Οι μετοχές διολίσθησαν την Τρίτη καθώς η Wall Street πέτυχε ένα πρόσφατο ράλι που οδήγησε τον S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και εννέα μήνες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,1%, κυμαινόμενος κοντά σε υψηλό 9 μηνών. Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones υποχώρησε 57 μονάδες, ή 0,2%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,2%.

Η ενέργεια και η τεχνολογία υποχώρησαν μισό τοις εκατό οδηγώντας τον S&P 500 χαμηλότερα. Cisco Systems και τα McDonald’s υποχώρησαν περίπου 1% το η κάθε μια, παρασύροντας τον Dow.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν 1% την ημέρα μετά την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου ακουστικού εικονικής πραγματικότητας από τον τεχνολογικό γίγαντα καθώς και νέου λογισμικού στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών του τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η μετοχή έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών πριν από την ανακοίνωση.

«Αν είστε μια εταιρεία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η ουρά κουνάει τον σκύλο σε κάποιο βαθμό», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. «Η Apple, δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της κεφαλαιοποίησης της αγοράς της, θα ακολουθήσει το δρόμο της με τους περισσότερους ευρύτερους δείκτες».

Εν τω μεταξύ η μετοχή της Coinbase σημείωσε πτώση άνω του 18% μετά την μήνυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της εταιρείας κρυπτογράφησης.

Η SEC ισχυρίστηκε ότι η Coinbase ενεργούσε ως μη εγγεγραμμένος μεσίτης και ανταλλαγή. Bitcoin είχε μεταβληθεί ελάχιστα.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά στις αρχές της διαπραγμάτευσης και πριν το άνοιγμα της αγοράς στις ΗΠΑ. Ο Dow υποχώρησε περίπου 50 μονάδες ή 0,2%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2% και ο Nasdaq υποχώρησε 0,4%.

Διαβάστε περισσότερα