Οι μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τη συζήτηση για το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού χρέους στην Ουάσιγκτον την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του Μαΐου.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones διαπραγματεύθηκε 132 μονάδες χαμηλότερα, κατά 0,4%. Ο S&P 500 έπεσε 0,4% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,3%.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο μια συμφωνία για τον περιορισμό των βασικών δαπανών των ομοσπονδιακών δαπανών για δύο χρόνια και την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους, αλλά η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί ακόμη.

Η συμφωνία πέρασε από μια μεγάλη δοκιμασία την Τρίτη το βράδυ, αφού προχώρησε στο βήμα της Βουλής μετά από ψήφους 7-6 στην Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί γύρω στις 8:30 μ.μ. ET Τετάρτη.

«Νομίζω ότι έχουμε τις ψήφους για να το ψηφίσουμε σήμερα», δήλωσε ο βουλευτής Πάτρικ Μακ Χένρι, διαπραγματευτής του Δημοκρατικού Κόμματος για τη συμφωνία για το χρέος, στο CNBC το πρωί της Τετάρτης.

Οι κινήσεις έρχονται μετά από μια σίγαση ημέρας διαπραγμάτευσης την Τρίτη που είδε τον Dow  έχασε περίπου 50 μονάδες ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,3%.

Ο μήνας κλείνει ανοδικά για τους S&P και Nasdaq, όχι και για τον Dow

Για τον μήνα, ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 6%. Ο S&P 500, ωστόσο, σημείωσε άνοδο μόνο περίπου 0,5%, ενώ ο Dow υποχώρησε 3,4%.

Η υπεραπόδοση του βαρέως τεχνολογικού Nasdaq οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, που ώθησε για λίγο την Nvidia.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια την Τρίτη. Ωστόσο, πολλοί στη Wall Street ανησυχούν ότι η ισχύς της αγοράς ήταν πολύ περιορισμένη.

«Δεν βλέπουμε σημάδια ευρείας συμμετοχής. Δεν βλέπουμε σημάδια πρώιμων κυκλικών αλλαγών πάνω από το A.I.», δήλωσε επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός στην Delos Capital Advisors στο Ντάλας.

Διαβάστε περισσότερα