κατηγορούμενους για το στήσιμο των διαύλων που οδήγησε στους παραποιημένους λογαριασμούς της Folli Follie.

Σε απλά λόγια οι πληροφορίες λένε πως στις Αρχές έχουν φτάσει ατράνταχτα στοιχεία, πιθανόν ανωνύμως, τα οποία αναδεικνύουν τους ρόλους που διαδραμάτισαν στην Εγκληματική Οργάνωση των Κουτσολιούτσων, χρηματιστές, δικηγόροι και επιχειρηματικοί μυστικοσύμβουλοι, που στην πραγματικότητα φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες ότι υπήρξαν μέλη της συμμορίας σε όλη τη φάση εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού προς ίδιον όφελος!

Επιπροσθέτως στο μικροσκόπιο των Αρχών τίθεται το πλιάτσικο των πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie όπως για παράδειγμα τα Αττικά Πολυκαταστήματα (Attica)!

Κατόπιν αυτών η υπόθεση εισέρχεται σε νέα φάση και σε διεύρυνση του κατηγορητηρίου , αφού τα νέα στοιχεία δεν μπορεί παρά να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές .

Έτσι παρά το γεγονός ότι σοβούν οι φήμες ότι στο παρασκήνιο ορισμένες πλευρές κινούνται ζωηρά για την παραγραφή της υπόθεσης λόγω χρόνου και με το πρόσχημα της επικείμενης διπλής ή τριπλής εκλογικής αναμέτρησης παράγοντες της Δικαιοσύνης δεν θεωρούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί επί θητείας του σημερινού εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος δεν θα θελήσει να συνδέσει τα ύστερα της θητείας του- αφυπηρετεί τον Ιούνιο – με την παραγραφή του τεράστιου σκανδάλου.

Οι ιδίες πηγές υποστηρίζουν πως ο κ. Ντιογάκος έχει γνώση της δράσης του κυκλώματος το οποίο έχοντας άκρες και σε κυβερνητικά κέντρα , μεθοδεύει την παραγραφή του σκανδάλου της Folli Follie ώστε η οικογένεια Κουτσολιούτσου που ρήμαξε την εταιρία να αποφύγει την αμείλικτη τιμωρία της Θέμιδας.

Άλλωστε οι δικαστικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για τους κίνδυνους παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία παραπέμφθηκε στο Εφετείο Κακουργημάτων η οικογένεια Κουτσολιούτσου και όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο ζημίωσε την εταιρία τουλάχιστον κατά 400 εκατ. Ευρώ . Αυτό συνέβη στις αρχές Ιουνίου όταν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ είχε “κρούσει” για πρώτη φορά βαριά “καμπάνα” κινδύνου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης λύσεως, μείζον ζήτημα για τη λειτουργία του Εφετείου από την αποχή των δικηγόρων σε πρωτόδικες υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων», ανέφερε στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης .

Τα «γλειψίματα» στην Δικαιοσύνη με αφορμή τον «εύκολο στόχο», ο «Σάπιος» που κυνηγά την «Σαπίλα» και η Αρχή για το ξέπλυμα που δεν μπορεί να συνεδριάσει γιατί ο Τσιάρας δεν έχει ορίσει εκπρόσωπο στην ολομέλεια!

H προειδοποίηση

Αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον κ. Τσιάρα, η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών επικοινώνησε ξανά με το υπουργείο.

Ενημέρωσε εκ νέου και ανέμενε την επίλυση του προβλήματος. Εκ του αποτελέσματος, βρήκε ξανά κλειστή την πόρτα του υπουργείου Δικαιοσύνης .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ.Γκανέ απέστειλε και εγγράφως το SOS της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αποτυπώνοντας σε αδρές γραμμές την τραγική κατάσταση που ήδη είχαν περιέλθει τα δικαστήρια. «Περισσότερες από 400 υποθέσεις εγκληματικής οργάνωσης έχουν μέχρι τώρα αναβληθεί», ανέφερε.

Μια μέρα μετά την αποστολή του νέου εγγράφου οι τρεις εφέτες που συμμετείχαν στη σύνθεση του Εφετείου Κακουργημάτων που δίκαζε την υπόθεση ανακοίνωσαν την “αναγκαστική αναβολή” της δίκης, ένα χρόνο μετά την έναρξη της, διατυπώνοντας από έδρας ένα διπλό κατηγορώ.

Αφενός κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν προχώρησε την προαναγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση για κατάργηση της προσφάτως ψηφισθείσας υποχρεωτικής φυλάκισης όσων πρωτόδικα καταδικάζονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αφετέρου κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας που αρνήθηκε να εξαιρέσει τους συνηγόρους της υπόθεσης, επιτρέποντας τους να δικάσουν μία υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών.

H δίκη για την πολύκροτη υπόθεση άρχισε τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από λίγες συνεδριάσεις διακόπηκε τον Απρίλιο για τις 13 Δεκεμβρίου .

Όμως κατά τη διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγκάστηκε να διακόψει και πάλι για τις 19 Ιουνίου λόγω -όπως κατήγγειλε το ίδιο το δικαστήριο- της αδράνειας της Πολιτείας και της ασυνεννοησίας αρμόδιων θεσμικών φορέων να επιλύσει ένα νομικό ζήτημα, που εν τέλει είχε άμεση αντανάκλαση στην εξέλιξη της δίκης,

Διαβάστε ακόμη: