Στο «The 2Night Show» της Δευτέρας (29/5), ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καλωσόρισε τη Φαίη Μαυραγάνη.

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για την επαγγελματική της διαδρομή, τις ανατροπές που αντιμετώπισε στην τηλεοπτική της πορεία και μοιράστηκε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή.

«Δεν δίνω συνεντεύξεις και αν ήταν όλοι σαν και εμένα, δεν θα είχα καλεσμένους στην εκπομπή. Οι δημοσιογράφοι με κυνήγησαν όταν έφυγα από το ΟΡΕΝ για να έρθω στον ΑΝΤ1. Όταν γίναμε ζευγάρι με τον Νίκο Μάνεση το 2022, δεν το είχε καταλάβει κανείς. Δεν υπήρχαν και social media εκείνη την εποχή. Όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε την εκπομπή ήμουν έγκυος στη Λυδία και δεν το ήξερε κανείς. Και οι δύο δεν θέλαμε να μαθαίνονται πράγματα για εμάς. Όταν βρέθηκα έξω από τον ΑΝΤ1 και είχε μια ειρωνεία εκείνη την περίοδο, σκέφτηκα ότι θα κάνω και πολιτικά πάνελ που τα βαριέμαι. Γενικά δεν ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα στη ζωή» είπε η παρουσιάστρια για το γεγονός ότι κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φαίη Μαυραγάνη: Η αποχώρησή της από τον ΑΝΤ1 πριν από 12 χρόνια

Μεγάλο μέρος της συζήτησης είχε να κάνει με την αποχώρησή της από τον ΑΝΤ1 πριν από δώδεκα χρόνια και την επιστροφή της στον σταθμό με την εκπομπή «Στούντιο με θέα».

«Έφυγα τον Δεκέμβριο του 2011, λίγο μετά που γέννησα το δεύτερο παιδί μου. Δεν ξέρω γιατί έφυγα. Δεν έμαθα ποτέ κι αν με ρωτάς δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Μπήκα σε μία λογική ότι κάποιου δεν του κάνεις και σε χαιρετάει. Τι σημασία έχει το γιατί; Δεν ήθελα να φύγω. Δεν τον βρήκα, δεν έμαθα και δεν τον συνάντησα και σου μιλώ ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Άντε κι έμαθες, τι θα αλλάξει; Όταν σου συμβαίνει αυτό είναι σοκαριστικό να μένεις στο περιθώριο. Μπήκα στην λογική ότι είσαι κάπου, αρέσεις, συνεχίζεις ή είσαι κάπου, δεν αρέσεις και δεν συνεχίζεις» δήλωσε αρχικά η Φαίη Μαυραγάνη και συνέχισε:

«Άτομα τα οποία στην πορεία της επαγγελματικής μου ζωής δεν με πίστεψαν ή δεν με ενίσχυσαν κάποια στιγμή που θα μπορούσαν και με υποβίβαζαν, τα έφερε το πλήρωμα του χρόνου και με κάλεσαν για να μου κάνουν πρόταση για κάτι άλλο σε κάποιο άλλο κανάλι. Λέω κοίταξε πως υπάρχει νομοτέλεια και το γυρίζει» υπογράμμισε η παρουσιάστρια και για την επιστροφή της ανέφερε:

«Τώρα με ρώτησες γιατί γύρισα. Όταν κάναμε μία πορεία στο Open με μία ωραία ομάδα – είμαστε μια γροθιά, ήρθαμε πακέτο – ήταν σαν να σκάβαμε σε πέτρες. Κάναμε μία καθημερινή εκπομπή τρίωρη δύο άτομα. Φαντάζεσαι τις δυσκολίες και τον αγώνα. Αυτό πήγε κι ανέβηκε κι άρχισαν τα τηλεφωνήματα. Για αρκετά χρόνια δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη να ανταποκριθούμε σε αυτά τα τηλεφωνήματα γιατί ήμασταν καλά. Όταν μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ να φύγω από ένα κανάλι για λόγους που εγώ έκρινα, στάθμισα από αυτά που είχα στα χέρια μου, τι με ευχαριστεί να κάνω. Θέλω να περνώ καλά εκεί που είμαι. Ήταν μία από τις προτάσεις του ΑΝΤ1. Συναντήθηκα τότε με έναν άνθρωπο που δεν είναι τώρα στον ΑΝΤ1 και μου είπε τι θέλεις; Είπα ότι θέλω να κάνω αυτό που κάνω και μου είπε πάρε το. Πήρα και την ομάδα μου. Εσύ δεν θα έλεγες ναι; Έτσι γύρισα στον ΑΝΤ1» σημείωσε η Φαίη Μαυραγάνη.

Φαίη Μαυραγάνη: Η καθημερινότητα της οικογένειάς τους με τον Νίκο Μάνεση και η κοινή συμφωνία

«Κάθε εκπομπή είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται. Δεν παίρνεις προίκα το κοινό που ήταν στο άλλο κανάλι. Θέλουν όλα χρόνο. Όταν ξεκινήσαμε στο “Ε”, τηλεφωνούσαμε για καλεσμένους και δεν ήξερε κανείς το κανάλι. Από το 2014 που ξεκινήσαμε Σαββατοκύριακο μέχρι το 2016 ήμασταν οι πρώτοι. Αλλά αυτό θέλει δουλειά» τόνισε και για τον σύζυγό της είπε:

«Η σχέση μου με τον Νίκο είναι βασισμένη στο να μην έχουμε Σαββατοκύριακα. Αλλά το καλοκαίρι που είναι ιερό είναι μόνο για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν υπάρχουν ούτε κινητά. Κανένα από τα παιδιά μου δεν θέλει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Με τον Νίκο κλείνουμε 21 χρόνια σχέσης τον Αύγουστο. Μου έχουν κάνει πρόταση από άλλα κανάλια να κάνω εκπομπή απέναντι από τον Νίκο και αρνήθηκα. Δεν το κάνουμε ούτε εγώ, ούτε ο Νίκος. Τον θεωρώ τον καλύτερο που δεν μου βγαίνει ανταγωνισμός. Την περίοδο των μνημονίων, ο Νίκος δεν έπαιρνε ανάσα από τη δουλειά».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα γεγονότα που της έχουν χαραχτεί έντονα στην μνήμη της.

Στην ΕΡΤ το 1994, ήταν η πρώτη της τηλεοπτική μετάδοση και κάλυπτε τον σεισμό στο Αίγιο. Πήγε να βοηθήσει τον δημοσιογράφο, εκείνος την παράτησε και έμεινε μόνη της να καλύπτει όλο το γεγονός.

Το δεύτερο ήταν στο Ωνάσειο για τρεις μήνες όπου νοσηλευόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Μου είχε κάνει εντύπωση ότι ήταν σχεδόν ξεχασμένος», είπε.

Διαβάστε ακόμη: