Η μετοχή της Nvidia βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει στο ανώτατο όριο 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σήμερα Τρίτη, αφού οι συναλλαγές προσυνεδριακά οδήγησαν τις μετοχές στα 409 δολάρια. Η διαπραγμάτευση πριν το σημερινικό άνοιγμα σηματοδότησε την επικείμενη είσοδο της Nvidia σε ένα μικρό κλαμπ κυρίως εταιρειών τεχνολογίας.

Ωστόσο οι μετοχές της Nvidia πρέπει να διατηρούνται πάνω από 404,86 $ για να διατηρηθεί αυτή η διάκριση.

Οι μετοχές της chipmaker εκτοξεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την δημοσίευση τριμηνιαίων κερδών που ξεπέρασαν σημαντικά τις συναινετικές εκτιμήσεις. Το κέρδος της Nvidia ενθάρρυνε άλλους κατασκευαστές τσιπ, με αξιοσημείωτη εξαίρεση την Intel, και τροφοδοτήθηκε επίσης εν μέρει από εκτιμήσεις που ήταν πιο αισιόδοξες από το αναμενόμενο.

Είναι σημαντικό ότι η Nvidia προέβλεψε πωλήσεις 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο για το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Οι αναμενόμενες πωλήσεις ήταν 50% υψηλότερες από τις εκτιμήσεις της συναίνεσης για 7,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ήταν μια χρονιά ορόσημο για τους κατασκευαστές τσιπ, μέρη της βιομηχανίας τεχνολογίας και του Nasdaq, εν μέρει λόγω της φρενίτιδας της τεχνητής νοημοσύνης και της πιθανότητας επιβράδυνσης των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Μαζί με την Nvidia, ενισχύθηκαν επίσης στις συναλλαγές της περασμένης εβδομάδας οι Alphabet, Meta και Microsoft.

Οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών ή οι GPU της Nvidia είναι κρίσιμες για τις παραγωγικές πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT του OpenAI και το Bard της Google.

Η εταιρεία ήταν ιστορικά ηγέτης στον λεγόμενο «διακριτή» ή αυτόνομο τομέα GPU, αλλά μέχρι πρόσφατα, πολλοί καταναλωτές θεωρούσαν ότι οι GPU χρησιμοποιούνται κυρίως για εντατικά παιχνίδια.

Διαβάστε περισσότερα