Η Nvidia ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου για το οικονομικό με ισχυρότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη που οδήγησε τις μετοχές σε άνοδο 26% στις εκτεταμένες συναλλαγές.

Η εταιρεία σε σχέση με τις συναινετικές εκτιμήσεις της Refinitiv για το τρίμηνο που έληξε τον Απρίλιο δήλωσε,

  • EPS: $1,09, προσαρμοσμένο, έναντι 92 σεντς που αναμένονταν
  • Έσοδα: 7,19 δισ. $, έναντι 6,52 δισ. $ αναμενόμενων

Η Nvidia είπε ότι αναμένει πωλήσεις περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συν ή πλην 2%, το τρέχον τρίμηνο, περισσότερο από 50% υψηλότερες από τις εκτιμήσεις της Wall Street για 7,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν από την κίνηση της μετοχής στις after hours συναλλαγές, η μετοχή της Nvidia αυξήθηκε κατά 109% μέχρι στιγμής το 2023, κυρίως λόγω της αισιοδοξίας που πηγάζει από την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι η εταιρεία βλέπει «αυξάνεται η ζήτηση» για τα προϊόντα του data center.

Ο όμιλος κέντρων δεδομένων της Nvidia ανέφερε πωλήσεις 4,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι προσδοκιών 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια ετήσια αύξηση 14%. Η Nvidia είπε ότι η απόδοση καθοδηγήθηκε από τη ζήτηση για τα τσιπ GPU της από προμηθευτές cloud καθώς και μεγάλες εταιρείες καταναλωτικού Διαδικτύου, οι οποίες χρησιμοποιούν τσιπ Nvidia για να εκπαιδεύσουν και να αναπτύξουν παραγωγικές εφαρμογές AI, όπως το ChatGPT του OpenAI.

Η ισχυρή απόδοση της Nvidia στο κέντρο δεδομένων δείχνει ότι τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά για τους παρόχους cloud και άλλες εταιρείες που διαθέτουν μεγάλο αριθμό διακομιστών.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ήταν 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια ή 82 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια ή 64 σεντς την προηγούμενη περίοδο. Οι συνολικές πωλήσεις της Nvidia μειώθηκαν κατά 13% από 8,29 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα