search

ΚΟΣΜΟΣ

Η Meta σταματά την κατασκευή των δύο από τα τρία data centers που αναπτύσσει στη Δανία

Η Meta Platforms Inc σταμάτησε την κατασκευή δύο data centers (κέντρων δεδομένων) στο Odense της Δανίας και θα επικεντρωθεί σε έναν νέο τύπο κέντρου δεδομένων.

meta

Η Meta Platforms Inc σταμάτησε την κατασκευή δύο data centers (κέντρων δεδομένων) στο Odense της Δανίας και θα επικεντρωθεί σε έναν νέο τύπο κέντρου δεδομένων που χρησιμοποιείται για την τεχνητή νοημοσύνη (AI), δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας νωρίτερα την Πέμπτη.

Η Meta, ιδιοκτήτης του Facebook, έχει ήδη δύο μεγάλα κέντρα δεδομένων στο Odense, αλλά μόνο ένα από τα άλλα τρία κέντρα που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή εκεί θα ολοκληρωθεί.

«Τον τελευταίο μήνα, ανακοινώσαμε μια σειρά μέτρων για να μας καταστήσουν έναν πιο εξορθολογισμένο οργανισμό», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της Meta, Peter Münster.

«Ένα σημαντικό μέρος αυτών των μέτρων είναι να μετατοπίσουμε μεγαλύτερο μέρος των πόρων μας σε τομείς ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας στρατηγικής επένδυσης στην τεχνητή νοημοσύνη», είπε.

Τον περασμένο μήνα, η Meta δήλωσε ότι θα περικόψει 11.000 θέσεις εργασίας, την πρώτη στα 18 χρόνια ιστορίας της εταιρείας, μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα σε αρκετά τρίμηνα.

Τα παραδοσιακά κέντρα δεδομένων της εταιρείας φιλοξενούν διακομιστές για εφαρμογές όπως το Facebook και το Instagram.

Αλλά οι υπολογισμοί που απαιτούνται για την τεχνητή νοημοσύνη απαιτούν μια νέα γενιά κέντρων δεδομένων, είπε ο Münster.

MetaOdenseDatacenter

Η κατασκευή των δύο κέντρων δεδομένων που είχαν σταματήσει στο Odense ξεκίνησε τον Αύγουστο.

Ωστόσο, την Τρίτη η Meta τερμάτισε τη συμφωνία με την αναθέτουσα εταιρεία Per Aarsleff αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δανικών κορωνών (344 εκατομμύρια δολάρια).

Διαβάστε ακόμη: