Η Nvidia, κατασκευάστρια GPU με έδρα τις ΗΠΑ, αποκάλυψε πρόσφατα την τεχνολογία AI που ονομάζεται “Magic3D” που θα μπορούσε να δημιουργήσει τρισδιάστατα μοντέλα από μια εντολή κειμένου.

Ένα ολοκαίνουργιο εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου από κείμενο σε 3D που ονομάζεται Magic3D παράγει μοντέλα 3D mesh υψηλής ποιότητας.

Το εργαλείο δίνει στους πελάτες νέους τρόπους ελέγχου της σύνθεσης 3D, τεχνικών ρύθμισης εικόνας και μεθόδων επεξεργασίας που βασίζονται σε άμεσες οδηγίες, ανοίγοντας νέες προοπτικές για πολλές δημιουργικές εφαρμογές, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του Magic3D.

η τεχνική θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε να παράγει τρισδιάστατα μοντέλα χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένη τεχνογνωσία

Στην εργασία τους οι ερευνητές περιέγραψαν πώς αυτή η τεχνική θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε να παράγει τρισδιάστατα μοντέλα χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

«Μόλις τελειοποιηθεί, η προκύπτουσα τεχνολογία θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών (και VR) και ίσως τελικά να βρει εφαρμογές σε ειδικά εφέ για ταινίες και τηλεόραση. Ελπίζουμε με το Magic3D. Μπορούμε να εκδημοκρατίσουμε τη σύνθεση 3D και να ανοίξουμε τη δημιουργικότητα όλων στη δημιουργία τρισδιάστατου περιεχομένου», είπαν.

Ποιες εργασίες μπορεί να χειριστεί το Magic3D

Όπως το DreamFusion, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μοντέλο κειμένου σε εικόνα για να δημιουργήσει μια εικόνα 2D που στη συνέχεια βελτιστοποιείται σε ογκομετρικά δεδομένα NeRF (πεδίο νευρικής ακτινοβολίας), το Magic3D χρησιμοποιεί μια διαδικασία δύο σταδίων που παίρνει ένα ακατέργαστο μοντέλο κατασκευασμένο σε χαμηλή ανάλυση και το βελτιστοποιεί σε υψηλότερη ανάλυση.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της εργασίας, η μέθοδος Magic3D μπορεί να δημιουργήσει τρισδιάστατα αντικείμενα δύο φορές πιο γρήγορα από το DreamFusion.

Χρησιμοποιούν ένα σύστημα βελτιστοποίησης δύο σταδίων χονδρικής έως λεπτής για την παραγωγή υλικού από κείμενο σε 3D που είναι τόσο γρήγορο όσο και υψηλής ποιότητας. Πριν φτιάξουν ένα χονδροειδές μοντέλο, χρησιμοποιούν μια διάχυση χαμηλής ανάλυσης στο πρώτο βήμα.

Στη συνέχεια επιταχύνουν χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα κατακερματισμού και αραιή δομή επιτάχυνσης.

Στο δεύτερο στάδιο, χρησιμοποιούν ένα μοντέλο υφής πλέγματος που αρχικοποιείται από τη χονδροειδή νευρική αναπαράσταση για να επιτρέψει τη βελτιστοποίηση χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο λανθάνουσας διάχυσης υψηλής ανάλυσης σε συνδυασμό με έναν αποτελεσματικό διαφοροποιήσιμο αποδέκτη.

Δείτε εδώ πώς ακριβώς λειτουργεί το Magic3D.

Διαβάστε ακόμη: