Με αφορμή τις εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα διά μέσω του προγράμματος αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης μαθαίνω ότι εσχάτως παρατηρείται μια επανάκαμψη του περίφημου Τέλη Μυστακίδη, του δισεκατομμυριούχου εμβληματικού βασιλιά των μετάλλων με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του επισήμανε ότι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι τώρα!

Ο Τέλης Μυστακίδης θυμίζεται ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά την εποχή των μνημονίων, γύρω στο 2012-13, είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την Εθνική τράπεζα, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε μετοχικά στην Τράπεζα Πειραιώς διά μέσω των ιλιγγιωδών αυξήσεων κεφαλαίου, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος μετά τον Αμερικανό Πόλσον!

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο Τέλης Μυστακίδης τόσο λόγω της καταγωγής του από την Θεσσαλονίκη (όπου ήδη σαρώνει με αγορές ακινήτων) όσο και λόγω αμερικανικής πίεσης, είχε επιδείξει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα είχε απευθυνθεί στην UEFA για αποκόμιση σχετικών με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη πληροφοριών!

Επιπροσθέτως είχε ακουστεί ότι το ενδιαφέρον Μυστακίδη δεν περιοριζόταν στην ποδοσφαιρική ομάδα της συμπρωτεύουσας αλλά και στον ΟΛΘ και το Μακεδονία Παλλάς!

Επί του προκειμένου, οι πληροφορίες επιμένουν ότι η εμπλοκή του Μυστακίδη στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και συμπίπτει χρονικά εκτός των άλλων με την γνωστή και δεδομένη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σταδιακές πωλήσεις μετοχών τόσο της Εθνικής τράπεζας όσο και της Τρ. Πειραιώς όπου το ΤΧΣ κατέχει το 40% και το 27% των μετοχών αντίστοιχα!

Διαβάστε ακόμη: