Η Societe Generale, η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, δεν κατάφερε να “πιάσει” τις προσδοκίες της αγοράς για τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου καθώς η πτώση του γαλλικού τμήματος λιανικής  επιβάρυνε τα κέρδη, παρά την ανθεκτική απόδοση του τμήματος της επενδυτικής τραπεζικής.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα του Ομίλου μειώθηκαν κατά 6,2% σε σχέση με πέρυσι σε περίπου €6,2 δισ. κάτω από τον μέσο όρο των €6,3 δισ. από 13 εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς.

Ο Γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη στα €295 εκατ. πάνω από τα €168 εκατ. που περίμεναν οι αναλυτές της αγοράς, μειωμένα όμως σε ποσοστό 80% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ήταν μειωμένα καθώς η τράπεζα κατέγραψε €340 εκατ. σε απομειώσεις που συνδέονται με ορισμένες από τις δραστηριότητές της, επιπλέον μιας πρόβλεψης €270 εκατ. για αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, και τα δύο χτυπήματα στην τελική γραμμή της Societe Generale είχαν επισημανθεί στην ημέρα επενδυτών της τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: